torsdag 6 juni 2013

Tant med fina fönster.Inte för att jag vet när det hände, men jag tror jag blivit tant! Jag har börjat tycka om det jag tidigare avskytt. Vad sägs om nejlikor, ryamattor och stilleben med blomvaser? På skåpväggen hänger nu två tavlor, den till höger har jag visat tidigare.


Annars plockar jag gärna in blommor från naturen. Under sommaren blir det säkert många buketter med hundkex, midsommarblomster och smörblommor.När jag köpte den gamla affären fanns endast tre originalfönster kvar i huset. Alla andra var utbytta till fula utan spröjs och på en vägg fanns det fyra olika modeller! 

När det blev ny fasad bytte jag ut dem till gamla spröjsade med innanfönster och vackra glas. Tidigare hade jag fått 14 karmar med fönster och innanfönster, som skulle kastas! Någon hade rivit ur husets ögon och bytt till treglas. Det blev min och husets stora lycka!


Att få ihop en trave på 28 ytterbågar och lika många innanfönster med rätt karm blev en utmaning. De var inte märkta så det var bara att börja att pröva sig fram.
Fönstret ut till verandan är i sämsta skick, men det är nu under tak så det är ok.
Renovering av fönster blir en del av semesterns nöjen!

Jag tror jag ska berätta för ägaren av lastbilen hur många fina kommentarer hans bil fått, så glad han ska bli!

Önskar oss alla en fin nationaldag och en trevlig helg!

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fantastiskt att du fick så många fönster, kommer bli ett stolt hus.
Ha en skön nationaldag och kramar från en tant till en annan
AnnaMaria

Fågel Blå sa...

åHHH vilken lyckost du är, så fina förnster!
Paketet skickas idag!
Ha en fin nationaldag!
Kramar Kathrine

Fint o Fult sa...

Haha, nä inte är du väl tant inte! Dom där blomtavlorna du har är ju jättefina! Jag har några här hemma också och gillar dom supermycket, man blir lite glad av dom tycker jag. Och vilket pussel du skaffat dig med att hitta rätt bland karmar och bågar...ojoj. Ja då vet du vad du har att göra i sommar :)
Ha en finfin nationaldag, kram Monica

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hehehee ja det er jo det jeg sier , det er noe som skjer med smaken etter hvert som... vi modnes ! Vakkre malerier da i nydelige farger ! Vinduene er jo helt topp , så vakkre ! Du skal ordne vinduene i sommer og jeg skal snart begynne å pakke sammen loppisen min , huset er snart ferdig nedpakket. Ja det var sommerplaner det du ! Ønsker deg en fin og nydelig nasjonaldag ! God klem til deg og Leodin !

Tina sa...

Fina fönster, jag älskar att renovera sådana. Rena meditationen, kommer att bli kanonbra!

Blågulkram

Vardag och flärd sa...

Jag tror det är så att din smak mognat och att du står för din egen smak. Så är det för mig, förr rusade jag iväg och tyckte att det som inte var "inne" var fult, nu stannar jag och tittar och hittar det jag tycker om med hjärtat.
Fantastiskt att du fått tag i gamla fönster, renoveringen lär t sin tid men ett fönster i taget så får du som du vill så småningom.
Ha en härlig helg!
Kramar Eva

Tinas bo sa...

Härligt att du fick ihop alla fönster!!
Bra jobbat, tanten!! *blink* :0)

Jag känner mig just nu som 100år, har inte varit så slut på evigheter.. Har ont överallt.
Men så har mina 3 veckors semester betytt mer jobb än på det normala jobbet.. :0)
Men jag är stolt över att jag varit så disciplinerad och fixat allt det jag hade som mål...

Kramar från tanten Tina

blockethuset sa...

Tanter kan vara mycket trevliga..tror du är en trevlig tant:)...själv är jag en kärring...en skrotkärring!
vackra fönster....
Natti
C

Katta sa...

Nej nej du är inte tant. Det där är bara en fullt normal utveckling i kärleken till retro och gamla saker man måste igenom alla stadier tror jag :) Älskar såna målningar med blommor, önskar få tag på en. Kram Katta

KuriÅsa sa...

Isåfall är du en trevlig tant tror jag;) Om jag är tant eller inte får vara osagt, men tavlor med blomstermotiv är jättefint! Och krukväxter med blommor är också fint, det tyckte jag inte förut;)
Kram Åsa

Frøken Anker sa...

Det fantastiske ved at blive ældre, er at man får øjnene op for andre sider af sig selv.
Flotte billeder med nogle skønne motiver.

Hav en dejlig dag

Här är gudagott att vara ! sa...

Du är då verkligen en som aldrig väljer den enkla och lätta vägen.
-Och det beundrar jag dej så himla mycket för !!! - För det blir ju tusen gånger vackrare med gamla fönster som gör huset levande, än nytillverkade !
- Att bli tant är verkligen ett mysterium...Det bara kommer liksom smygande, utan man är riktigt medveten om det ! - Men jag måste säja att vara tant inte är så dumt ändå...Man både vågar och kan göra precis som man vill och skiter i vad andra tycker ;)!
- Dina tavlor visar på vacker tantkonst, men än har jag inte börjat gilla ryamattor ;P
Kram Anneli ♥

Eva sa...

Härliga stilleben du har hittat. Men allra bäst tycker jag nog om ditt fotostilleben, med blommor i kannan och pojken brevid... Ljuvlig bild!