tisdag 23 juni 2015

Vackra slaggstenar.En liten utflykt på grusvägar, det är sommar det! 
Här i Bergslagen har vi gott om slaggsten och Grängshammars vackra kyrka har ytterväggar av slaggsten, som sedan putsats vita. I närheten låg kossorna och idisslade i lugn och ro.Där finns också rester från ett järnbruk vars historia går tillbaka ända till Gustav Wasas tid.

En eller flera pelare hemma i trädgården skulle vara fint! 


Jag har tidigare gjort inlägg om slaggsten, om ni vill kan ni läsa HÄR och HÄR .


På hemvägen stannade jag vid en plats där det röjts. Så många gånger jag passerat men aldrig sett utsikten och vattnet tidigare. Och inte en enda stuga, vilket läge!

9 kommentarer:

These are the days sa...

OMAGGAD vilka fluffiga syrenbuskar. Nej NU vill jag hem.

Cat sa...

Ohh helt underbara vyer. Slaggstenar påminner mig om min brandom, när min farfar hade sommarstuga i Långshyttan. Gud vad sten mina föräldrar fick släpa hem ;-)
Ha de gott. Kram, Catarina

lisashus sa...

Nej, ingen sommar utan utflykt! Vilka vackra bilder och det är verkligen fint med slaggsten! Ja, de där pelarna är otroligt pampiga och gör sej fint i grönskan.
Ha en fortsatt skön sommarvecka!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Tänk hur alla förfäder har brutit sten och byggt kyrkor och stenmurar i alla tider. Vilket slit! Vackra bilder har du tagit på din lilla utflykt!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Det finns så mycket fint i vårt land och just det där att det plötsligt dyker upp en plats man inte sett tidigare. Och det där att det inte finns hus överallt, det är så mycket värt! Förra våren när våra japanska vänner var här och vi åkte bil så förstod dom ingenting, inga hus, inga bilar, inga människor.....men jag tror inte dom tyckte det var så lustigt, dom är så vana vid tätt. Jag däremot njuter av det stilla och lugna och folktomma.
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Det är så roligt att åka på småvägar, man ser så mycket och särskilt när skogen röjs undan en bit. Där jag åker har röjts på många ställen och jag upptäcker så mycket jag inte sett tidigare.
Fint med slaggsten, det är ändå naturligt istället för gjutna och masstillverkade block. Även om det var ett väldigt arbete när de forslades hem till bygget.
Ha det riktigt härligt i sommaren, vännen!
Kramar Eva

Vit Hortensia sa...

Jag längtar alltid efter utflykter. Såna där kravlösa dagsutflykter där man kan upptäcka små guldkorn bara så där i stunden. Den här veckan ska butikslokalen tömmas och städas, men sen ska maken och jag ut på ett litet äventyr :)
Slaggsten är verkligen speciellt med alla färgskiftningar! På vår Dalagård är både det lilla rökeriet och en gavel på ladugården gjort av slaggsten.
Sommarkramar till dig!
Birgitta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så fine bilder av flotte ting ! Jaa , kunne du ikke ha smuglet med deg den ene hjem da ?? Hihii, litt tungt kanskje. Nå håper jeg at vi snart får litt sommer , med sol og varme , uten regn ! Klem

Meta sa...

Det är jättefint där. Jag får en längtan i maggropen när jag läser om stället.
Ha det gott
kram Meta