onsdag 3 oktober 2012

Fönster och soffläge.


Nu börjar det bli dags att sätta in innanfönstren och stänga ute både kyla och ljud. Jag måste säga att det är bra mycket lättare att ta ur än att sätta i dem. Det känns skönt att jag inte plockar ur alla fönster varje år, det skulle bli alltför mycket jobb med femton fönster! Till det kommer verandan och lilla glasverandan så det är en hel del fönster att putsa.


Fönstret ut mot stora glasverandan, där ute är det kopplade fönster och inte lika stora krav på värme. Här syns det att jag väntar på fönsterfoder och att taket aldrig blev målat i sommar.Ni kanske kommer ihåg soffan och fåtöljerna som jag köpte i vintras, de jag fick dra på snösläden och sedan rulla in. Soffan är min, en fåtölj är hundens och den andra har katten lagt beslag på. Ja då blev alla tre nöjda. Hålet där bakom väntar på pardörrar men det är en annan historia.

Välkommen nya följare, så kul!

God kväll önskar jag er alla.
Cia

19 kommentarer:

Cat sa...

Så härligt med de gamla fönstren kvar, även om det är lite jobb ;)
Himla fin färg på "soffgruppen".
Ha de gott. Kram, Catarina

Annes vita rum sa...

En hel del jobb,men fina fönster,härlig blogg du har ,lägger mig som följare så jag får se mera:)
ha de fint...kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Mye jobb ja , men så koselige vinduer . Salongen din er kjempeherlig ...også den nydelige fargen da ! Ønsker deg en god kveld ! klem

Vitspets sa...

Gud vilka snygga möbler ...
Vilket jobb med så många fönster
Men bra blir det när det är klart
Ha en trevlig kväll
Kram Karina

Livet enligt Lindus sa...

Underbart att du drog hem möblerna på snösläden, då måste det verkligen varit massor med snö!

Måste säga, om jag inte skrivit det förr, att dina bilder är härliga!

Kram och tack för besök och kommentarer hos mig:)

Hulda sa...

Så fint det ser ut med vinduene i glassverandaen, høye og store er de. Likte også godt vinduet med den lette tyllgardinen i. Herlige stoler, skjønner at dere liker dem alle tre. :)

Marie sa...

Förstår att det är en hel del jobb med fönstren, men så fantastiskt vackra de är!

Underbara möbler, förstår att ni trivs där alla tre!!!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Solstrimmor sa...

Mycket jobb med innanfönster men så mycket varmare det blir när dom kommer in. Min äldsta dotter i Falun vill inte byta ut sina för allt smör i Småland trots merarbetet.
Underbara möbler, vilken tur du haft som hittat den gruppen! Du har en fingertoppskänsla för godbitarna som passar ditt hem... inte alla förunnat.

Kram och trevlig kväll.
Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, kopplade fönster är så fint, det är jag uppvuxen med och på vintern dekorerades dom lite in emellan, det var så fint.....nu har jag inga sådana, tyvärr.
Vilka vackra fåtöljer, färgen är underbar!
Agneta kram

Fågel Blå sa...

Åhh så fina bilder från ditt cakra hem,,soffan och stolarna så fiiiiiiiiiiiiiiina!
Önakar dej en fin dag
Kramar Kathrine

gamla skolan sa...

Vilka fina möbler , underbara i både färg och form !!!!
Kramar // Susanne

Lantliv i Norregård sa...

Jag älskar den första bilden Cia...

Kram M

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är väldigt fint med såna fönster, men säkert mycket jobb. Soffan och fåtöljerna är jättefina, bra fördelning på sittplatser också, rättvist.
Kramar
AnnaMaria

Monika sa...

Så vackert där hos dej. Gör inget att allt inte är färdigt. Fint ändå. Jättevackra möbler. Förstår att ni alla blev nöjda över dem :o)

Ha en fin djurens och kanelbullens dag!
Kram
Monika

Kristina sa...

Heeeej Cia!
Åh vad mycket fina inlägg och bilder jag har njutit av nu!! Har haft ett låååångt blogguppehåll som du kanske märkt. Det kändes nödvändigt, ibland är det svårt att hinna med allt. Men nu är jag tillbaka och verkligen njuter av all inspiration runt om på alla fina bloggar!! Ljuvliga bilder och ljuvliga fönster! Jag är fortfarande våldsamt avundsjuk på din veranda. Så fiin den blir! Ja, att putsa alla dessa gamla fönster kan gå en på nerverna, men det är ändå värt det. Vi har haft hjälp med att renovera våra fönster i sommar, halva huset är klart och det känns så skönt!
Möblerna är så fina, förstår att alla trivs i dom! :)
Ha det fint! Och glöm inte att det är kanelbullens dag! ;)
Kraam
Kristina

Kristina sa...

Hej igen Cia!
Tack för titten hos mig! :)
Jag visste inte att jag hade ordverifiering....är det nått jag kan välja att bort? Men det är det väl såklart....eftersom de flesta inte har det!
Ha en fin kväll!
Kram Kristina

Chokladvillan 1910 sa...

Usch ja , vad mycket fönster man har att putsa !!! :(( Jätte fint med gamla fönster dock ;) Jag har väl tur som inte behöver ta ur & i fönster...
Vilka fina fåtöljer du har ! Gillar !!!
Kram Anki

Katta sa...

Ha ha vad bra att ni fick en var du, hunden och katten :) grymt snygg soffgrupp. Innanfönster så hade vi då jag växte upp på landet fönstren är så fina med spröjsar och allt nu bor vi nybyggt i stan med treglas, inte roligt att putsa direkt. Ha en bra helg, kram Katta

Anonym sa...

Såå fin soffgrupp! Jag har "fuskat" i år när det gäller fönstren..24 fönster blev "RUT:ade"..så tacksamt och väl investerade slantar i min rygg.
S