tisdag 6 augusti 2013

Kika in!
Ni är för gulliga som kikar in på min blogg, skriver någon rad fastän jag själv inte varit så flitig att besöka er! Det är sista veckan på semestern och jag har fått lite bråttom att slutföra det jag tänkt.


Jag renoverar fönster och det tar tid, det blir endast två fönsterbågar om dagen. Skrapa färg och kitt, bort med stift, ur med glas, olja in, tillbaka med glas, stifta, kitta och så grundmåla. Det blir många moment och till detta torktider. Men sedan håller det många år!


Det mesta av jobbet gör jag på verandan. Där står nu också tre av de fem dörrarna som jag köpte för något år sedan, bara för att de var så fina! Ett bra pris och hemkörning, vem kan motstå det?


Nu vet jag vad de ska användas till, det blir skjutdörrar till garderob i sovrummet. Jag tror det kan bli jättebra! Tänk om alla idéer och tiden för att förverkliga dem kunde hålla jämn takt....


Verandans överljus har kommit upp över pardörrarna. Det blev så bra när övre linjen på dörren kom i rätt höjd med hjälp av det. Dörrens fönster kan man knappt se igenom... men överljusets glas är putsade! Det är ljuskronan som syns i förgrunden på den dåliga bilden.

Varm kram till er, mina goa bloggvänner!
Cia23 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så duktig du är! Jag känner detsamma som du för alla projekt vi har med huset, men... det får ta den tid det tar, man får inte gripas av panik. Någon gång blir den ena saken efter den andra klar! Underbara dörrar du köpt och det blir säkert helt fantastiskt med dem som skjutdörrar för garderoberna. Tack för kommentarer hos mej om vår hopplösa granne, igår fick han hjälp med att hantera sin grävmaskin så då hände det saker lite snabbare! Kram/Finas mammis

Katta sa...

Förstår det är mycket jobb med dem gamla fönstren men i slutändan är det nog värt allt jobbet väl. Snygga dörrar du köpt och en vacker takkrona som skymtar fram. Önskar dej en skön sista semestervecka, kram Katta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du er jo så flink da ! Jeg skjønner ikke hvordan du klarer det der . Dørene og de små rutene over er helt nydelige !!! Jeg tror hele vinduet på soverommet vårt er helt pill råttent , så Jan sier det må byttes ut. Ikke for det , han vil nok helst bytte ut alle vinduene i huset . Han ser ikke hvor vakkre de er . Du kunne jo ta en sånn bildeserie med god forklaring hvordan du restaurer de gammle vinduene ??? det hadde vært veldig bra !!! Fin dag til deg og god klem.

Tinas bo sa...

Oj vad duktig du är!!
Vilket jobb...

Dörrarna är bara sååå vackra!!
Ide'n att göra skjutdörrar av dem är genial!!

Ha en härlig vecka
Kraaam Tina

lisashus sa...

Så duktig du är som fixar dina fönster! Jag borde göra samma sak med mina få fönster här på torpet...!

De dörrarna var ju helt underbara, och så fint att ha till en garderob!

Ja, nu drar det ihop sej för mej också, med jobb - sista veckan och jag känner lite lätt stress över allt som jag borde ha gjort...hm!
Kram
Lisa

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vad duktig du är, vilka underbara dörrar, så fina!
Ja vi har arbetat i snart 3 veckor nu, det är så skittråkigt så man vill bara ja just det!!!!
Ler!
Hoppas du får en fin Sista semester vecka
Kramar Kathrine

Millas hem sa...

Ja, det är alltid i slutet på vår semester vi spurtar!=)Dörrarna blir nog jättebra som garderobsdörrar. En jättebra idé!=)

Kram Camilla

blockethuset sa...

Flitiga duktiga du...härligt med människor som brinner för det genuina och tar sig tid. Dina fönster kommer bli bedårande..och efteråt kommer du känna dig så nöjd. Dörrarna var hur vackra som helst och ändamålet för dem verkar vara en riktigt bra idé. Jag har liknande fönster över mina dörrar, men de är inbyggda, så skiten som är där får stanna. En och annan död fluga ligger där, har ingen aning hur de hamnat där, men så får det vara. Vackert med fönster iallafal.
Ha det gott och lycka till med dina projekt..
Carina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Sista semesterveckan här också, och här har det spöregnat precis nu. Du är duktig som jobbar på så bra med fönstren. Och vilka dörrar!! Din plan för dom var bra.
Kramar
AnnaMaria

Snäckskalsdalen. sa...

Och nu har jag läst ikapp mig! Sommaren tar ett hårt grepp om oss och det är svårt att hinna med allt man vill. Och det är ju så mycket man vill! Flitig som en myra är du i alla fall!
Kramar
Agneta

Min lantliga dröm sa...

Hej!

Första gången inne här och du har ett otroligt mysigt hem. Har själv jobbat i en gammal lanthandel på ett friluftsmuséeum. Renovering av fönster tar tid, har själv nyss köpt ett gammalt hus och fönstren behöver slipas och vitmålas på insidan så vi har å göra nästa år :) Lycka till med allt!

Kram Ulrika

Solstrimmor sa...

Det är så roligt att se ditt gedigna arbete för du gör så rätt när du renoverar på gammalt sätt. Som du skriver, det håller många år framöver! Och när man tänker så är det lättare att genomföra det oftast monotona och tråkiga arbetet.

Oj, vilka vackra dörrar... den som spar han har! Blir kalas som skjutdörrar till garderoben. Och överljuset är pricken över i, verkligen!

Tack för kiket, alltid lika roligt hos dig:)

Kramar från Eva-Mari, som har tapetserat ett barnbarnsrum idag. Blev så fint och nioåringen strålade!

Anonym sa...

Vackert som alltid hos dig!
Skorpan

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är ett otroligt jobb att måla fönster. För många år sedan jobbade jag i en stor butik med bl.a. bygg-/färgavdelning. Många var in och köpte fönsterfärg för att måla fönster under semestern. Tyvärr var det fel på färgen för den torkade aldrig, någon ingrediens saknades i färgen. Det var lite jobbigt med alla kunder som kom in fly förb*** när det började regna ute och det inte gick att stänga fönstren. Men det ordnade sig det också...
Vilka fina spegeldörrar med glas!
Kram,
Regina

Vardag och flärd sa...

Åh, nyckelhålet med lilla "kläppen" är härlig nostalgi!
Du är en fantastisk kvinna som gör ett grundligt arbete, jag förmodar att det ger en stor tillfredsställelse även under arbetet. Dörrarna kommer att bli så vackra i ditt hem!
Jobbet börjar snart men än har vi några härliga orörda dagar kvar att göra nåt bra av.
Kramar Eva

Nya Anno 1900 sa...

I vanlig ordning blir jag till hälften glad för din skull men min fula sida blir avundsjuk... Det kommer att bli helt perfekt att använda de där dörrarna till skjutdörrar. Överljuset är jättevackert, spröjsen passar perfekt till dörrarna.

LantlivsAnette sa...

Nämen jisses vad fint..och vilka fina dörrar !! Kommer att bli jättefina i sovrummet...Kraaaam Anette

Frøken Anker sa...

Skønne vinduer. Glæder mig til at se, hvad der sker videre med dem.

God arbejdslyst

Unknown sa...

Kvinnor kan!! Ja, i alla fall du! Du gör så fint och det blir så gediget. Jag är så förtjust i dina dörrar! Kan föreställa mig att en garderob kan bli en prydnad med såna dörrar!
Hoppas du kan ta dig någon vilodag innan vardagsslitet tar över!
Kram

Min plats i solen sa...

Hjälp, så vackert! Och vad duktig du är som kämpar på med alla fönster. Ett arbete du kommer njuta av under många år framöver. Bra jobbat! :)

Ta nu hand om dig och hoppas det blir lite vila mellan varven också. Det förtjänar du verkligen.♥

Kram på dig

Yvonne sa...

Kommer ditt hus någonsin bli färdigt.
Det är då inga småsaker du tar itu med. Tar du någonsin en vilodag från allt jobb. Vi borde hinna med en trädgårdsresa innan din ledighet är slut. Jag har en liten kort en på gång på tisdag.
Hälsningar Yvonne

Jenny sa...

Men hallå, gör du två bågar om dagen tycker jag du har en jäkla fart!!! Vi har också hållit på med fönster och det är otroligt slitigt tycker jag. Känns i rygg och nacke. Nu är det äldste sonen som gjort det mesta i år, han fick det som sommarjobb och har poat på i sin egen takt.

Kram,
Jenny

VisaLiza sa...

Imponerad över ditt tålamod med fönstrena. Jag började med våra fönster för några år sedan men gav upp efter två eller tre och insåg att tålamod inte är en dygd jag besitter! Kramar Liza