fredag 2 augusti 2013

Stora och små stenar.


Den gamla kvarnstenen står lutad i trädgården, inget malande längre!


Fåglarna badar flitigt den här sommaren. Jag har försökt komma ihåg att byta vatten varje dag.

Huset har källare och på ena långsidan syns hela väggen som består av vackra murstenar. 
Där inne skymtar ännu en packe med fönster från gamla banken i Hedemora. Verandans fönster kommer också därifrån. Dessa är lite lägre och kanske de kommer till användning i ett framtida projekt. Ni vet, lusthus, orangeri eller ett växthus. Vilka av oss har inte dessa drömmar!


Små gatstenar skulle jag vilja ha många fler av!

Kolla vad jag grävt!
Nej då, det har varit en stor grävmaskin här som bättrat på gamla diken nere vid hagarna. Det tog nästan två dagar och nu ligger stenbumlingarna i en fin hög. Den främre är gigantisk!

Det är fredag och jag ska plocka av hallonbuskarna. Sedan ska jag grädda några våfflor och äta dem med hallonsylt. Så klart hunden också ska få våfflor. På gamla dagar har han börjat gilla frukt, säkert gillar han också lite sylt! Och grädde!

Trevlig helg önskar jag dig!13 kommentarer:

Yvonne sa...

Tänk förr i tiden vilket slit för folk att hålla på med stenar i alla former. Som att göra stengärdsgård, som är så vackra, ta bort sten i åkrarna. Det är tur det finns maskiner för detta jobb nu för tiden.Har du någon stengärdsgård på din tomt. Något annat i sten som också är så vackert är ju en välvd stenbro.
Hälsningar Yvonne

Fågel Blå sa...

Åhhh så vackert med Sten,
och du hallon har jag också plockat av idag,
så gott att ta lite solvarma hallon,
och med våfflor blir det underbart!
Önskar dej en fin helg
Kramar Kathrine

lisashus sa...

Vilka vackra stenar och kvarnstenen är otroligt fin!
Själv är jag en riktig stensamlare och har också ett lager med gasten i en hög nånstans....men för få, som sagt! Kanske kan man komplettera? :)

Det låter otroligt gott med våfflor och färska hallon, och säkert får du sällskap.:)
Här plockar jag hallon varje dag och mycket är det! Verkar vara hallonår i år!
Kram
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Vaffler med krem og hjemmelaget syltetøy hørtes deilig ut , en perfekt start på helgen ! Slipestenen og de gammle "sukkerbitene" som vi kaller de små stenene her , er veldig fine. Jeg samler også på de !Jeg ser at veivesenet har en diger stabel borti mellom den nye E18, men best å holde fingrene fra fatet vel. hehe.. God helg til deg og Leodin !!! Klem klem

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Såklart vovven ska ha en våffla med sylt, det blir kalas. Sonen har hyrt en liten grävare, och han gräver och gräver. Tydligen är det väldigt roligt, betydligt roligare än för hand.
Kramar
AnnaMaria

Huset bakom lindarna sa...

Här har vi en granne som väsnas med grävmaskin och frontlastare dessa vackra varma dagar. För några år sedan sprängde han sönder sitt vackra berg och nu ska han kanske göra något åt det. Han har världens hemskaste tomt! Sten är ju så vackert i naturlig form, märkt av tidens tand, men sprängsten... Smaklig måltid med hallon och våfflor, sommarkänsla... Kram/Finas mammis

Solstrimmor sa...

Vilken materialskatt du har! Gamla fönster av prima kvalitet är verkligen guld värda. Ett orangeri... suck!

Låter gott med hallon och våfflor! Men idag åker nog inte nåt våffeljärn fram! Det ska ju bli den varmaste dagen hittills och jag planerar leta på en lugn och avskild strandbit för mig själv... igår var jag med barnbarnen på en strand där det kryllade av familjer och barn. Lite väl mycket ståhej!

Jag blev svettig när jag såg dikesbilden, skönt att det inte var ditt handgrävda dike!

Kram i värmen!
Eva-Mari

Tinas bo sa...

Trodde faktiskt du grävt själv... :0)
Men nej nån måtta får det ju vara!!

Härlig kvarnsten!!

Självklart ska vovven få våfflor!!
Själv måste jag dela med av nästan allt jag äter.. hihi

Ha en härlig helg
Kramar Tina

Här är gudagott att vara ! sa...

Vilken vacker kvarnsten ! - Man riktigt känner historiens vingslag fladdra förbi... Mjölnaren som mal säden iden gamla kvarnen och bönderna som kom med häst och vagn för att hämta mjölet. Tänk ibland känns det som dom gamla bruksföremålen kan berätta sin historia för en...
Tänk så fort det går att få bort stora stenar i dag ! - Man tänker med vemod på hur dom slet förr med dessa stenar, och nu växer åkrarna igen för ingen är intresserad att odla längre.
Heder åt alla som levde förr och slet för att vi nu har det så bra !
- Vilket härligt kalas ni hade i dag du och din fina Leodin !
Våfflor kan väl ingen tacka nej till ;)
Varma kramar / Anneli

Elsa och Helena sa...

Här har du en stennörd så jag njuter av bilderna. Ja, så klart människans bästa vän ska ha våfflor med sylt..gott! Här har vi haft värmerekord idag...stekande hett så det blev en svalkande cykeltur:)

Ha det så gott...KRAM Helena

Betty sa...

Så vackert med kopparna och tyget i tidigare inlägg och lika med pärlornas äkthet - det kände jag till. Tänk vad man kan hitta på loppis.

Nya Anno 1900 sa...

Jag gick på det...att det var du som grävt. I någon hundradels sekund tills jag läste nästa rad. Är imponerad av ditt tidigare grävande så jag har höga tankar om dig där.

Merja sa...

Det är härligt med sten! En gammal kvarnsten står på min önskelista:) Tänk så mycket fin man kan göra an sten.
Vilken smaklig måltid med våfflor och egna hallon!!
Ha det gott!