tisdag 13 november 2012

Reseminnen


För många år sedan åkte jag med tre vänner till Indien och vet ni, vi tog bilen! Det var en lång resa och vi åkte genom många länder, sakta men säkert fick jag vänja mig vid olika kulturer. En spännande resa på många sätt.

Afganistan var nog det landet som gjorde det starkaste intrycket på mig, det var som att förflytta sig tusen år tillbaka i tiden. Ett vackert land med stolta människor, det gör ont i mig att veta att krigen har förstört så oerhört mycket för landets människor och deras kultur.

Under resan köpte jag några få saker som jag fortfarande tycker lika mycket om. Den lilla tavlan med oxarna har alltid varit med mig och fått en hedersplats i mina hem. 
Den genombrutna mässingslampan med bjällror ger ett härligt skuggspel när den är tänd. När min dotter var liten brukade hon tycka om när jag snurrade på den, det kändes som om hela rummet var en snurrande karusell.
Nu hänger lampan vid nyfikenfönstret och det händer att jag snurrar lite på den. Ibland behövs det inte så mycket...

Önskar Er en fin dag!

17 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

God morgen Cia ! Å det måttte være en spennende reise ... også til India da ! Hadde passet meg bra , å kjøre bil...jeg elsker å kjøre bil . Bildet er jo så herlig i seg selv og med den fiine rammen på da , nydelig farge ! Lampen med de små bjellene på og måten du forteller om den på er helt herlig ! Ha en fin tirsdag ! Klem fra Sidsel.

Vardag och flärd sa...

Vilken fantastisk resa ni gjorde! Och så fina reseminnen du tog med dig hem, de passar ju fint i ditt hem.
Kram Eva

lisashus sa...

Vilken otrolig resa det måste ha varit att bila till Indien!!!
Kul att du har minnen kvar. Tavlan är ju jättehärlig och lampan - så vacker!
Visst är det fint att omge sej med betydelsefulla minnen i sitt hem?
Här lyser solen idag! Hoppas att du också har sol!
Lisa

Kristina sa...

Hej goa Cia!
Tack för titten hos mig, jag blir så glad när du kikar in! Vilken fantastisk resa! Det är inte många som bilar till indien precis!Kan tro att det var en fantastisk upplevelse.Och fina saker fick du med dig hem, lampan är underbar!Vad flitig du är med bloggandet, kul! Kan man inte säga om mig precis, lider av tidsbrist. Men jag hoppas på att det blir lite mer nu, är snart klar med renoveringarna för denna gången. :)
Önskar dig en fin vecka Cia!!
Stor kraam!
Kristina

Anonym sa...

Jag är ett stort fan av din blogg, gillar bilderna, ditt sätt att skriva ja TONEN som man brukar säga:)
Skorpan

Tinas bo sa...

Jösse vilken otrolig resa..
och vad modigt!! :0)
Ja det måste ha varit en upplevelse...
Vilka minnen... :)

Jättefina souvenirer!!

Kram Tina

Unknown sa...

Vilken RESA!
Jag tror att man inte ska resa fortare än att själen hinner med!
Kram

Blockethuset sa...

Hej Cia!
Men vad härligt..är du också en gammal backpacker? Berätta mer..berätta mer!! I min ungdom back in the 80`s var jag en backpacker och tog mig runt jorden under ett år. Med allsköns färdmedel..allt från lilla tummen till lastbåtar bland söderhavsöar. Härliga minnen!
Ang att länka min blogg(tack tack trevligt du vill besöka min lilla boning)..jag är ingen tekniknörd(en dotter som hjälpt mig med bloggen, hon säger;försök om någon dag igen, kan vara tillfälligt fel)
Ha det gott!
Kramar
Carina

Snäckskalsdalen. sa...

Så häftigt! Ni tog bilen till Indien, alltså, det hade man ju velat göra, men det är väl nästintill omöjligt numera. Tyvärr. Det är nästan så jag önskar att du gjorde en berättelse om resan, för det måste ha varit helt fantastiskt!
Och vilka fina reseminnen!
Agneta kram

Ett ögonblick sa...

Oj!! att ta bilen och sticka iväg till Indien...det är inte gjort i en handvändning men det var säkert en spännande resa. Vilka fina saker du köpte med dig hem, vackra minnen.

Ha det gott!
kram lisamaja

Solstrimmor sa...

Underbara reseminnen! Det är såna som du säkert aldrig byter ut eftersom dom är en del av din historia.

Kram i mysmörkret.
Eva-Mari

Jenny sa...

Men oj, vilken resa! Kan tänka mig att minnena är många. Helt underbar lampa!

Kram,
Jenny

Elsa och Helena sa...

Vilka underbara minnen och vilken resa! Tavlan är jättefin och ramen har den turkosa färg som jag är så förtjust i. Lampan är helläcker.

Ja, ibland behövs det inte mycket för att bli road (man kan trycka på bubbel plast också:) Garanterat roligt!

Den puderrosa för avvakta, just nu är jag inne i ett stim där allt går sönder...bilen, diskmaskinen för att nämna det viktigaste.

Det får lösa sig efterhand...orkar inte ens hetsa upp mig:)

Önskar dig en fin dag...KRAM Helena

Tidevarf sa...

Din tavla som du visar blev jag så förtjust i, så fin.

Vad kul att du kikat in till min blogg och visst är det spännande vad som kommer avslöjas hos mig någon gång i december. :)

Kramar
Anneli

Blan betong och gammeldags pioner sa...

wow vilken resa....bli lite avis på dig ha aldrig varit ute o rest...jo förstås till Danmark men aldrig längre än såå...är väl lite för hemmakär tror jag.....men det kanske bli en resa nästa år..maken o jag har ju inte haft någon bröllopsresa..men då få det bli lite längre söderut än Danmark!!! HA en fin vecka kram från Maja

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Känns så längesedan jag tittade in till din fina blogg men nu skall jag ta igen missade inlägg, passar bra eftersom jag håller på att kurera mig med piller och varma drycker för att snabbt som bra den få Teneriffa-bacillerna att lämna min kropp.
Ha det gott kära vän!
Raina

Luna Ek sa...

Praktiskt med bil så att man kan handla med sig mycket underbara reseminnen. Annars tycker jag det verkar lite långt att köra.... Lampan ser häftig ut./ Luna