lördag 24 november 2012

Snart är det advent!


Den första doften av hyacint sprider sig i huset, lite tidigt kanske men den doften får mig att komma i adventsstämning. Jag vill ha allt färdigt till nästa helg för då ska jag bara njuta.



På bordet i salen ligger julduken med Julevangeliet på franska, den har varit med ett par år nu och jag tycker fortfarande om att rulla ut den på bordet. Det är väl så traditioner skapas. Den här julen ska jag vara på annat håll, därför tillåter jag mig njuta av allt lite tidigare här hemma.


Ljusen i stakarna tänds så snart jag är hemma efter jobbet, jag har redan avverkat en hel låda med kronljus. Värmeljusen från förra året kommer jag inte överens med längre, en stor förpackning med dålig kvalité där de brinner med liten låga, om ens det. Tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån jag köpte dem. Jag har nu bestämt mig för att bli bättre på att hävda min rätt som konsument, vågar eller orkar ni det?


I fönstren hänger mistlar i zink och pärlor, faktiskt har de hängt här sedan förra julen.

Jag har köpt en ny lins och håller på att bekanta mig med den, dagens inlägg fotades innan det blev helt ljust där ute.

Önskar er alla en fin helg!
Cia

20 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det är härligt när man äntligen FÅR börja planera inför första advent. En vacker tradition som gör dom flesta lite gladare, både av ljusen och hyacintdofterna. Har inte hämtat ner mina saker från vinden än men jag har ju hela veckan på mej!

Ha det gott och njut.
Kram Eva-Mari

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så heldig du er som har en duk med jule evangileet på , så fiiin ! Adventstiden er nesten den beste tiden nå synes jeg.Julen er vanskelig for mange . Skal du være borte hele julen ? Vi skal nok være hjemme julaften og antagelig kommer mine to voksne sønner på besøk, datteren min vil være hjemme hos seg selv med mann og barn. Guttene til Jan skal annensteds. Jeg er så rasende på blogger som roter sånn , jeg får ikke kjøpt mer bildeplass på grunn av teknisk feil , står det. Blir spennende med ny linse da ?!! Kos deg i dag da !Stor klem fra Sidsel.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gillar också duken, fint med just den texten. Och det är ju så mysigt och börja adventspynta så smått, jag har hämtat två små granar idag. Bra och ha på plats och bara sätta i ljus sen.
Ha en mysig lördag
Kramar
AnnaMaria

Fågel Blå sa...

Så otroligt vackra bilder från dej!
Önskar dej en fin helg
Kramsi Kathrine

lisashus sa...

Så härligt med hyacinter - jag kan nästan känna doften!!! Själv väntar jag nog lite till, men jag är verkligen jättesugen på hyacinterna och doften!
Vilken läcker zinkkrans!!!
Ha en härlig lördagskväll!
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja noe rart er det på Blogger , men jeg vet ikke hvordan man forminsker bildene . Ikke går det ann å få kjøpt mer plass heller , så jeg får nok fortsatt ergre meg over dette. Ha en god lørdagskveld ! Klem

Vardag och flärd sa...

Vita hyacinter är ljuvliga i både färg och doft, mina kommer att slå ut lagom till nästa helg!
Din ljusstake är så vacker med tre ljus. Ibland får man så dåliga värmeljus så man blir ledsen, ska nog skriva upp vilka som är bra och dåliga.
Ha en fin kväll!
Kram Eva

Tina sa...

Planerar gör jag men är långt ifrån handling. Men det kommer, en vecka kvar, pju!

kramen

Unknown sa...

Det kändes som att öppna första luckan i en fin gammaldags julkalender i dag när jag tittade in hos dig. Adventsstämningen infann sig direkt!
ha en skön söndag

Nina sa...

Ååååå vad fint du har det!

hagagården sa...

Härligt med hyasinter,inte alls tidigt tycker jag.
Kramen
Ninni

Anonym sa...

Underbara bilder, jag vill bara krypa in och hälsa på:)
Skorpan

Fia sa...

Fint o stämningsfullt ♥ Härligt att börja tidigt, så man får njuta lääänge av julen;)) Kram fia

Blan betong och gammeldags pioner sa...

underbara bilder...visst är det härligt att snart 1:a advent är här
ha gjort 4 kransar i kväll att hänga på våra dörrar o det blir fler...brukar pynta med små kransar av ene överallt....ha en fin vecka kram från Maja

Queen of Kammebornia sa...

Vilka vackra bilder!!!

Vitspets sa...

Hej vännen !
Vilka fina mysiga bilder ....
Just nu har jag svärt att blogga
Jag har fått problem med bloggen igen hmm ....
Kram Karina och Spöket

Prinsessorna på Bellevue sa...

Så adventsfint du har gjort och visst är det himla mysigt att tända ljus, här är det rykande åtgång också!
Jättefina bilder...

Kram
Petronella

Malin's Hus sa...

Så fint du har gjort det! Själv bloggar jag mest med mobilen för tillfället. Jag hinner verkligen inte ställa fram stativ o kamera. Det är synd för jag vill! :)

Stina sa...

Den där ljusstaken var väldans tjusig.:-) Kram till dig snälla gumman.:-)

MODERN COUNTRY sa...

Ja endelig kan vi straks begynne å pynte litt ! Herlig, jeg gleder meg :)) Selv om jeg ser at mange allerede har holdt på en stund iallefall de Norske bloggerne. Håper du hadde en mysig helg min venn, og grattis med ny linse. Kult med noe nytt og utforske. Husker de første ukene jeg ahdde nytt kamera, jeg tok hundrevis av med bilder. Men det gjør jeg jo egentlig fortsatt, fniss ;)