fredag 26 juli 2013

Betraktelser från verandan.


Det blir mycket tid på verandan nu, det är målning som gäller. Jag gillar att måla och är dotter till en målarmästare. Det bästa är att jag kan måla med både höger och vänster hand, så praktiskt! Möbler dras från en sida till den andra för att komma åt att måla fönsterkarmar där inte solen ligger på.

Så klart det blir många fikapauser också. När jag skulle bära ut kopparna såg jag hur mönster och färger går igen på porslin och tyger! Men det är inget medvetet val.


Från verandan har jag den här utsikten ner till hästhagen, en fin flock med grannens hästar. Om det alltid kunde få vara så här...


Det här är en skönhet som inget och ingen ska få göra illa. Vi har ännu en sommar med en sjuk människa som härjar runt i länet och gör illa ston. Måtte de få tag i honom, snarast! Här raderade jag en lång mening, men ni kan säkert gissa vad jag skrev!!!!

Ha det så gott och trevlig helg mina bloggvänner!
Cia


 

20 kommentarer:

Tidevarf sa...

Så vackra bilder med stolen,kopparna och hästarna med!
Man ska ju gå på sin magkänsla, jag frågade ju om råd angående målarfärg för ett tag sedan och så är du dotter till en målarmästare. Att sedan kunna använda både höger och vänster är ju perfekt. Här har du en till. :)

Önskar dig en härlig helg
Kram
Anneli

Fågel Blå sa...

Vilka härliga bilder, vilken utsikt du har!
Fina koppar, jag har gräddkanna och sockerskål i detta mönster,
om du är intresserad kan du maila mej,

Önskar dej en fin hbelg
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fick jag tag i den dj.... som gör så skulle jag vrida öronen av honom. Eller i alla fall nästan! Fruktansvärt, jag har svårt och läsa om sånt när det stått i tidningen.
Jättefint med ditt röd-vita, och det blir så av sig själv att sakerna passar ihop. Och så plötsligt ser man ett foto.
Ha en fin helg och vaka över hästen.
Stor kram
AnnaMaria

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj så nydelig da , så fint med den rød stripete puten og den andre rød mønstrete med koppene som står helt i stil ! Nydelige hester og den siste på nærbildet ser jo så godmodig ut ! Er det noen som er slemme mot dyrene i området der altså ? Hva gjør de ?? Så fælt , jeg skjønner ikke det greiene der altså. Huff ! Fin soldag til deg ! Klem klem

VisaLiza sa...

Vilken fantastisk utsikt du har från din vackra veranda. Verkligen något att vila ögonen på. Förstår inte det där med människor som plågar djur. Skulle kunna skriva mycket om det men väljer att bara hoppas att de tar hästplågaren. kramar Liza

Snäckskalsdalen. sa...

Det är roligt med mönster och färger som matchar utan att man liksom tänkt på det, ofta kan det bli så, tror jag, för att det är det man tycker bäst om!

Ja, vad är det med en del som måste göra djuren illa.....det kan ju vara en hon också.....fy!

Agneta kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hmm det der måtte jeg oversette på nettet , men du , noe så helvetes perverst !!!!!! Stakkars hester !!! Kan ikke skjønne hva som bunner i en sånn grusom handling . Uff det var fælt. Du får holde utkikk så godt du kan. Klem

Vitspets sa...

FY FAN vilka idioter som inte kan låta bli hästarna FY ....
Men vilka fint porslin och tyg du har
nu for jag gästar
Kram Karina

Vardag och flärd sa...

Måtte vettvillingen åka fast! Det är så oerhört grymt!
Du måste ha skaffat både textil och porslin med hjärtat eftersom det stämmer så bra.
Ha det fortsatt fint!
Kramar Eva

Cajsas Faster sa...

Vad fint du kommer få på din veranda, där allt matchar!

Man har ju lätt sina favoriter fast man inte alltid fattar det!

Må så gott, Kram Marie

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Härliga mönster ihop!
Kram från Australien♥ ~Pernilla

Meta sa...

Stolen är ju för vacker. Gott att dricka kaffe ur dom fina kopparna. Hästar hör sommaren till så söt den är.
Ha en härlig fortsatt sommar
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Det rödvita mönstret på kopparna är mormor för mig! Så fint och somrigt med textilier i nästan samma. Man dras ju lätt till samma mönster har jag märkt. Och i denna sommarvärme målar du! Tur att det är oljefärg som är lätt att stryka i värmen! Och tänk att du kan måla med vänster också!
Hästplågaren ja! Visst är det gräsligt och man kan inte låta bli att önska öga mot öga, tand för tand! Läste i tidningen om flera veterinärer som ifrågasätter våld. Men inte kan det vara så att stona förorsakar skadorna själv?? Djupa skärsår?? Så håll ögonen öppna du över grannens underbara hästar!

Sommarkramar från Eva-Mari

Unknown sa...

Inte nog med att du har en fin veranda, utsikten är ju så vacker också! Mina ord räcker inte till för att beskriva hur jag känner när det gäller det som händer hästarna. Hur kan det finnas sån ondska? Det är ångestframkallande! Nu önskar jag dig i alla fall en fortsatt skön semester!

Tinas bo sa...

Vad vackert tyg och porslin passar ihop!!
Jättevackra bilder!!

Blir illamående av hur sjuka en del människor kan vara..
Hoppas de får tag på fanskapet!!

Underbara hästar!!

Ha en härlig helg och måla inte ihjäl dig!!

Kraaaaam Tina

Här är gudagott att vara ! sa...

Tänk att det finns så sjuka människor!!! Man mår illa när man tänker på det...Ja det gör ont i både själ och hjärta.
- Måla med bägge händerna ! - Ja om du skrev att du även använde fötterna skulle jag inte bli förvånad !
-Allt är möjligt när det gäller dej ;))
Vilket underbart vacker tyg ♥ Och dom fantastiska kopparna !
- Var det dom du fick när du fyllde
år av din systerdotter ?!
Önskar dej många underbara stunder på din vackra veranda !
Varma kramar / Anneli

Kristina sa...

Usch vad hemskt, tänk att det verkligen finns så sjuka människor runt omkring oss. Stackars djur, jag blir både förbannad och ledsen. Det har hänt flera gånger häromkring också, så det verkar ju finnas fler av den sjuka sorten. Hoppas dom får vara i fred nu!
Vad roligt att du gillade verandan! :) Ja, visst är det kul att våra verandor är lika i mått placering mm. Din veranda är ju underbar och jag har kikat på den massvis med gånger! Jag lyckades inte se på nån bild vad du har för färg på taket men listade ut att det var aluzink med tanke på hängrännorna. Vad snyggt det kommer att bli nu när du får samma på huset!! Ojoj! Ser verkligen fram emot ett ev. inlägg om det när det är klart! Så fint med aluzink, men det hade inte riktigt passat till det vita här. :( Jag har också målat lite idag, räckena på verandan. Jag kan dock bara måla med högern jag, haha. Men är man dotter till en målarmästare förstår jag att det funkar även med vänstern.
Underbart fina koppar du visar, är så vackert med rött porslin! :)
Ha det så fint Cia! :)
Kram!
Kristina

Anonym sa...

Kan bara hålla med, sjuka j:el, håll ögonen öppna och ha fönstret på glänt så hunden kan höra misstänksamma ljud och varna...
S

Jenny sa...

Så vackert! Usch och fy, man mår illa när man läser om såna sjuka människor, jag undrar vad man skulle göra om man hade personen framför sig ...

Kram,
Jenny

Nya Anno 1900 sa...

Det är kanske lite opraktiskt att ha två koppar stående på puffiga sittynor, i synnerhet om man har en abessinier (för det är den rasen du har va?), men så måste det förbli för det var tusan vad snyggt det var ihop!

Det kvittar vart du fotograferar i ditt hus så vilar ett sällsamt lugnt över allihop. Jag blir därför också alltid lugnt och av att läsa dina inlägg.