tisdag 25 september 2012

Dags att sticka!


Att sticka eller ha annat för händerna känns bra framför tv:n, men då ska det vara ett lätt arbete. Just den här sjalen har jag påbörjat ett antal gånger men det blir alltid något fel. Nu när jag skulle ta tag i stickningen igen hade jag helt glömt bort mönstret. Då får det bli en enklare variant!

Garnet kommer från Bergå Ullspinneri som tyvärr är nedlagt. I Sverige finns det bara ett par spinnerier kvar, så synd att efterfrågan på svenska garner och tillgången på bra ull är så liten. Kanske något att tänka på vid nästa stickprojekt! 

 

Fingervantarna är fyndade på loppis, de kostade mindre än vad garnet skulle kostat!

















Halsduken till vänster är stickad för hand och behövde lite koncentration, i alla fall vart fjärde varv. Den till höger är stickad med maskin och kräver en annan slags koncentration, varje varv.

Jag önskar alla som kikar in här en fin start på veckan!



19 kommentarer:

Tina sa...

Jag som inte kan sticka, tycker att det här låter riktigt avancerat.
Kan knappt skilja på avig och rät, jo kanske men inte när jag försökte lära mig...

kram

Blommiga Rutan sa...

Vilka fina färger på dina sjalar, och vilka söta vantar.
Vilken underbar kakelugn du har!

Önskar dig en bra vecka
Kram Anncathrine

Fågel Blå sa...

Åhh så fina sjalar helt underbara!!!
Vill
Ler!
Önskar dej en fin Dag
Kramar Kathrine

STENLYCKA sa...

Godmorgon kära vän i höstmörkret!
Ja, nu är det dags för vantar och sjalar igen och då visar du så vackra saker som jag gärna skulle vilja ha i min garderob.
Har garn som ligger och väntar, kanske skulle jag försöka mig på en sjal....
Önskar dig en bra dag!
Kram Raina

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Vackert handarbete!
Får mig att tänka på min kära mamma som ALLTID stickar, o framförallt framför tv. Det välkända ljudet av stickor som slår ihop, garn överallt, pappa som tjatar om att han får stickor i rumpan (mamma är lite slarvig där!)
Inte minst allt fin hon stickat åt mig o min familj!
Bla den sjalen du har på bilden har hon stickat åt mig!
Om jag inte minns fel ligger det ett spinneri i nordsverige, Rånea...kanske det var.
Har iaf kjöpt garn från et spinneri i nord. Lovika garn!
Stickar jag...nja, inte ens hellre än bra!

Ha en fin dag, Klem Anna

blockethuset sa...

Å kan du sticka..lycka..det har fallit i glömska sen skoltiden, jag syr mest..vilket vackert grönt garn..å tack för alla söta kommentarer hos mig..ha en bra dag..
Kram
Carina

Solstrimmor sa...

Nog blir jag sticksugen den här årstiden! Ikväll är det höstpremiär för vår "syjunta" och då börjar vi så ambitiöst med allehanda stickprojekt... som sedan brukar bli liggande i väskan för vi har ju så mycket annat att göra... prata... och fika till exempel:)
Jag har ett liggande projekt som nog åker med ikväll men om det blir nåt stickande, hmm... jag kommer nog inte heller ihåg riktigt, har en känsla av att nåt blev fel nånstans...

Höstkram Eva-Mari

Unknown sa...

Stickning kommer tillbaka såg i tidningen, kanske spioneriet också?
Ha en finfin stickarvecka!
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina sjalar, härliga färger på alla. Sticka är jätteroligt, det är sånt som man gör i perioder.
Kramar
AnnaMaria

Lilla Blanka sa...

Hej fina Cia!

Åh vilka mysiga bilder, den översta får mig att vilja ta tag i min stickning oxå :) den som legat i korgen bredvid fåtöljen i ett halvår nu ;)

Kram, och tusen tack snäll för dina goa ord!
Ja jag är så lycklig över mitt nya objektiv...det är sååå roligt att fota!

Mia

Designe sa...

Men åh så härliga sjalar! Lite mysiga höstfärger! Låter trevligt med stickning! Själv så kör jag på med virkning så fort jag får en ledig stund och gör flera i olika färger samtidigt vilket gjort att jag först igår kväll blev klar med en!:)...som jag har på mig men det var lite för varmt känner jag!
Ha det gott! Kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så herlige sjal du har i fine høstfarger. Vantene er helt nydelige ! Det er så moro med nytt strikketøy , men må nok la det være da jeg har en fryktelig vond arm. ;< Ønsker deg en god tirsdag ! Klem... Sidsel

Vardag och flärd sa...

Ja, många stickprojekt kan bli liggande när man kör fast, men det är bra att de finns när man MÅSTE sticka och inte har något på gång, då kan man ta tag i det eller repa upp och börja på nåt nytt.
Mamma hade en stickmaskin förr och det var roligt att jobba med den.
Ha en fin dag!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Det är lustigt det där med stickande, det kommer alltid ett sug vid den här tiden, och jag ser flätmönstrade tröjor i långa banor framför mina ögon, men jag har ett sånt där ofärdigt projekt som har blivit liggande och har lovat mig själv - inget nytt förrän det är klart!
Agneta kram

Felix sa...

Sjalar kan man aldrig få för många av. ;-) Jag har på senare år också börjat sticka eller virka när jag sitter framför TV:n. Har numera svårt att sitta där utan något handarbete. Stickmaskin låter avancerat. Har du en sådan?

Hösthälsningar
Elisabet

Bodil sa...

Vilka jätte fina halsdukar och fina vantar.
Jag önskar jag kunde sticka....
Ha en skön onsdag!
Kram från andra sidan plurret.

Anonym sa...

Så mysigt med hemstickat, men inget för mig. Orkar bara inte koncentrera mig på ett mönster, så det blir att köpa på affären.....
Loppisvantarna var super.
Ha en fin dag
Kram
AC

Blan betong och gammeldags pioner sa...

ååå vad snyggt...önskar så jag kunde sticka...hrm lärde mig aldrig i skolan..jag var vänsterhänt....och nej jag va inte född på början av 1900-talet utan detta faktum är sant en bit in i 80-talet! Ha en fin helg. Och du tack snälla för dina fina ord! stor kram från maja

Katta sa...

Otroligt vackert du stickat i naturligt vackra färger. Jag har aldrig lärt mej sticka i spetsmönster så men det är ju så himmla fint!! Har gått i sticktankar ett tag med nu och börjat spana garn så vi får se om det blir nåt snart :) Kram Katta