måndag 19 augusti 2013

Det var en gång...Så här såg huset ut innan det blev rött. Klädd med blå och vit plåt, som en konservburk! Redan från början hade jag planer att ta bort den men det gick många år innan det blev av.
Björken var jag tvungen att såga ner sedan den sidan av gården fyllts med jordmassor. Stora delar av stammen täcktes med jord och därför ruttnade den. När jag ser bilden saknar jag björken, tror jag måste plantera ett nytt träd där.
Ursäkta de dåliga bilderna!
På nedre plan saknade affärslokalen fönster mot söder, och bakom det lilla till höger fanns ett kontor. En kort tid var det lilla fönstret den enda ingången till huset! Jo det är sant, det var när den motsatta sidan väntade på jordmassorna och en ny ingång.

Annars var första veckan på jobbet oerhört tuff...jag var där under helgen också...och veckan som kommer blir inte lättare. Men sedan då!?
Det är förklaringen till varför jag varit så frånvarande på bloggen.

Men, jag önskar Er en bra start på veckan!
Kramar till er som kikar in här!

19 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Åhhhh vilken förvandlig som skett med ditt hus lovely!
Har allt saknat dina inlägg må du tro,
men nu förstår jag,

Hoppas det lättar upp på arbetet nu!
Önskar dej en fin Vecka
Kramar Kathrine

Solstrimmor sa...

Det är som att se en fjäril komma ut ur sin puppa! Du har verkligen räddat huset och gett dess själ tillbaka. Ett riktigt bra exempel på byggnadsvård och jag kan bara ana allt slit och arbete du lagt ner.

Vi ses snart... mejlar dig!
Kramar Eva-Mari

Jenny sa...

Hoppas det blir lugnare veckor framöver! Men du ... vad mysigt att bo i en konservburk! Eller ...? Nej allvarligt talat, vilken förvandling! Helt otroligt! Visst är det bra med före- och efterbilder så man ser vad som hänt. Fantastiskt fint hus!

Kram,
Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint hus du har, så skulle jag vilja bo också. Jättefina pardörrar!
Har förstått att du har mycket nu, hoppas det lättar på jobbet.
Kramar
AnnaMaria

Vit Hortensia sa...

Så roligt att ha före och efter bilder. Då ser man tydligt vilken förändring huset genomgått och säkert kommer att fortsätta att genomgå. Mycket jobb, men en stimulans också!
Hoppas att din vardag lättar framöver!
KRAM
Birgitta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så moro å få se bilder av huset ditt før og nå . Et nydelig gammelt hus som har blitt så fint i samme stil men i tilegg med en aldeles herlig glassveranda . Du har jammen meg vært flink !!! Ja det var nydelig med den gammle bjørken der , men blir de for store så blir de et problem.Min datter har noen kjempedigre bjørker , som det faller store grener og biter fra og det er håpløst å få saget de ned uten fagfolk. De er enorme ! Ja du det er alltid litt tøft med jobbe start etter ferie, det må bli bedre snart ! God klem til deg.

Anonym sa...

Så trevligt att få se före- och efterbilder! Vilket jobb du har lagt ner, men så blir/är det superfint också!
Skorpan

Vardag och flärd sa...

Du har gjort ett fantastiskt arbete under åren och allt görs så grundligt och genomtänkt, verkligen ett bevarande av ett gammalt hus!
Jag vet inte vad du jobbar med men det känns som vi båda ofta har lika mycket och stressigt omkring oss. Just nu håller jag på med 3 veckors arbete som ligger plus att det ska flyta som vanligt, oj oj.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

lisashus sa...

Vilket lyft detta hus har fått!!! Jisses du, vilken skillnad. Ja, tänk, att man plåtade in hus - fy, så läskigt!

Ditt hus ser verkligen jättefint ut!

Här har jobben och uppdragen också satt igång - lite chockartat i början!
Ha en fin vecka!
Kram
Lisa

blockethuset sa...

Kul att få se före och efter...vilken enorm skillnad. Vilket vackert hus ni har!!
kram
Carina

Tinas bo sa...

Vilken enorm skillnad!!
Du har ett såå fint hus och du har varit sååå duktig!!

Hoppas det lättar på jobbet framöver..

Kraaam Tina

LantlivsAnette sa...

Men ohhh vilken förvandling alltså..såå fint huset har blivit, vad du är duktig !! Hoppas att det lättar på ditt jobb..Kraaam Anette

Här är gudagott att vara ! sa...

Ja vilken förvandling den gamla affären har genomgått !
- Tänk att bygga in hela huset i plåt !
Iofs en praktisk rustning för väder och vind, men nog undrar man vad huset själv tyckte om den idén...
Men ur den plåtbeklädda puppan har nu den vackra fjärilen kommit ut.
- Du kan nu skriva in husräddare på ditt CV !
När man är ute och åker på vägarna ser man många, många vackra hus som skulle behöva någon som tog hand om dom, och rustade upp dom gamla och förr så vackra husen.
Man bli så ledsen och beklämd när man ser deras öde.

Hoppas nu att arbetstempot lugnar ner sej så du får en normal arbetsvecka framöver.
Kram Anneli

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det kul att ha hittat gamla bilder på sitt hus! Vi har t.ex. aldrig fått exakt "födelseår" för vårt hus. Men så släktforskar en bekant och hittade bild och årtal på det. En björk kan du säkert plantera dit igen, vår son grävde upp en liten, liten björk och satte den i vår gamla trädgård. Nu är det ett stort träd, du må tro att han var och är mallig för "sin" björk! Kram/Finas mammis

Bitte sa...

Vilket oerhört jobb du har lagt ner på huset, helt fantastiskt! Och så vackert det blev efter att du tagit bort "skalet" :-).

Kul att se före- och efter-bilder!

Hoppas att det lugnar ner sig lite på jobbet för dig, det har varit en ovanligt hektisk augustimånad även här. Och snart är det september, det kan man inte tro.

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar
Bitte

VisaLiza sa...

Vilken otrolig skillnad på huset. Det är så viktigt att ta fram gamla bilder och jämföra ibland. Annars är det lätt hänt att man faktiskt glömmer bort allt jobb som gjorts! Kramar Liza

Norrfrids Eija sa...

Hej vännen! Förstår exakt stressen på jobbet efter semester. Högarna med papper som väntar på en....kan gissa att du jobbar med redovisning med dessa deadlines? Var tredje månad numera....
Blir så glad när jag ser hus som tas hand om på rätt sätt, med naturliga material och ursprungsutseendet i sikte. I våra trakter är många hus förvanskade till oigenkännlighet, hårt tilläggsisolerade och med små gluggar långt inne i den en gång så vackra fasaden. Och det pågår fortfarande!
Din veranda är ljuvlig!
Eija

Nya Anno 1900 sa...

Men jöses vilken förvandling! Inte ofta jag blir ordentligt imponerad men detta, åh så fint. Hela huset ser milt ut.

Erika Åberg sa...

Håller med föregående kommentarer - vilket oerhört arbete du/ni har lagt ner på huset. Och vilket fantastiskt resultat!

Hoppas du kan njuta av era husprestationer trots att det är körigt på jobbet.