onsdag 29 februari 2012

Loppisfynd

Den gamla slitna men charmiga dockan som sitter i skottkärran fann jag på loppis i söndags. Jag tror dockan använts flitigt med tanke på frisyren! Framtida barnbarn blir förmodligen vettskrämda av henne så kanske skottkärran blir roligare att leka med!? En ursäkt för att köpa båda......mmmm.


Glasburkar och en kruka från Gustafsberg, lite ovanligt med en cremefärgad.
Och så stod ett par riktigt gamla skidor och väntade på mig, det kanske är på tiden att skaffa en skidbox nu! Ett bra utrymme också vid loppisbesök....Skidorna kom inte med på bilden för de står ute, de har fått sig en rejäl omgång med linolja. Det fina gamla fönstret har jag haft sedan tidigare, det kommer från Atelje Skogslyckan.


Sedan är det här med hjul, jag älskar möbler som står på porslinshjul eller som det lilla bordet med mässningshjul, helgens fynd blev tre(!) hjul i backelit.

Önskar er en fin onsdag,
/Cia

tisdag 28 februari 2012

Lite renare handfat.


Det var många som liksom jag tycker att handfatet är både vackert och ovanligt, tack för alla kommentarer! 
Jag vill visa vad som står skrivet, en logga från slutet av 1800-talet och början av 1900- talet då handfatet är tillverkat enligt Bukowskis, som säljaren hade kontaktat. Nu det är rengjort, men det kommer inte att rinna vatten ur kranarna förrän nästa år någon gång. Det är så här jag brukar påbörjar mina projekt, att först ta mig tid att samla in vad jag behöver. Ni som har varit med sedan i höstas vet att golvuret är tänkt som skåp i badrummet, det var så det hela började!

Golvuret har jag köpt hos Vita Novum  i Ludvika.

I morgon får ni se lite loppisfynd från i söndags.
Vårkänslor från mig,
/Cia

måndag 27 februari 2012

Verandabygget


Under vintern har den inklädda verandan vilat från allt bygge. Ännu kan jag inte kalla den för glasveranda, det ser mer ut som en nedlagd korvkiosk eller något liknande. Nu är i alla fall golvet från Dala Floda inburet och jag väntar på att fönsterkarmarna ska bli färdigsnickrade. Jag längtar så efter att få ta bort pappen så att jag får se ut igen!
Igår hämtade jag det vackra Handfatet, jag är så lycklig över det!  Det blev en härlig heldag med fikapauser varvat med loppisbesök med en hel del fynd. 
Önskar er en fin start på veckan!
/Cia

fredag 24 februari 2012

Vacker rengöring.

Bild från Blocket

Nu har jag hittat Handfatet! Det är stort, 65 cm brett och så vackert med sina blommor. Säljaren hade ett hörnhandfat också, tyvärr var det skadat men jag skulle få det och ta varmvattenkranen därifrån. Jag har tänkt sätta igång med badrummet först nästa år, men nu skulle jag vilja börja i morgon. Badkaret  finns redan och snart det otroligt fina handfatet! För länge sedan fick jag konsoller i gjutjärn av min granne, det visade sig att konsollerna hör till gamla handfat. Visst skulle jag vilja använda dem, men helhetsintrycket skulle förstöras med synligt avloppsrör i plast. Kanske en porslinspelare skulle passa bra? Eller bygga in handfatet i en möbel?
Det är en bit att åka men min goa granne ska följa med mig, och hunden ska med förstås. När jag kommer hem ska jag göra rent det, varsamt.
Önskar er en fin helg!
/Cia

onsdag 22 februari 2012

Trädgård i mars.





Vi har fortfarande en hel del snö här i Dalarna, både trädgårdsstolen och lilla drivhuset får vänta innan de tas i bruk. Nu vill jag ha många soliga dagar och lite kallt på nätterna så att vi får suga länge på den hårda karamellen. Mars månad kan vara helt underbar med ljuset och alla förväntningar, eller hur?
Önskar er en fin onsdag,
/ Cia

måndag 20 februari 2012

Hur gick det här till?


Av alla foton importerades endast denna, så ni får hålla till godo med ännu en sparkbild. Men jag känner igen både hunden och sparken, så det är min bild och jag tog den igår! Det känns som om jag varit i ide sedan mitten av december, men nu är jag på gång! Här ska letas efter de övriga bilderna!
Kramar till er,
/Cia

söndag 5 februari 2012

Ett litet livstecken




Först datorhaveri och sedan kamerakrasch....skam den som ger sig! Men jag ska lyckas sätta ihop sladdar, installationsskiva, formatera minneskort mm så snart en ny kamera är här.
Jag är ändå överraskad att jag haft så många besökare under tiden jag varit borta, jättekul! Och tack för alla kommentarer, det har hjälpt mig att hålla modet uppe!
Dessa två foton är ett halvår gamla då jag började mitt bloggande, det kanske inte är så många som sett bilderna tidigare så därför visar jag just dem.
Stor och varm kram från mig,
/Cia