onsdag 30 juli 2014

Marmelad, saft och hundar.



Vinbären börjar mogna och jag har gjort en god marmelad som även innehåller vanilj och spansk peppar. Det är Leilas variant på fikonmarmelad.


Flugorna är helt hysteriska och lyckas hela tiden smita in. Är det något jag avskyr så är det flugor! Flugnäten blir räddningen.


Efter jag tipsat om rosensaft kom ägaren till världens rosallé med en flaska. Den är både god och vacker! Själv gillar jag svag saft, den i kannan är outspädd. 



Hon har två ljuvliga personligheter som bodde hos oss några dagar när de var bortresta. Så härligt att få låna dem!



Men det blev problem, så snart hundarna blev själva rymde den här luringen hit, två dagar i rad. Det är inte alls bra och vägen hit är den största faran. 
Nu håller jag tummarna att han med hjälp av elstängsel håller sig hemma, men grinden och dörren står öppen här, i fall att....
Det är 40 km genom byn, skulle ni hålla det?

Sommarhälsning från mig och katten!

Neej, nu kom rymlingen hit igen.....! Lite skamsen men ändå glad och kroppen böjd som en ostbåge.

Och samma sak händer idag igen, hur kommer han igenom stängslet som toppats med el?






måndag 28 juli 2014

Nu är det bara katten och jag.


Lovade att visa vad som var på gång med tyget. Med hjälp av symaskinen har jag quiltat det i diagonala rutor. Nu återstår baksidan och monteringen. Tyget är i linne med svagt mönster i en hallonröd färg.Visst är det fint!


På det gamla skåpet har jag lagt de torkade pionerna, jag såg att de har nästan samma färg som blommorna i tyget.



Min dotter och hennes man är nu tillbaka i Australien. När de kom togs den här bilden med en stor portion humor. Han anlände med helskägg men rakade av sig det efter några dagar. Och det bästa av allt, han vill flytta hit! Vilken härlig tid vi haft tillsammans!

Allt gott till er mina fina bloggvänner!
Kramar/ Cia


onsdag 16 juli 2014

Varmt tack.


Jag är så tacksam att min dotter hann hem för att ta farväl av vår älskade Leodin. Att vi får vara tillsammans i sorgen och saknaden.

Och så oerhört mycket jag uppskattat era tröstande kommentarer, tack Margareta, Agneta & Lionel, Sylvia, Sidsel, Anna-Maria, Elisabet, Lisa, Marie, Barbro, Birgitta, Anette, Anneli, Nina, Eva, Finas mammis, Tina, Meta, Annika, Anette, Eva-Mari, Katta,Titti, Eva, Pia, Bitte, Maja, Marie, Aina, Åsa och Regina.
Det känns att ni förstår och jag har återvänt till era tröstande ord flera gånger, varmt tack.

Sommaren fortsätter och jag hämtar styrka. 



I nästa inlägg får ni se mitt lilla projekt som jag ska börja med, lite terapiarbete.


Varm kram till er alla!
Cia

fredag 4 juli 2014

Mitt hjärta blöder...


Och jag gråter när min älskade Leodin inte ser det. Han är allvarligt sjuk och jag försöker göra mitt bästa.


Tack och lov kommer min dotter och hennes man hem snart. Bloggen får stå tillbaka nu, jag tar en paus och kommer tillbaka när jag är redo för det.
Jag önskar er en fin sommar!
Cia