torsdag 4 september 2014

Tiden går så snabbt.


Min fars gamla penslar betyder mycket för mig. Han var pedant när det gällde att vårda dem, och efter noggrann rengöring skulle de förvaras hängande.


Jag har inte hans kunskaper om vilken pensel som ska användas vid olika tillfällen. De får förgylla mitt hem, som ett fint minne av honom och hans yrke. 


Nu blev det så där igen...ännu en antik lampa med pärlstavar kom i min väg. 


Den tredje och definitivt min sista!

I morgon är det redan fredag igen, trevlig helg! 

16 kommentarer:

Meta sa...

det heter ju tredje gången gillt så kanske det blir så då.har en moster som var konstnär jag har hennes staffli och målarväska kvar det är så kul att ha det. Men inte alltid framme förstås. Det skall få en plats på min koloni.
Ha en fin fredag
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Penslarna är ju konstverk i sig! Så roligt att ha några kvar efter en så skötsam far. Ja, så var det pärllampan då... kan man få för många? Ditt hus är stort Cia:)

Trevlig helg till dig också!
Kramar från Eva-Mari

lisashus sa...

Vilka fina gamla penslar efter din morfar! Vilket kärt minne och tidsdokument!
Så fint att du har dem kvar och låter dem synas och utgöra vacker prydnad!
Förr i tiden kunde verkligen vårda sina bruksföremål!

Kram
Lisa

Fågel Blå sa...

Hej!
Jag visst går tiden fort, det är bara att konstatera.
Så fina penslar efter din morfar, underbara!
Fin helg till dej
Kram Kathrine

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka fina penslar och lampan wow alltså den var verkligen jättefin, har du hittat den på någon auktion ?
Kraaam Anette

Vardag och flärd sa...

Tänk om den gamla kunskapen kunde leva vidare, tyvärr försvinner sådant med tiden om vi inte vårdar kunskapen noggrant - men du har i alla fall penslarna kvar.
Oj, en lampa till, du är duktig på att leta upp rariteter, allt du skaffar är så speciellt och tydligen noga genomtänkt. Du är duktig!
Ha en riktigt härlig helg!
Kramar Eva

Vit Hortensia sa...

Tänker ofta på hur mycket som har väldigt kort livslängd idag och som slängs efter att det använts bara en gång. Så var det inte då de där penslarna tillverkades och användes....säkert därför de också fortfarande finns kvar....för att de är så fina bara i sig själv.

Soliga kramar!
Birgitta

Katta sa...

Men åhh så fina penslar! Så roligt att ha dem kvar, och nog hade han rätt i att de skulle förvaras så. Ha en fin helg, kram Katta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag misshandlar penslar hemskt, du skulle höra maken när han hittar dom...
Lampan är mycket vacker, sista?! Man vet aldrig vad du ramlar över, du verkar ha tur med och hitta just såna.
Ha en bra helg
Kramar/AM

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å ja de fine malerkostene har jeg sett hos deg før og jeg synes at de er så vakkre rett og slett . Så ekstra fine er de da de er fra papaen din .Jeg er stadig på kikk etter sånne gammle og fine malerkoster , men nei jeg har ikke lykkes ennå. Prismekronen er veldig fin og nei fy da , man kan vel aldri få for mange av de ! Ønsker deg en fin lørdag ! Klem

HWIT BLOGG sa...

Åh dessa minnen...visst är dom är mer värda än något annat?! Ta hand om dessa penslar!
Jättefina bilder också...
Ha en fortsatt skön helg!
Kram,
Titti

Hanna sa...

Ha en fin söndag!
Hanna

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken skatt att äga dessa penslar, så vackra!! Och den lampan, huh, sååå vacker! Nejdå, säkert inte den sista, man får ha mycket av sånt man älskar ;) Den kopparfärgade med bjällror nedtill var fin också.. snygga bilder med päron i den gamla träskålen! Jag har haft lite bloggtid denna sommar, mest satt mina inlägg per automatik så ibland kikar jag knappt in på min egen blogg ha ha, men desto roligare att ta en dag och kika in hos alla vackra bloggar, inkl DIN!!!!! :)

Chokladvillan 1910 sa...

Åh, vad härligt det var att titta in igen ! Så mycket fina bilder, härligt för själen ! ;) Det är något visst med gamla penslar & du som har dem efter din pappa också, härligt ! Det där med stavlampor har jag inte stött på faktiskt, riktigt vackra ! Vill ha !!!! Nu kommer den vackra hösten & det är bara att njuta. :D
Många kramar till dig !
Anki

Bitte sa...

Hej fina du!

Vad mysigt det lät med hundpromenad, hundarna tycker säkert också att det är mysigt att du tar med dem ut! Det är kanske därför de rymmer till dig :-).

Vilka underbara penslar, de är såå dekorativa! Vad roligt också att de är efter din pappa, jag förstår att du är rädd om dem.

Vilken tur du har som ramlar över såna där vackra stavlampor, jag har hittills aldrig stött på någon sådan även fast vi brukar resa runt från norr till söder under somrarna. Lyckliga du :-).

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar
Bitte

till-vidas-ara sa...

Åh, får du för dig att säja den (pärlstavslampan) en dag så är jag intresserad av att köpa <3<3<3, vänligen Laila