söndag 5 maj 2013

Värt att laga.Nedre våningen är skurad med linoljesåpa och det luktar gott. Men det är bra mycket enklare med målade golv. De går inte heller att skura med såpa, om man målat med oljefärg. Bara att torka av! Och så har jag en hund som ofta gör rivstarter, därför har jag ännu inte målat här nere. Hundtofflor?


När jag skurade drog jag ner en fin skål med käppen, inget lim i världen kan laga den...och sur är jag!
Det här fatet hittade jag på loppis för något år sedan. Jag blir fascinerad när trasiga saker fått en ny chans efter en omsorgsfull lagning.


Det och fatet med musselskalen står ofta framme, de hör liksom ihop. I det lagade porslinsfatet brukar jag ha frukt, som nu är uppätet av hunden och mig. Leodin har börjat gilla frukt på gamla dagar!


Ny vecka på gång och det ska bli ännu varmare. Värme känner jag också när jag läser era generösa kommentarer, tack! 
//Cia

20 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja tänk att man förr lade ner sån stor möda på att så nogsamt laga porslin som gått i kras, men säkert var ditt fat mycket värdefullt för ägaren på den tiden. Nu ser jag fram emot en vecka med härliga temperaturer...
Kram,
Regina

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Huff det høres tungt ut å vaske det gulvet ja . Fatet er jo så nydelig da , i så herlige farger og mønster ! Jeg er også så glad i skjell og det¨å gå på stranden og finne dem. De er så vakkre i alle blånyansene. Da håper jeg du får en god ny uke og en god natt ! Klem klem

kersogras sa...

Så synd på det fina fatet! Det ska bli skönt med värme. I dag var det ganska varmt, vi har"mellanrummet" där det är ganska fritt från blåst!Jag har klippt halva Bonita idag. Hon är så duktig,står still på bordet och ser ut att tycka om att få sommarkläderna på! Eller vinterpälsen av. Kram /kers

Tina sa...

Vissa saker är klart värt att laga, gamla fat blir bara vackrare med lite omvårdnad!

kramen

Snäckskalsdalen. sa...

Skönt att höra att fler än jag drumlar omkring och har sönder saker, fast det gör det ju inte roligt att ha sönder dom, men man är inte ensam i alla fall.

Oh, ja, kallas inte det att porslinet zinkas, när man lagar det med klämmor så? Min morfar visade mig när jag var liten hur man gör! Jag tycker också att det är fint, det är ju en konst, nästintill!

Kramar

Monika sa...

Hej!

Åh, vilket vackert gammalt fat. Förmodligen är nog ditt fat ganska gammalt. För då lagade man ju porslin på det sättet. Jag tycker det är charmigt! Man satte stort värde i sitt porslin.

Så fantastiskt fint det blev med fönsterluckorna. Och vilka magiska bilder på kakelugnen! Love it!

Sol över din dag!
Önskar
Jag

Anonym sa...

Åhh, jag tror visst vi spinner på samma färger:) Har ett liknande tennfat stående framme jag med - med en gammal lila kanna intill. Tycker som du att de hör liksom ihop:) Vackert, jag känner mig redan hemma!
Skorpan

Fågel Blå sa...

Så vackert gammalt fat och tänk så dom gjorde förr, så rädd och sparsam man var om sakerna, det är annat i dagens samhälle,,,
Hoppas din vecka blir fin
Kramar Kathrine

Tinas bo sa...

Vilken omsorgsfull lagning.. :)
Man blir glad när man ser att de tog vara på sakerna förr.. kanske av penganöd, men ändå.. :)

Hundtofflor.. :0) Du kanske har hittat en marknadslucka där!! :)

Här har vi riktig försommarvärme med upp till +26 grader. Häärligt, som man längtat hela vintern... :0)

Kraaam Tina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint med musselskalen och fatet, dom gifter sig som dom säger på matprogram.
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Klart värt att laga. Så vackert.
Visst känns det härligt med lite värme nu. Hoppas den håller i sig riktigt länge.
Kram
AC

Chokladvillan 1910 sa...

Det var inget slit & släng förr i tiden inte ! Charmigt med lagat & lappat. ;) Jag menar man behöver ju inte ha soppa i den...frukt är ju husr bra som helst. :D Suttit ute nu på kvällen & det har jag verkligen längtat efter, så mysigt ! I dag har jag såååå ont i ryggen & jag vet inte vad jag gjorde för fel på jobbet i dag !? Jag brukar vara jätterädd om ryggen min.
Må så gott & njut !
Kram Anki

Vardag och flärd sa...

Vi har linoljesåpade golv i stugan och det är inte lätt att hålla rent, ibland vill jag ha målade golv.
Tråkigt med din skål!
Den lagade skålen är vacker och musselskalens blå färgskiftningar passar fint till!
Ha det fint och var försiktig med tvättborsten, vännen!
Kramar Eva

Här är gudagott att vara ! sa...

Nä det är inte bra att städa...Se bara vad som hände ! Just nu försöker jag undvika att titta mej omkring när jag är inne...Ser alltför mycket tråkigt jobb !
-Visst skäms man när man ser allt som slängs i dag, även det som är helt.
hur många stoppar strumporna nu för tiden...Eller vänder skjortkragen när den är nött.
- Vilken vacker skål med snäckor! Det är en prydnad i min smak ♥
Sköt om dej och ha en fin vecka !
Kram Anneli

VisaLiza sa...

Vi tog beslutet för några år sedan att måla golven här hemma och det har jag inte ångrat. Även om vi också har hund har slitaget inte blivit så farligt. Handlar om att välja rätt färg tror jag. Liza

Här är gudagott att vara ! sa...

När jag nu på morgonen läser din kommentar hos mej, blev jag lite konfunderad...Igår kväll när jag skulle gå och lägga mej, började jag helt plötsligt tänka på på Kristina !!!
Och liksom du funderade jag på om det hade hänt ngt eftersom hon inte skriver på sin blogg längre...Så då bestämde jag att jag skulle höra med dej om du visste något ! - Lite "spooky" eller hur ?! Att du tänker samma sak nu på morgonen...
-Har tittat in till henne och skrivit några kommentarer, men inte hört av henne.
Vi får hoppas att hon helt enkelt har ledsnat på bloggandet ♥
Ha en fin dag Cia.
Kram Anneli

Yvonne sa...

Du har då fått tag på en duktig snickare, fönsterluckorna gör att man kippar efter luft, igen. Fåglarna är dom av plåt eller trä. Dom är så fina och användbara om dom kan få fåglarna att undvika att flyga in i fönstren.
Jag tycker också om lappat och lagat!
Hälsningar Yvonne

Designe sa...

Oj så fina fat och så charmig lagning!..som en söm;) Låter härligt med linoljesåpade golv oxå!

Åhnej..har du tappat manschtterna? Du har säkert lagt dom på nåt "bra" ställe som man brukar tänka när man ska lägga undan nåt...och så hittar man inte.

Jo, jag vann ju syrengrå färg genom dig och jag är så rädd om min färg så jag målar ju inte "vadsomhelst" och slösar bort den så därför har jag inte målat ännu. Skulle vilja hitta en gammal avlutad möbel att måla om..men har inte hittat "rätt" möbel ännu! :)

Kram

Lily sa...

Så vackert fat, underbara lagningar. Färgen är fantastisk.
En ljuvlig skatt
Varma kramar
Lily

blockethuset sa...

Till och med lagningen var vacker...
Kram
c