lördag 11 oktober 2014

Skål!


Bara för att det är helg! 


Det känns roligt att kunna duka lite extra fint. 
Jag önskar Christopher O´Regan vid bordet, han skulle få berätta allt om livet vid Gustav III:s hov, ja allt från 1700-talet.


När han berättar sitter jag klistrad vid TV:n, han kan verkligen konsten att fånga mitt intresse. Jag tror också att han belönats med ett pris i retorik. 

Apropå TV, ni har väl inte missat de korta stunderna på ca 7 min med Emma och hennes besök i olika hem? Här kommer länken till en favorit! Emma hittar hem

Tyckte nyss jag skrev det,TREVLIG HELG!
Cia

16 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Vem skulle inte ha honom som gäst? En av mina favoriter också, liksom Emma Hambergs "hälsa-på"reportage! Speciellt det hos kvinnan som skapat sitt fantastiska hem... ett Provence i Sverige!

Ja nog går veckorna fort... trevlig fortsättning på helgen!
Kramar från Eva-Mari som idag, med solsken i blick, ska ta hösta bort alla krukor och balkonglådor.

Meta sa...

Jo minsann det vore ju hur kul som helst att få höra honom "in live".
Så fina rullgardiner du hittat. Hur kan du hitta allt vackert.
(nu är jag på väg till Borlänge i v 44-45,)Vi hörs.
Önskar dig en fin helg
Kram Meta.

Vit Hortensia sa...

Men ååååhhhh vilket hem i Emma hittar hem, det programmet har jag aldrig sett! Förstår att det är en av dina favoriter för du är lika stilsäker i alla dina vackra saker som "damen från Provence" :)
Ha en jätteskön helg Cia!
Stor kram
Birgitta

Här är gudagott att vara ! sa...

Jag svimmade nästan när jag såg det inslaget på tv ! - Man trodde att man drömde. - Så därför var jag tvungen att titta på det tre gånger till för att inte missa något :)
Delar din förtjusning över denne underbare berättare ; Christopher O´Regan ! - Humor har han också, så vi utnämner honom som "våra drömmars middagsgäst", eller hur ?!
Varmaste kramar till dej !
/ Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint du dukat, det där skulle passa Christopher. Och jag hade missat Emma på tv, nu har jag tittat. Och himmel vilket hus!!
Kramar och trevlig helg/AM

lisashus sa...

Ja, tänk att ha honom som gäst! Jag tror han skulle uppskatta din fina dukning om inte annat! Så vackert och slottslikt du har dukat - helgen till ära!
Här blir det enkelt, efter hårt trädgårdsarbete idag på torpet!
Önskar dej en riktigt skön och fin lördagskväll, även om O`Regan inte dyker upp! :)
Kramar
Lisa

lisashus sa...

...och tack för tipset om TV-programmet! Det ska jag kolla upp!

Här är gudagott att vara ! sa...

...Har läst att han gillar att umgås med lite äldre damer... ;)

HWIT BLOGG sa...

Mysigt det ser ut och vem skulle inte vilja ha honom till bords:) Det där tv-programmet ska jag kolla upp, bra tips!
Ha en finfin kväll!
Varm kram,
Titti

Vardag och flärd sa...

Emmas program har jag inte sett, är nog lite tidigt på kvällen för min del, men nu har jag kollat och fascineras av "Provencekvinnan".
Skål på dig själv! Jag har just slagit upp ett glas rött.
Kramar Eva

Huset bakom lindarna sa...

Tack för att du påminde mej om hennes inslag om olika hem! Helt fantastiska är de och jag gillar både henne och O´Regan mycket!
Nu får jag allt ta och kolla!
Kram/Finas mammis

Cat sa...

Vilket underbart bord, där sätter jag mig gärna och tar ett glas vin, en bit ost och samtalar.
Ha de gott. Kram, Catarina

House and Garden by Bia sa...

Oj,Christopher O`regan är ju bara så härlig !!...och jag får väl också säga skål då !!
Trevlig helg !
Kram bia

Ett ögonblick sa...

Godmorgon Cia!!
Tack för alla goa kommentarer de gör mig varm i hjärtat.

Nu har jag inte läst det jag missat hos dig men det ska jag göra, alldeles strax. Jag fastnade vid Emmas lilla avsnitt och försvann lååångt bort...det var det vackraste lilla hem jag någonsin sett...jag blev alldeles svettig fick hjärtklappning och vill bara ha!!! jag är jättenöjd med vårt hem men detta franska paradis så "perfekt"in i minsta lilla vrå. Tänk att sitta där och skapa,måla...bakom rutan och titta på vattnet som skvalpar in mot stranden. En fika alldeles vid vattnet eller i gungan på altanen...ja en dröm!! Åh du gjord emin morgon,gjorde att jag fick en massa inspiration. Tack Cia! eller skål på det!!

Ha en riktigt fin söndag!! kram lisa

Chokladvillan 1910 sa...

Hahaha måste erkänna att jag också låter löven ligga för det mesta. Har jag tid & ork föser jag över dem till rabatterna. Nu tänkte jag faktiskt låna hem lövblåsen från jobbet men då får det nog torka upp lite först... Förra vintern lät vi guldfiskarna vara kvar & de överlevde men då var det ju en mild vinter. Vi får väl se vad det blir i år. Annars är det tunna som gäller i källaren med syrepump. Jag tycker att det är synd om hösten regnar bort, jag vill njuta av höstfägringen. Vi har haft fruktansvärt regnigt ett tag... :(
Må så gott & många kramar !
Anki

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så vakkert du dekker på med fint servise og glass og jeg som du , elsker å ta med litt høstblader med inn ! Jeg vet ikke hvem du snakker om , men skal se på den snutten du la ut nå. Fin kveld til deg ! Klem