tisdag 19 augusti 2014

Päron och katt.


Det är först den här tiden på året som jag saknar ett päronträd i trädgården.


Jag bor i en gammal lanthandel och när jag köpte huset fanns ingen trädgård förutom ett äppelträd.
Tror jag ska försöka få ner ett litet päronträd i höst. Har ni tips på någon sort som klarar zon 4-5?


Första veckan på jobbet är avklarad och det blev långa dagar.


När jag kom hem vaknade Zinja och satte igång att klaga.


Det är sällan hon är så pass stilla att jag kan fota henne. Men här ska det trampas och kurras en stund.



Önskar er en fin start på veckan!


18 kommentarer:

Solstrimmor sa...

I mitt förra boende hade jag ett jättestort gammalt gråpäronträd. Det gav frukt vartannat år ungefär, inte så mycket men några päron blev det allt. Annars vet jag inget om päronträd.
Du kan vara lycklig som har en Zinjasötnos! Åh, vad jag saknar värmen från ett djur, hund eller katt. Kanske så småningom...

En fin onsdag önskar jag dig.
Kramar från Eva-Mari

Fågel Blå sa...

Hej!
Vi har planterat ett Päronträd för ett år sedan, nu minns jag inte vad det heter, men det kan jag ta reda på och åtrekomma till dej,
Vilken fin katt du har så sööööt!
Och tack för din snälla kommentar på min Selfie!
Önskar dej en fin Dag!
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Zinja ser ut som en liten tiger, en söt liten tiger. Vi har ett päronträd, just iår blir det jätteliten skörd. Vissa år är det så mycket päron så jag får köra bort med skottkärra. Vet inte vad det heter tyvärr.
Kramar/AM

Meta sa...

Päromträd är härliga, vi kan inte plantera nya här för rosten härjar här och tar död på de festa av de gamla träden. Kolla om du har det i din närhet först, annars finns risk för samma sak där.
Det är klart missen har ju saknat dig nu när du börjat jobba.
Ha en skön dag
kram Meta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å ja pæretre er gull verdt å ha ! Her vi bor nå er det bare masse epletrær og det er jo fint , men jeg savner det store , gammle pæretreet vi hadde der vi bodde før . Det var nydelig og det var Gråpærer. Du har tatt veldig fine bilder av lille pus og jeg kjenner igjen faktene hennes på den ene katten min , Alfred. De er nå så gode da ! I dag er det fin sol her , men jammen har det blitt veldig mye kjøligere og høst , synes jeg . God onsdag til deg ! Klem

lisashus sa...

Päron är underbart att ha! Själv kan jag inte mycket, men har ett jättegammalt på torpet, som för det mesta bara bli dåliga och svarta frukter, men det är så vackert när det blommar....!
Hoppas du hittar ett bra päronträd.

Vilken jättego katt! Man smälter ju direkt!
Jag kan tro att det var nästan lite chockartat att komma tillbaks till jobbet efter en sommar, man minns väl hur det var!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Verkar som om det kan vara svårt med päronträd. Vi har ju ett gigantiskt gråpäronträd som jag just nu undviker att gå under för när ett päron trillar från de översta grenarna kan jag garantera att det känns om man får det i huvudet :)Det verkar trivas bra, men vi sågade ner ett päronträd som förra ägarinnan sa aldrig hade burit frukt som gått att äta. De blev bara skorviga och missväxta. Vet faktiskt ingen som har något bra päronträd förutom just de gamla hederliga gråpäronen, men fråga på någon bra plantskola, de måste ju veta.
Vilka intensivt gröna ögon kissekatten har!...och jag kan tänka mig att det kan kännas lite tomt för henne nu när du jobbar och hon är helt ensam hemma...eller så kanske hon tycker det är sååå skönt att bara sova i din säng :)
Allt gott till dig!
Kram
Birgitta

Unknown sa...

Tack!!! för alla fina inlägg som jag missat, eftersom jag inte besökt dig på länge.
Nu har jag njutit en lång stund, inte minst av din underbara kisse!
Kram

Huset bakom lindarna sa...

Vi har fyra gigantiska päronträd i vår trädgård, jag tippar att de är bortåt hundra år. Två av dem är gråpäron och det ena av dem har en stor hålighet och där har kråkorna byggt bo de sista två åren. I år blir det ingen frukt på något fruktträd över huvud tager här, inga äpplen, inga päron, inga plommon och inga krusbär. Vi har fått några liter röda vinbär men de svarta blev bara en liter. SÅ på de andra päronträden är det två olika sorter och där blir det kanske några kilo bara.
Vad sorterna heter vet jag inte men jag gissa att det ena är Louise, mitt favoritträd här.
Min erfarenhet är att det tar alldeles för lång tid för mitt tålamod innan de ger frukt .
Så go kisse du har där som väntar på dej när du kommer hem!
Kram/Finas mammis

Vardag och flärd sa...

Fruktträd känns som ett måste i trädgården och det är så vackert när de blommar. Och på hösten när man känner doften av frukt. Jag är dålig å sorter, har ingen aning om vad det är för sorter på våra gamla träd.
Ha en fortsatt fin vecka, snart är det helg!
Kramar Eva

Rost och rädisor sa...

Har visserligen ett päronträd som är tre-fyra år gammalt, men har tyvärr slarvat bort sortnamnet och inte har de få päron vi fått hittills varit nåt särskilt heller. Men visst är det gott med päron, särskilt egna obesprutade.
Lilla Zinjagumman har saknat dig. Oj, så mycket kel det behövs nu : )
Ha det så gott
anette

Designe sa...

Men Åh så fint! Önskar jag hade päronträd oxå! När vi bodde i Sörmland i lägenhet så fanns det faktiskt päronträd där på gården...Härligt! :) Det är konstigt va sommaren försvann snabbt! Från tokvarmt till höst på en gång liksom..ingen invänjningsperiod!...men det är kanske lika bra..nästan så jag inte minns huuur varmt det kändes förut! :) Nu är höstskorna på redan! Man har ju passat på att sitta ute på kvällarna, härligt! Jo, på min glasveranda har jag både älvutsikt och granskogsutsikt! Härligt!

Tack så mycket för dina fina ord!
Hoppas du haft en fin sommar! Som vanligt har jag varit lite dålig på att besöka bloggar!
Kram

Jenny sa...

Så himla söt katt! Mjukmage! Jag har inget päronträd själv, men nu blev jag ju sugen på att ha ett! Grannarna har förstås ...

Kram,
Jenny

HWIT BLOGG sa...

Päron är så gott och VILKA söta bilder på en lika söt katt!
Önskar dig en skön och rolig helg.
Kram,
Titti

Bitte sa...

Vad fin hon är din lilla Zinja, jag gillade särskilt den sista bilden där hon ligger på rygg och man ser hennes gröna ögon :-). Hon har en ovanlig färg på ögonen!

Tack snälla du för alla fina kommentarer du har lämnat hos mig i sommar, jag har haft så dåligt samvete för att jag inte har kommenterat tillbaka. Hoppas att jag kommer in i gamla vanor igen nu när jag är åter på jobbet och semesterslappandet är över för den här gången ;-).

Det är tomt utan noomisarna, en del dagar saknar jag dem väldigt mycket :-). Ändå hade vi dem bara i åtta veckor, så det är egentligen konstigt att man saknar dem när man haft dem så kort tid. Jag förstår att det måste vara tomt utan Leodin, han var så otroligt fin! Det var så sorgligt att han blev sjuk och att det sedan gick så snabbt, jag blev riktigt tagen av dina inlägg. Visst är det så att ett hundliv är alltför kort, man får försöka njuta av de dagar man får ha dem hos sig. Jag har tänkt på det extra mycket den här sommaren.

Önskar dig en fortsatt fin söndag!

Varma kramar
Bitte

::fina:: sa...

Så vackra päronbilder! Och katten, åhh vad fin hon är! Alldeles underbar! Älskar närbilderna på pälsen, man vill bara sträcka ut handen och stryka pälsen. Dessa fina djur..

Odensvi gård sa...

Katten verkar vara en sällskaplig typ med klar och stadig blick och den vackra träskålen med päron är sånt jag gillar.

Katta sa...

Åhhh så mysig hon ser ut :) Underbart gröna ögon har hon med. /Katta