tisdag 11 oktober 2011

Huset som jag blev förälskad i.

En liten köksglimt

Jag blir så oerhört glad för alla fina kommentarer, tack! Nu känns det ännu roligare att blogga och statistiken börjar närma sig 2000 besökare, det är mycket för mig det....

Huset jag bor i är en gammal lanthandel från 1901, det ligger vid en byväg här i Dalarna. Ingen ville ha huset som hade varit till salu många år....och så kom jag då utan vetskap om vare sig amortering, servitut eller annat viktigt man ska ta reda på.
Huset hade plåtfasad, endast en kran med kallt vatten, mulltoa i en garderob, direktel, bin fulla skorstenen, takläcka, lägenhet på övervåningen, fyra olika fönster- på en vägg!
Tomten var på knappa 2000 kvm och saknade helt trädgård. Men huset var stort och hade kakelugnar, vedspis och världens potential, dessutom pressade jag ner priset en bra bit under taxeringsvärdet. Jag skämtade att jag köpte den fina kakelugnen och fick huset på köpet.
Jag var överlycklig den dagen jag fick köpa till nästan fem hektar mark och det är egna träd som nu sitter som panel på fasaden!
Nu ligger köket på nedervåningen och jag har varmt i hela huset tack vare värmepump och vattenburet värmesystem. Jaa, jag är stolt för jag har fixat det!
Visst, det återstår en hel del och jag har många ideer och drömmar om nya projekt. Ni som har följt mig vet - klockan som ska stå i badrummet - som inte finns!

Så, nu vet ni lite mer om huset och mig.
Varm kram till Er
/Cia

8 kommentarer:

Linda sa...

Underbart när man hittar drömhuset. För min del är det så att trots att det finns mycket att göra på vår gård så känns inte allt jobb så belastande (än iaf) som man kan tro just för att det är drömhuset. Vet inte om det är likadant för dig...

Vilka vackra detaljer i köket...

Ha en fortsatt fin kväll

Kram Linda

Norrfrids Eija sa...

Helt underbar inställning. Är lika orädd när det gäller gamla hus, nu är vi inne på vårt andra hus som ingen annan vågade ge sig i kast med!
Bra jobbat!
Eija

Elin sa...

Du är otrolig! Huset och du är underbara och fulla av inspiration! Jag vet. :)

Fågel Blå sa...

Åhh så intressant att höra dej berätta om huset!
Och vet du jag älskar att kika in här på din fina inspirerande blogg!
Ha en fin dag!
Kramar Kathrine

Här är gudagott att vara ! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Här är gudagott att vara ! sa...

Vilken underbar berättelse ! - Det är en lycka att hitta huset som man drömt om ! - Jag trodde aldrig att vår dröm skulle bli verklighet...men nu bor vi sedan
7 år tillbaka i vårt drömhus, en Västerbottensgård vid vattnet !
Det är en speciell känsla när man känner att ; - Här hör jag hemma !
Lycka till med ditt vackra hus !Kram / Anneli

Vita Novum sa...

Åh det är så fint i ditt hus! Lika spännande varje gång du uppdaterar. :) Du är varmt välkommen till butiken på Lördag om du hinner.
Stor kram från mig och Chico

blockethuset sa...

Vilken kärleksförklaring till ditt hus...härlig story:))
Kram'
C