söndag 5 oktober 2014

Då var det dags.


Nu måste de sista innanfönstren in!


Tänk att det är så mycket lättare att ta ur dem än att sätta dit dem. Och varje år påminns jag om att även innanfönstren borde målas, hm.


Bloggen är reklamfri men jag måste lovprisa min hjälpreda, så bra!


Ni kikar väl in hos Titti med fina bloggen HWIT BLOGG
Vi fick tankar kring återbruk av bilder, varför inte? De här blev mina höstbilder från tidigare år och inlägg.


Nu ska jag återgå till innanfönster, klisterremsor och vadd. 
Önskar er en fin fortsättning på oktober!
Kramar //Cia

16 kommentarer:

Unknown sa...

Gjenbruk av bilder er absolutt en god ide. For et fint bilde tåler vi å se flere ganger. Vi blir jo nesten bortskjemt her i bloggeverden med så masse flott å se på.
Klem fra Marit

Vitt hus med svarta knutar sa...

Där jag bodde som barn hade vi innanfönster, det var min uppgift att blöta klisteremsorna. Återbruk är alltid bra, vad det än handlar om...
Kram,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja när innanfönstren sätts upp då vet man vad som väntar. Och en sån fönsterputsare har jag också, superbra!
Kramar/AM

Fågel Blå sa...

Såna hade vi också när jag var liten, mysigt, min mamma brukade sätta vadd emellan.
Fin Söndag till dej
Kram Kathrine

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Jag är väl bevandrad i allt vad innanfönsterarbetet är. Men vilken känsla det är. Bra att komma ihåg att fönsterna måste in innan älgjakten börjar./Lilla gummann

Här är gudagott att vara ! sa...

En ovanlig höstsyssla i dessa tider.
Och visst är det fantastiskt kul att dom vackra originalfönsterna finns kvar, fast det medför visst merarbete !
En sån hjälpreda har jag inte testat. Kanske fönsterputsandet blir lite mindre tråkigt med en sån...Eller ?!
Kram / Anneli

Meta sa...

Jag samlar krafter och inspiration till nästkommande år med fönstren då skall jag också sätta in innanfönster i nya huset. Puh
Vacker bild.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Huset bakom lindarna sa...

Jag som precis håller på med årets fönsterputs, (brukar alltid ta en omgång när flugorna gjort sitt för sommaren och innan det blir alltför kyligt) och samtidigt har jag funderat om jag ska satsa de där hundralapparna på en sån mojäng!! Nu kanske jag MÅSTE ha en sån till alla mina fönster???
Så mysigt med innanfönster, minns dem från min tidiga barndom med bokmärken emellan.
Är det en klöver du har i krukan där vid vadden?
Ha en fin söndagskväll!
Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Så du kämpar med innanfönstren? Ja, allt har sin tid. Du får göra som en väninna till mej, som bor i byn i ett stort hus- hon bjöd in ett gäng tjejer för hjälp med innanfönstren! Jag var där och hjälpte till och fick god mat senare på kvällen! Ett kul sätt att ses på!

Så du säjer att fönstertvättmanicken är bra? Jag har hört det från flera håll, så då kanske det stämmer! Jag får fundera på det - tack för tipset!

Härliga höstbilder!
Lycka till med innanfönstren!
Kram
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Ja det borde jag ha..innanfönster! Här står gardinerna rakt ut på vintern, iskalla vindar! Men först får jag nog tvätta dom, det ser ut att vara DIMMA varje morgon...
Ha en skön kväll!
Kram Titti

Jenny sa...

Ja, det där med innanfönster ... Håller med dig, det är liksom lättare att ta ur dem. Som tur var (?)så var jag lat i våras och orkade inte ta ur så många, vilket betyder att jag inte hade så många att sätta i nu. Satte i dem innan vi åkte på semester för jag ville inte ha det framför mig när jag kom hem, vilket jag tackar för nu.

Kram,
Jenny

Margareta sa...

Du har fina fönster du.Men jobb är det....Jag kommer ihåg det sen jag var barn....för längesen.Det blir fint sen med vadd och klisterremsor.....
Fönsterputsare kanske är något att satsa på...då kan man ju skylla på den om det inte blir som tänkt😉
Kram Margareta

Vardag och flärd sa...

Usch, jag avskyr jobbet med innanfönster! Som tur är har vi bara några sådana fönster.
Ha en fin vecka vännen!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja ja Cia , vær glad for at du haaar inner vinduer , for det har ikke jeg i Eplestuen og ikke har jeg fått restaurert inner vinduene der inne heller ! Jeg har hørt at den vindusnalen skal være så bra ! Jeg får se , jeg hater nemlig å kjøpe nødvendige , huslige ting...hihi. Fin ny uke til deg og klem !

House and Garden by Bia sa...

Den där fönsterputsaren har jag inte sett förut (men mannen säger att dom kör reklam med den på Tv, hihi)...vi har tre glas fönster, så vi har lätt putsade fönster...tur det ;))...från det ena till det andra...måste vara mysigt att bo i en gammal lanthandel ;)...så mycket historia det måste finnas i detta hus !!!
Kramis bia

Snäckskalsdalen. sa...

Jag kan sakna dom där fönstren! Vi hade det i förra riktigt gamla huset, men här är det sådana där tråkiga med gas i, inte ett dugg charmiga och smutsiga blir dom också. Jag tvättar inte fönster själv (alltså, det gör Omgivningen för husfridens skull) men fick jag en sån "apparat" som du har skulle jag kunna tänka mig att göra det. Tror jag!
Agneta kram