lördag 31 augusti 2013

Härliga helger!


I sommar blev det få loppis- och auktionsbesök, men det gör inget då jag inte vet vad jag missat. Det här paret krukhållare är i alla fall ett av fynden som nu väntar på att komma upp. Fördelen är att de går att svänga, men jag har inte bestämt om de ska sitta på en vägg eller i ett fönster.
Igår köpte jag blockljus som jag ska ha på dem istället för blommor, det passar bra den här årstiden.
 

Jag har ännu inte målat fönsterluckorna eller väggarna, i sommar blev det blev det istället fönsterrenovering. 
Det vita skåpet är den enda nya möbeln i huset, det ska nu upp till mitt arbetsrum. Men först ska jag pröva min tänkta ommöblering. Ni får se den, om det blev bra.

Trevlig helg!

Och tack alla ni, som trots min frånvaro kikat in och skrivit några rader!
Kramar till er!

lördag 24 augusti 2013

Vackra textilier.

Närbild på det vackra örngottet i linne med monogram i vitbroderi. Jag älskar materialet och skuggspelet på dessa reliefbroderier!


Är det någon idag som broderar platt-, klump-, stjälk-, langett-, stälksöm och franska knutar?
Jaa, faktiskt! Mina elever i år 8 och framåt jul är de så duktiga. De brukar sitta och småprata medan motiven växer fram och jag njuter! De komponerar själva sina motiv och vissa av dem glömmer jag aldrig.


Verandan är isolerad och lagrar värme under dagarna, men kvällarna blir kyliga. I lilla vagnen finns täcket nära till hands att kokonga in sig i. "Hovleverantör" av täcken, vackra broderier och annat fint är Fågel Blå Butik.


På golvet står en fin korgkoffert från Butik Vita Ranunkler, där förvarar jag också täcken. På bilden får ni en uppfattning hur stort örngottet är.


Idag ska jag putsa lite fönster. Har ni prövat den nya fönsterskrapan som sörplar i sig vattnet, tydligen är trasor inte nödvändiga. Jag har lånat en för att pröva, spännande!

Tack för alla kommentarer om plåthuset som blev mitt röda hus!

Blir det kräftor, surströmming eller grillat i helgen?
Oavsett vilket önskar jag er en trevlig helg!

fredag 23 augusti 2013

En trött bloggerska.



Så blev det äntligen fredag och arbetsveckan är över, åhhh så skönt! 
Jag fumlade med inställningen till kameran så ni får bara se en bild idag. I morgon tar jag nya bilder och lägger ut dem då.
Nu blir det en tidning och en liten siesta...

Ha en fin fredag kväll!

måndag 19 augusti 2013

Det var en gång...



Så här såg huset ut innan det blev rött. Klädd med blå och vit plåt, som en konservburk! Redan från början hade jag planer att ta bort den men det gick många år innan det blev av.
Björken var jag tvungen att såga ner sedan den sidan av gården fyllts med jordmassor. Stora delar av stammen täcktes med jord och därför ruttnade den. När jag ser bilden saknar jag björken, tror jag måste plantera ett nytt träd där.
Ursäkta de dåliga bilderna!




På nedre plan saknade affärslokalen fönster mot söder, och bakom det lilla till höger fanns ett kontor. En kort tid var det lilla fönstret den enda ingången till huset! Jo det är sant, det var när den motsatta sidan väntade på jordmassorna och en ny ingång.

Annars var första veckan på jobbet oerhört tuff...jag var där under helgen också...och veckan som kommer blir inte lättare. Men sedan då!?
Det är förklaringen till varför jag varit så frånvarande på bloggen.

Men, jag önskar Er en bra start på veckan!
Kramar till er som kikar in här!





söndag 11 augusti 2013

Tick, tack...Rrrrrr


I kväll är det dags att ställa den gamla väckarklockan efter semestern. Det känns sådär att börja jobba igen, men jag ser fram emot att träffa mina arbetskamrater!


På sängbordet ligger ännu så länge bara lättlästa böcker. Och de här är ögongodis! 


Scandinavian Folklore del 1 och 2 med magiskt vackra bilder av Laila Durán, en inspirationsbok om dräkttraditioner i Skandinavien.

Det har varit tätt mellan regnskurarna idag och jag har fått ett nytt ljud i huset. Det är vattnet som rinner ner i "kopparna" till stuprännorna. Lite dovt och monotont ljud, älskar det!

Ha en bra start på veckan!
Kram
Cia


torsdag 8 augusti 2013

Taket!


I går blev det takläggning och det blir så fint! Och världen är liten; killen högst upp har varit klasskompis med min dotter. Luftfuktigheten var hög och någon regnskur gjorde plåten ännu halare, jag tyckte det var lite otäckt. Ja, jag var på marken hela tiden...





Stuprören ska också monteras och sedan återstår den andra sidan av taket. Där blir det en taklucka så att sotaren lätt kan komma upp till skorstenen. Och en lucka för mig att kika på himlen! 

Nu åker jag till min systerdotter och mamma. Vi måste hjälpas åt att få ner cementklumpen till brevlådan som några skitungar dragit omkull, så onödigt.

Så kikar vi på Ernst i kväll!




tisdag 6 augusti 2013

Kika in!




Ni är för gulliga som kikar in på min blogg, skriver någon rad fastän jag själv inte varit så flitig att besöka er! Det är sista veckan på semestern och jag har fått lite bråttom att slutföra det jag tänkt.


Jag renoverar fönster och det tar tid, det blir endast två fönsterbågar om dagen. Skrapa färg och kitt, bort med stift, ur med glas, olja in, tillbaka med glas, stifta, kitta och så grundmåla. Det blir många moment och till detta torktider. Men sedan håller det många år!


Det mesta av jobbet gör jag på verandan. Där står nu också tre av de fem dörrarna som jag köpte för något år sedan, bara för att de var så fina! Ett bra pris och hemkörning, vem kan motstå det?


Nu vet jag vad de ska användas till, det blir skjutdörrar till garderob i sovrummet. Jag tror det kan bli jättebra! Tänk om alla idéer och tiden för att förverkliga dem kunde hålla jämn takt....


Verandans överljus har kommit upp över pardörrarna. Det blev så bra när övre linjen på dörren kom i rätt höjd med hjälp av det. Dörrens fönster kan man knappt se igenom... men överljusets glas är putsade! Det är ljuskronan som syns i förgrunden på den dåliga bilden.

Varm kram till er, mina goa bloggvänner!
Cia



fredag 2 augusti 2013

Stora och små stenar.


Den gamla kvarnstenen står lutad i trädgården, inget malande längre!


Fåglarna badar flitigt den här sommaren. Jag har försökt komma ihåg att byta vatten varje dag.

Huset har källare och på ena långsidan syns hela väggen som består av vackra murstenar. 
Där inne skymtar ännu en packe med fönster från gamla banken i Hedemora. Verandans fönster kommer också därifrån. Dessa är lite lägre och kanske de kommer till användning i ett framtida projekt. Ni vet, lusthus, orangeri eller ett växthus. Vilka av oss har inte dessa drömmar!


Små gatstenar skulle jag vilja ha många fler av!





















Kolla vad jag grävt!
Nej då, det har varit en stor grävmaskin här som bättrat på gamla diken nere vid hagarna. Det tog nästan två dagar och nu ligger stenbumlingarna i en fin hög. Den främre är gigantisk!

Det är fredag och jag ska plocka av hallonbuskarna. Sedan ska jag grädda några våfflor och äta dem med hallonsylt. Så klart hunden också ska få våfflor. På gamla dagar har han börjat gilla frukt, säkert gillar han också lite sylt! Och grädde!

Trevlig helg önskar jag dig!