söndag 12 maj 2013

Gårdsloppis med antikt.



"Här finns det mycket för dig!" Grannen ringde och var redan där. Och visst fanns det mycket gammalt och antikt. En hel gård med underbart läge ska säljas och allt lösöre är till salu. Det var bara att  ge ett bud på något man hittat bland alla grejor, redskap, möbler och mycket annat.


På en hylla i ett av husen stod de gamla vackra träskålarna med bomärket inristat på undersidan.  Päron kan ha legat i den tidigare men knappast apelsiner! Jag tycker gamla bruksföremål är så vackra!

Ja, det blev ännu ett fynd, det visar jag i nästa inlägg.

Tack alla ni som skrev kommentarer till förra inlägget, ni ska veta att det värmde in i hjärtat! 

Kramar till er //Cia

19 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Vilken lycka att få gå runt på en hel gård och titta på gamla brukssaker
Gillar verkligen de gamla träbunkarna ,har lyckats få tag i ett par själv
ha en skön söndag

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå nei , gurimalla , så spennende med gårds loppis da !!! Der ville jeg gjerne vært ! De gammle trebollene , eller fatene er veldig fine og så koselig å ha frukt i. Suppeterrinen , den hvite der , litt lenger bak , sånn var jeg på utkikk etter i Sverige , men jeg fant det ikke denne gangen... heller. De er så fiiiine ! Ja ... kan du ikke lage neste innlegg med en gang da ??? Jeg er så spent på hva mer du fant..hihi. God søndag og goood klem til deg !

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var allt finare än loppis, såna gamla träskålar är inte ofta man ser. Så vackert med gammalt lite slitet trä. Spännande och se fynd nr två.
Kramar
AnnaMaria

Fågel Blå sa...

Uj Uj så fina träskålar!!!!
Härligt med gamla grejer!
I love it!
Kramar Kathrine

Annas röda stol sa...

Ja riktigt spännande med gårdsloppis! Underbara träskålar, så fina minnen som finns bevarade i dem. Ha en trevlig dag. Kram Anna

Lily sa...

Så vackra träskålar, så fint med frukten i. En sån lycka att hitta såna skatter.
Ha det gott
Varma kramar
Lily

blockethuset sa...

Å du gode tid...vilken lycka..och att bara ge ett bud. vackra ting du hittat, ser fram emot mer lantgodis!
kram
Carina

lisashus sa...

Vilken tur du har! Såna auktioner är ju så spännande och där kan man ju verkligen göra fynd, som du här! Vilken vacker gammal skål med bomärke och allt!
Spännande att se vad du hittade mera!:)
Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Underbar skål! Man vill titta, känna och fantisera om hur den använts (och tillverlkats).
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

MODERN COUNTRY sa...

Hei Cia,

For en underbar skål!! Gammelt brukt/antikt treverk er så fin, denne er jo herlig til oppbevaring av mange forskjellige saker. Vakkert fotografert stilleben synes jeg også.

Vil samtidig ønske deg en herlig vår !! Nyt av denne kjempefine tiden.

~ Aina ~

Chokladvillan 1910 sa...

Jisses tiden springer i väg märker jag ! ;) Jag har ju missat många inlägg. Sorgligt med din syster ! Många kramar till dig.
Vad fina de gamla träskålarna är.Nu längtar jag till loppisar, snart får jag lön äntligen ;). Det blir mycket greja på tomten nu hos mig också. Det tar sin lilla tid, bara att plantera om krukor hit & dit. Det blir bara utomhus göra denna sommar, skönt ! Förra sommaren bökade vi ju med ett kök.
Må så gott & njut av vistelsen utomhus !
Kram Anki

Vit Hortensia sa...

Åh, där skulle jag också ha velat vara!! Så mycket roligare när det finns sådant som man inte ser varje dag...som dina fina skålar!
Du frågade om lavendeln har stora blommor och visst har den större blommor än den perenna lavendel jag har i trädgården. Blommorna sitter mer samlat och det är en fröjd att röra vid plantan och snifsa i sig den goda doften :)
Ha det så jättebra Cia!
Kram
Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken tur att man ringde dig så att du kom dit och hittade den fantastiskt fina skålen, den harmonierar ju helt med hela ditt hem.
Tråkigt att höra om din syster, man varken vänjer sig eller glömmer, men accepterar att så är det. Och ibland är det inte alls roligt.
Kramar
Agneta

Anonym sa...

Vad vackert, har själv börjat uppskatta gamla träföremål. Bara jobbigt att alla skåp härhemma börjar fyllas till brädden. Försöker välja bort saker att själv sälja på loppis men det gör för ont att skiljas från dem. Tröstar mig lite när jag ser er bloggares fyllda skåp o samlande ;0) Tack för en vacker blogg!

Odensvi gård sa...

Den skålen får också mitt hjärta att klappa lite snabbare. Tänk vad den fått vara med om...och nu har den hittat hem till dig. Vilken tur!

LantlivsAnette sa...

Ohhh jisses vilken lycka att få gå omkring så där på en gammal gård och buda på saker...sååå fin skål du köpte..nu är man allt bra nyfiken på vad det var med som du hittade där !!
Kraaam Anette

Tidevarf sa...

Vilka härliga gamla skålar, så charmiga. Och vilken snäll granne som ringde, så du kunde gå på gårdsloppisen.

Ha en fin fin dag.
Kram
Anneli

kersogras sa...

Så fina med lite frukt i! Jag håller med dig om, att apelsiner har nog inte legat i den skålen förr! Ha det bra i veckan! /kers

Anonym sa...

Vilka bilder, de/du förmedlar verkligen känslan! Önskar dig allt gott!
Skorpan