fredag 5 augusti 2016

Augusti.


Det märks att kvällarna blir allt mörkare.
Jag hemma igen efter en av alla turer till min mammas hus. Det tar tid att röja, sortera och städa. Hon bodde alldeles för stort, nästan 300 kvm att gå igenom!


Jag sover skönast hemma i min egen säng. På hästen slängs det mesta, överkast, filtar och kläder. Praktiskt med en sådan häst, och den liknar det arabsto vi en gång hade.
I natt vaknade jag av telefonen, de fem hästarna i min hage var lösa och sprang runt i byn! Nu ordnade det sig men fy så otäckt när det kommer bilar och de är på vägen.


Hemma hos mamma fanns sparade teckningar, den här charmiga katten ritade min dotter när hon var sex år.

Dags att ta itu med vardagen här hemma!


13 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Ja en sommar går fort !!...redan augusti !...men vi har iaf haft en varm och solig juli...det tackar man för ;))....så fin skänk och sakerna på den !
Hoppas din sommar varit bra så här långt...och ha en fortsatt fin sommar !!
Kram från bia

Huset bakom lindarna sa...

Det är lätt hänt att man blir sittande med gamla minnen och drömmer sig bort när man sorterar gamla saker! Underbara bilder du visar, inte minst teckningen din dotter gjort!
Ha en fin fortsättning på sommaren, nu får vi börja tända ljus när kvällarna blir mörkare!
Kram/Finas mammis

Hajan sa...

Kära nån , så mycket fina saker Du har. Skulle varit roligt att kunnat se hela den fina hästen.
Har du eller dina barn lekt med den. De är jättefina.

Jag är så gammalmodig så jag tycker det är lite skönt
med skymningen, tänder min lilla lampa i köksfönstret.
Det bliver lite hemtrevligt, tycker jag.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Tenk at hun hadde tatt vare på den fine tegningen , men den er jo så fin og har et ordentlig blikk i øynene sine. Ja sikkert masse å ordne opp i , litt av en jobb , men det må være vanskelig og trist å gå igjennom alle tingene hennes. Uff så vondt det må være . Ja visst er det blitt mørke kvelder ! Jeg satt her alene i Værmland i går kveld og fytterakkern , jeg kunne ikke en gang se låven /loge , for det var helt svart ute , så klin mørkt ! Håper ikke at høsten kommer alt nå ...det føles sånn. God klem til deg .

Vardag och flärd sa...

Det måste vara känslomässigt jobbigt för dig att städa ur mammas hus, minnen, frågor och ord som aldrig blev sagda mm. När vi städade mammas bostad för att hon flyttade till ett sjukhem låg jag på golvet och grät, alla minnen överföll mig - och då fanns hon fortfarande.
Så skönt att det löste sig med hästarna utan några skador!
Ha en fortsatt fin augusti, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Det är tur att du kan hämta andan hemma mellan städ och tömningen. Vet hur jobbigt det är.
Så trevligt med den bänken med alla sakerna på. Så kul att hitta teckningen till din mor.
Ha det gott och njut var dag du kan
Kram Meta

Vit Hortensia sa...

Så fint du har det hemma Cia! Jag vill bara se mer :) Om man får ha ett önskemål skulle jag gärna vilja se din samling av de där charmigt personliga dockorna du har. Kommer inte ihåg vad de heter, men något franskt tror jag det var :)
Katten på teckningen är så gullig, men jobbigt måste det vara att sortera igenom ett hus på 300 kvm. Jag som tycker det är jobbigt att sortera sakerna i vår gäststuga som bara är 10 kvm.
Vilken mardröm att ha hästar springandes på trafikerade vägar. Skönt att det gick bra!
Kramar till dig.
Birgitta

LantlivsAnette sa...

Halloj !! Jaa det känns att det är Höst nu, lite vemodigt som vanligt, men nu får vi ju tända ljus och mysa det är fint det också, såå fin kanna du fyndat på loppis.
Kraaam Anette

HWIT BLOGG sa...

Härliga minnen som teckningen även om jag förstår att det är svårt...gunghästen är helt ljuvlig OCH praktisk tydligen :) Bra det!
Ha en skön helg nu...
Kram från Titti

Bitte sa...

Den här sommaren bara försvann på något konstigt sätt, precis som du skriver är kvällarna nu väldigt mörka och jag förstår inte riktigt hur det gick till!

Jag förstår att det är mycket att gå igenom i din mammas hus och kanske det är med tudelade känslor du måste göra det också. Teckningen din dotter ritat är så söt, vilken skatt att ha kvar! :-)

Tur att det gick bra med hästarna, man läser ju då och då i tidningarna om tråkiga olyckor där hästar kommit lösa och sprungit ut på någon stor väg.

Många kramar
Bitte

Solstrimmor sa...

Det är lätt att bli sittande bland alla minnen när det en dag ska tömmas i ett hus. Svårt och oftast tungt. Egentligen vill man spara mycket mer än man kan. Och ibland ångrar man efteråt att man inte sparade just DEN saken!

Önskar dig en fin fortsättning på augusti.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Vilken underbar häst! Så fin! Och tänk att du har haft ett arabsto som liknar den, vilken lycka att ens få ha ägt en arab.
Visst sover man bäst i egen säng, det känner man när man kommer hem efter några dagar borta.
Kul att hitta små minnen när man ska gå igenom allt, men också mycket jobb förstås.
Ha en fin vecka fina du!
Kram, Ann

Clipping Path Service sa...

Really nice and informative blog, keep it up buddy…
clipping path service