söndag 21 augusti 2011

Tivolihäst?


Hästen brukar hänga i midjehöjd men har hamnat högt uppe på ett skåp sedan en tråd gick av. Så här från ovan ser den nästan lite skrämmande ut. Det har varit många gissningar varifrån den kommer, ett tivoli kanske. Undrar om jag någonsin får veta? Allt ska man kanske inte heller veta.......

2 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Hej vännen!
Intressant varelse, för mej är det en tivolihäst! Tjusningen med gamla saker är just historierna kring föremålen, eller fantasierna som man kan bygga runt dem...
Din fråga om fårullen: klövsjöfårens ull liknar mycket ryafårens, sådana har min kompis. Mycket lätt att tova och handarbeta av. Den blir mycket lång och glansig!
Har haft fåren i ett par år nu, så jag har inte kommit riktigt igång känns det, men de baggar som är slaktade har jag sålt fällarna av. Ullen har jag täckt en del i landen med och testat att tova. Vill lära mig spinna också så småningom! Vet faktiskt inte hur efterfrågan på dess ull är ännu...men trevliga får är de! Läs gärna på allmogefårens hemsida så hittar du fler gamla lantraser. Klövsjöfåren är de mest akut utrotningshotade raserna. Skaffar du sådana så gör du en insats för bevarandet!
Ha det gott!
Eija

Älfgärdet sa...

Ah! Äntligen kan jag läsa din blogg, har försökt flera ggr utan att komma in. Så fin han är hästen! I vårt hus har vi flera olika gamla hästar & det är nåt visst med dem. Man kan gå & finurla lite på hur, vem och när & fantisera lite. Det är ju själva charmen!