onsdag 10 juni 2015

Det doftar examen!Idag var det examen för våra nior. Innan kyrkan blev det långbord ute med grillbuffé. Precis när vi var klara kom något regnstänk, vilken tur vi hade.


 Efter tre år som mentor för dem kändes det lite vemodigt att kramas och säga "hejdå". Så otroligt fina och härliga ungdomar!


Och naturen ser ut precis som den ska en sådan här högtidlig dag!


17 kommentarer:

Meta sa...

Liljekonvaljer och syren det är skolavslutning de. Här blir det ingen för mig i år har ju "slutat" i skolan. Lite trist det är nåt visst med den.
Ha en fin och bra sista vecka
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Skolavslutningar...jamen det är väl sommar och sol, vemod och vackra psalmer! Det är en härlig tid nu även om jag mest befinner mig bland flyttkartonger och i garderober!
Varm kram till dig,
Titti

Jenny sa...

Vi har haft avslutning med vår trettonåring ikväll, ny skola för honom till hösten, lite vemodigt men dags liksom. Vackert!

lisashus sa...

Åh, jag minns precis hur det var - alla dessa avsked! Hjärteknipande är vad det är och man saknar dem, men i höst kommer nya igen! En enda långdans med unga som man har förmånen att få lära känna under några år!
Och så allt detta runtomkring - konvaljer och syréner, som ackompanjerar det hela! Ja, vackert är det!
Vilken fin avslutning ni hade med grillbuffé och allt och vilken supersnygg klänning du hade! Oj, så fin!

Nu är det snart sommarlov för dej också, men säkert väntar ett antal studiedagar innan ni får ledigt, utvärdering, utvärdering och planering....etc...! :)
Kramar
Lisa

Solstrimmor sa...

Igår doftade det examen här också, men det blev så starkt till slut så nu doftar det på balkongen. Vilken underbar examensklänning! Så fin, nästan lite sjöman- och 30-talskänsla får jag. Så skönt för dig att din semester börjar nu. Och igår hörde jag... denna sommar ska bli den bästa i mannaminne!!

Hör av dig nästa gång du kommer till stan så vi kan ses och kramas en stund.

Må gott i denna ljuva sommartid!
Kramar från Eva-Mari

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja nå er det vakkert med Liljekonvallen og Syrenen , som dessverre synger på siste vers . Er det kjolen din ? Den var så fin !!! kan vi ikke snart få se et bilde av deg også da ??? Fin soldag til deg , snart har du ferie ! Klem

House and Garden by Bia sa...

Härligt med skolavslutning...här råder nu student yra...dottern tar studenten i morgon och vi har varit till torpet (där vi skall hålla till ) och förberett och plockat syrener och prytt bord osv.....känner mej helt slut, så nu ska jag sätta mej en stund i Bersån ,hihi...för det är varmt idag !!
Kramis bia

Vitspets sa...

I morgon har vi skolavslutning så himla mycket blandade känslor på en och samma gång .
Kramis till dig

Huset bakom lindarna sa...

Så härligt med sommarlov! Minns att när man var barn så var sommarlovet oändligt, till en början. Sedan var semestern oändlig när man lyckades få 5 veckor i ett sträck! Tiderna förändras och nu är det sommarlov jämt höll jag på att skriva!
Underbara bilder på liljekonvalj och syren, jag har precis likadan kanna, en stor och en liten! Älskar dom!
Önskar dej ett riktigt fint långt sommarlov!
Finas mammis

Vardag och flärd sa...

Så roligt att ni ändå kunde sitta ute och äta, det blir lite mer minnesvärt för ungdomarna än om man sitter inne. Kan säkert tänka mig att det är vemodigt att skiljas efter tre år, mycket har ju hänt med dem under de åren.
Ja, liljekonvalj och syrener minner om examen, hoppas det alltid kommer att vara så!
Nu hoppas jag du får en fin och avkopplande helg, vännen!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jada varmepumpen inne og ute var stygg som juling og blomstene likte den heller ikke. Ja jeg håper at vi får noen til å passe på sauene, hønene og Gregor , for vi har sånn lyst til å dra til Sverige og i Dalarna er det så nydelig . Vesle Bertil og Tiara tenkte jeg å ta med . Ja jeg har tenkt på det mange ganger , hvordan du ser ut og det hadde vært så koselig å se fjeset ditt , som jeg kanskje også får se i ferien :) God kveld til deg og klem.

LantlivsAnette sa...

Såååå härligt med examens firande och sommarlov...Kraaam Anette

Hajan sa...

Jag bliver så glad när man hör något positivt om våra ungdomar.
Jag har så mycket ungdomar runt mig, som är så underbara.
Man får sällan höra något beröm eljest, utan bara gnäll.

Set finns massor med trevliga ungdomar


trevlig helg Hajan

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är en underbar tid nu med skolavslutningar, en natur som blommar och det fantastiska ljuset.
Önskar dig en skön helg!
Kram,
Regina

Unknown sa...

Ja, man vill verkligen försöka bevara och njuta av konvaljerna så länge som möjligt. Doften väcker minnen, vissa vemodiga då skolavslutning ofta innebär att, som du skriver, ta avsked.
Examensdressen är ännu finare i verkligheten när den bärs upp av sin ägarinna.
Snart är det sommarlov på riktigt!

Erikslundsliv sa...

Skolavslutningstiden är så härlig! Alla fina blommor, grönskan, finklädda barn och förväntan inför sommaren. Fin klänning du har1 Vi har firat student hela veckan så idag är det vilodag. Snart dags att fira midsommar också!
Kramar, Ann

House and Garden by Bia sa...

Trevlig Midsommar !!
Kram bia