onsdag 16 januari 2013

Jag har slutat samla burkar!

gamla plåtburkar

Under många år har jag samlat fina plåtburkar i olika modeller. Eller kanske jag har haft mani, undrar när samlandet övergår till det? Jag vet att jag har ytterligare någon i den här modellen med glas på ovansidan. Därför ska det mycket till innan det blir någon fler!


Men visst var det mesta mycket finare förpackat förr!
Som dessa tändsticksaskar, det är riktigt spännande att se de gamla etiketterna. Kolla de två hundarna som verkar spela falskt med apan!
Är det bara storleken på föremålen som gör att 7,8 burkar känns mycket mer än 14 tändsticksaskar? 

Tja, är det någon som tänker kasta en burk med glaslock så kan jag tänka mig att ta hand om den...!


I inlägget med barnkängorna hängde de på en barnstol så det var svårt att se storleken på dem. Nu gör jag ett tekniskt bildbevis och jämför med tändsticksaskar. Förresten det kanske inte är så känt längre, vad jämför man med nuförtiden? Ett känt mobilmärke kanske.

Önskar er en fortsatt bra vecka och lyllosar ni som ska till Formex!

16 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Wow!! Vilken skatt :) Kram Anna

Blockethuset sa...

Imponerande..jag älskar också plåtaskar, dock har det inte övergått i mani. Värre är det nog med gamla rivjärn, risk för mani...
Så har du något vackert rivjärn(jag är ju typ ett:))kan vi ju byta mot en plåtlåda!
Kramis
Carina

Chokladvillan 1910 sa...

Vackra saker, gillar förpackningar ! Jag är ju en samlare på allt möjligt, inte till mani men ska alltid ha fler saker av något... :} Att jämföra med en tändsticksask är ju så himla bra men det är väl förlegat med tändstickor i dag. Fina & roliga är dom ! Himla kul med samlingar. Jag har sträcktittat på Antikjakten på play, himla bra med play ! ;) Det är så jäkla kul med gamla saker !!!!!
Må så gott !
Kram Anki

Fågel Blå sa...

Åhh vilka vackra burkar,
så fiiiina!
Och vilken samling gamla tändsticksaskar wow säger jag bara!
Önskar dej en fin Kväll
Kramar Kathrine

Anonym sa...

Haha en tvillingsjäl:) Har samlat plåtburkar i minst 30 år så det är väl mani hos mig med...
Skorpan

Fint o Fult sa...

Går det verkligen att sluta samla på fina burkar...:) Imponerande många fina har du fått ihop! Just de med glaslock är ju så bra att ha till allt möjlig, kakor som pyssel, så det kan man nog inte få för många av...
Ha det gott, kram Monica

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du har jammen mange fine bokser. Jeg har aldri sett sånne bokser med glasslokk før , de var spesielle. De små eskene var kjempesøte ! Jeg likte spesielt godt den med kattepusene og apen og den med hanen på....kjempefine ! Ønsker deg en god kveld med en god klem .

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Undrar om jag någon gång skriver att jag slutat samla täcken, det är väldigt roligt. Precis som med dina burkar, tänk om den där drömburken dyker upp nu...
Det är en härlig samling du har, både burkar och askar.
Kramar
AnnaMaria

Blan betong och gammeldags pioner sa...

ooopsi vilka läckerbitar....dessa hade passat perfekt i mitt kök....säg till om du tröttnar på dem...potentiell köpare finnes på Öland hihihi stor kram från Maja

Odensvi gård sa...

Det är lätt att gripas av känslan att detta måste bevaras för det är så vackert eller har en historia. Din samling är fantastisk och ja, det var vackrare förr.

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, ja, det var så vackert så vackert, vad hände. Nu är allting alldeles blankt, det är faktiskt lite tråkigt ibland. Inte ibland, för det mesta, ska det vara.
Jag hade några burkar en gång men dom vart nog bortsorterade i en flytt, tyvärr, det ser jag nu!
Agneta kram

Brunt sukker sa...

Å SÅ KOSELIGT
HERLIGE FYRSTIKKER
OG BOKSER
KLEM ELI:)

Solstrimmor sa...

Så många härliga burkar du har! För att inte tala om tändsticksaskarna! Tänk, jag har några jag också... fast inte sån samling som du.

Kram Eva-Mari

Unknown sa...

Jättefina burkar, men jag kan förstå att du till slut blir "mätt". Risken är att man till slut inte samlar på dem för att det är kul, utan för att inte vara "otrogen" mot samlandet. Då blir det en belastning.
Kram
Ingemar

Nina sa...

Ååååå så fina samlingar du har!!

Anonym sa...

Men visst är det väl härligt med gamla burkar. Alla ha dom historia. Sen kanske man inte kan ha hur många som helst.
Dina är riktigt pärlor.
Kram
AC