söndag 22 juli 2012

Det väcker känslor.


Många kanske förfasas av maskerna. När jag ser dem väcker det minnen av min dotters tid på dagis.
Det här tyckte hon var kul!  När hon blev större fixade hon att de gjorde masken utan hål för näsan.


Figuren med snabeln köpte jag i Indien, den är gjord i lera och papper och är så skör. Hästen är ett minne från min dotters pappa, hon önskade sig en häst!


Det är lite skrämsel tema idag så jag fortsätter med dockan. Några kanske känner igen henne, hon följde med hem från en jätte rolig loppisdag i våras.

Dagens inlägg är befriat från allt vackert. Trots det har sakerna en själ och charm som berör mig och finns i min vardag.

Nu återgår jag till penseln och målandet. Vi hade sol igår och jag har även sett den idag!

15 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina masker, ja lite kusliga men mest konstnärligt vackra, jättefina att ha på väggen och den dockan är det lite rysare över, huh vilka ögon, haha men så kul att ha en sådan gammal docka och keramiktoan, men så vacker, att det ens finns såna! Vilken lycka att få äga en sådan!!! Och alla andra vackra tillbehör ( kom bara att tänka på uttrycket, skitit i det blå skåpet; haha..)men allt var ju bara så sagolikt fint, snygga dörrar, tvättfat och tom det lilla passande fatet för tvålen, sååå vackert! Och den gamla urfina Sj-hyllan, jag har full förståelse, Sjáre som jag är;) den tillhörde väl avdelningen 3e klass... ursnygg! Ha en fortsatt skön sommar och tack för dina härliga och kloka kommentarer!!! Din bloggvän Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Malin's Hus sa...

kusliga o fina på samma gång :)

KRAM MALIN

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gillar masker, har en liten samling. Det var duktigt av dottern och göra så fina, för jag tycker dom är fina. Hästen är vacker också, fast i skum belysning kan dom nog skrämmas.
Kramar
AnnaMaria

Sara sa...

Jag håller med om att de kan vara lite läskiga, men de är ändå väldigt vackra och dekorativa :) fin liten samling du har! Trevlig kväll!

Snäckskalsdalen. sa...

Masker är intressant, lite kusliga oftast, men vackra på sitt sätt.
Agneta kram

Tina sa...

Håller med om att det är något kusligt vackert över dem!

kramkram

Vardag och flärd sa...

Det som väcker minnen och har själ är vackert!
Kram Eva

Vitspets sa...

Ja håller med lite kusligt
Men dom blir fina med sina minnen
Hästen är jättefin
Kram Karina

lisashus sa...

Jättespännande med masker och så duktig din dotter var! Jag tycker de är härliga, även om de kan vara lite skrämmande - likaså dockansiktet - man får helt klart lite kusliga associationer! Nej, allt behöver verkligen inte vara sockersött och vackert! Detta var härligt!
Kram
Lisa

A House With A View sa...

Jag ser en charm i dina bilder, tycker de är vackra! Tingen har en historia och det gör dem vackra och betydelsefulla tycker jag!

Kraaaaaaaaaaam aka

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej finaste Cia och tack för dina värmande hälsningar ♥
Du har då inte legat på latsidan när det gäller inlägg...och vilka underbara inlägg sen !
Hur imponerad blir man inte av dina flickor som forslat denna fantastiska toalett ända hem till dej !!!!
- Vilken kärleksförklaring.
Dina projekt är som vanligt genomtänkta och alldeles underbara !
- Ler igenkännande när jag ser dina masker...Har tillsammans med förskolebarn gjort många sådana genom åren ...Och en del gånger med gråtande barn som fått panik under gipset...Men dom var väldigt uppskattade när dom var färdiga ;))
Och så har du dragit igång en utlottning medan jag var ute och slogs med myggen ;P
Så fina kuddar, och dessutom hemsydda ♥
- Så klart jag vill vara med !!!
3lotter,tack!
Skickar varma kramar till dej och dina tjejer !
Anneli

Elsa och Helena sa...

Maskerna är fina...det är allt som ens barn har gjort:) De andra två har lite tivoli känsla...det gillar jag och så är de ju värdefulla minnen också.

KRAM Helena

Solstrimmor sa...

Tycker masker är lite skrämmande faktiskt. När jag var liten var jag skräckslagen för barnens dag-karnevalen där många hade hemska masker för ansiktet... och det sitter kvar än! Fast dockan... henne gillar jag i all sin tufsighet:)

Kram Eva-Mari

Kristina sa...

Hej Cia!
Vad aktiv du varit med bloggandet!Själv har jag legat ordentligt på latsidan med bloggen fast jag har haft mycket annat för mig med husrenovering, trädgård mm mm. Ska visa på bloggen så snart jag får lite mer energi.Jag gillar masker och tycker din dotters är jättefina!! Din toalettstol gör mig alldeles euforisk!! Herretid vilken ljuvlig skapelse! Jag förstår att du är skitglad rent ut sagt!Vi ska också ha en högspolande toalett i blivande badrummet, men kommer ju aldrig att finna en så vacker som denna.Vilka underbara tjejer du har! Har läst igenom alla dina fina inlägg jag missat, underbar läsning! Nu har jag lite semester, är på husvagnsturné och denna veckan är vi på Orsa camping. :)
Ha det så himla fint!
Kram
Kristina