måndag 28 april 2014

4 ägg till frukost!I går var jag hem till nya vänner och fick även träffa alla deras djur. Vaktelhönsen var söta och små men benägna att vilja rymma. Och jag fick med mig några ägg hem!


Det var helt nytt för mig att koka och äta vaktelägg. De var goda men nästan för små att kunna ätas med kaffesked! Och äggkoppen var inte att tänka på.

Önskar er en bra start på sista aprilveckan!

7 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

God morgen Cia ! Jeg som er så glad i innleggene dine , har helt gått glipp av forrige innlegg ... inntil nå. Jeg stresser så fælt om dagen for det er så mange som trenger hjelp til ditt og datt , sånn at jeg nesten ikke får gjort mine egne ting .Koselige egg å se på synes jeg , men ja de er små å spise på den måten. Ønsker deg en fin sluttinnspurt mot Mai måned ! Klem fra Sidsel.

Meta sa...

Vad kul det har jag heller aldrig ätit. Nya grejer är kul att prova.Och att få nya vänner är ju toppen
Ha en fin vecka
Kram Meta

Designe sa...

Oj så små! Fattade inte först att det var en äggkopp som stod där utan trodde det var en mugg eller kruka och nu förstår jag varför! :) Kram

Vardag och flärd sa...

Vaktelägg är fint ska du veta! Så söta och fina!
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

lisashus sa...

Oj, så små de är! Så spännande att få smaka, de lär ju vara en delikatess!
Själv har jag bara några urblåsta till påskprydnad! De är väldigt vackra i skalen!
Ha en fin valborgshelg!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

På Dufveholms herrgård utanför Katrineholm blev vi serverade nässelsoppa med vaktelägg, jättegott och annorlunda! Äggen är verkligen fascinerande, har urblåsta sådana i butiken.
Kul att få nya vänner och så fin din rostiga trollslända (i förra inlägget) är. Ser ut som om du har köpt alpklematis....min favorit!
Jag längtar efter att få sätta spaden i jorden och plantera i vår trädgård. Det finns inte så mycket annat än en stor gräsmatta och fruktträd på södersidan. Det ska jag ändra på lite i taget :)

Ha en härlig valborg och en fin första maj!
Kramar
Birgitta

Tidevarf sa...

Så små det är och kul att testa nått nytt. Själv har jag nog aldrig provat äta såna.

Vill önska dig en härlig Valborg.
Kram
Anneli