söndag 12 april 2015

Wish me luck!En citrusplanta finns nu på verandan! Den här årstiden är det nog inga problem men jag tänker på vintern, hur och var ska den övervintra?


Men innan dess ska jag njuta av den!I köksskåpen har det blivit ont om plats, kopparna som används mest fick plats på kakfatet. Kakor finns det ändå aldrig!Den här fina vårbuketten fick jag av en granne! Nu måste det vara vår för hon kom barfota. Hon har nästan aldrig skor den snöfria tiden på året!

Önskar er en fin start på veckan!

15 kommentarer:

Meta sa...

Klart jag önskar dig lycka till önskar mig också ett sånt träd. Vad härligt att få blommor och verkligen få känna att våren är här för att stanna även om jag inte trodde det i morse.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Du menar inte att hon gick barfota?! Men i och för sig skulle jag också vilja vara en barfotatant, det är ju hälsosamt, får nog öva på det.
Tror säkert att du klarar ditt citrusträd, tror att det ska stå svalt och ljust och inte för torrt på vintern, men det finns nog någon som vet bättre än jag.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Margareta sa...

Så många fina bilder!
Är det möjligen en Calamondin?Vi har en sådan som är tre år. Den var full av frukter, när vi fick den. Vi har skördat några gånger och gjort marmelad. På sommaren står trädet i växthuset och sen får den flytta in i glasverandan i oktober.Där är det svalt och frostfritt. Hoppas du lyckas!

Ha en fin ny vårvecka!
Kram Margareta

lisashus sa...

Åh, så vackert citrusträd! Hoppas att du hittar en lösning för vinterförvaringen!
Så vackert i den gamla plåtburken!

Lycka att ha barfotagrannar som kommer med vårblommor! Underbart!
Ha en fin start på veckan imorron!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Jag har mitt träd på glasverandan nu och på vintern ska det bo i min hall som är det kallaste rummet i huset. Där har iaf olivträdet överlevt i flera år nu. Jag hoppas att citrusträdet också ska trivas där till vintern. Lycka till och kram, Ann

Hajan sa...

Så roligt med citrus trädet
min dotter har sina i garaget
än så länge har de klarat det.
Där brukar hon ha Palmerna också.


lycka till
önskar Hajan

LantlivsAnette sa...

Åhh vad fint citrusträd, du får njuta av det nu..och hoppas att det överlever vintern sen, såå fint att ha kaffekopparna framme så där på ett fat !!
Kraaam Anette

Solstrimmor sa...

Jag tror du har alla förutsättningar till att kunna övervintra ditt fina citrusträd. Så vackert där i gamla burken! Och så mycket bättre och nyttigare än kakor gör sig kaffeporslinet på trådfatet!

Igår hade jag väninnorna här och de envisas med att komma med choklad, suck! Men med blommor också:)

Ha en fin ny vecka!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Vilket härligt citrusträd och vilken häftig burk dessutom !!!
Lycka till !!!
Kram bia

Jenny sa...

Väldigt vackert! Jag gillar citrusträd. Har egna som är gamla men de har faktiskt aldrig blommat, inte en frukt har jag fått men jag tycker om dem ändå. Jag har mina i vanliga rum, har ingen annan vinterförvaring men det funkar jättebra. De har alltid stått i vanliga fönster men nu har jag dem nere i vår nya hall där vi har golvvärme, då trivs de bättre på vintern än när jag hade dem över element. De brukar tappa en hel del blad på vintern och får tyvärr nästan alltid någon ohyra, men så fort det blir vår hämtar de sig och blir täta igen och jag brukar ha dem utomhus så trivs de ännu bättre. Lycka till med ditt!

Vit Hortensia sa...

Jag var såååå sugen på att plocka med mig ett litet citrusträd när jag var till IKEA en snabbis förra veckan. Då köpte jag inget, men när jag ser ditt fina träd ångrar jag mig. Vill också ha :)
Så fint med en liten bukett vårblommor.....men barfota ute nu låter liiiite kallt!
Ha det så bra Cia!
Kramis
Birgitta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Barbent er så deilig å være om sommeren , men nå om dagen kan man visst gå med vinterstøvler , i dag morges så snødde det her . Jeg så en aldrende mann som gikk barbent på butikken for noen uker siden og han og øllflaskene hans fikk noen rare blikk fra betjenngen . Vakkre bilder og så koselig med blomster fra naboen da ! Du får nok Google litt angående det fine nye treet ditt , kanskje det kunne stå der ute på verandaen din med litt varme på til vinteren . Vakkre kopper og fint fat du har der !!! Spiser du aldri kake ??? God klem til deg .

Tidevarf sa...

Så vackert med citrusträdet i den gamla plåtburken.
Tror inte du får nått problem med att få den att övervintra, då du verkar vara en driftig person.

Och tack, är faktiskt på bättringsvägen. Men mitt tearoom blir nog snart ett fall för arga snickaren....*ler*

Hoppas allt bra.
Kram
Anneli

Marie maräng sa...

Så fint med citrusträdet i burken... helt oslagbar kombo!

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med några goda råd :( Jag köpte ett förra sommaren och lyckades inte klara den över vintern. Men sent på hösten blommade den och jag har aldrig känt något som luktar så gott som som citrusblommorna gjorde.

Gullig granne som kommer med en härlig vårbukett! Jag är också ett barfota barn ;)

Tack gulliga för titten och hälsningen hos mig!

Önskar dig en härlig helg!
Kram Marie

Fia sa...

Mysigt med citrusträd, frukterna ser kanongoda ut ♥ Önskar dig en trevlig helg! Kram fia