lördag 15 september 2012

Förgylld tillvaro.

Det har varit stängt här i Gamla Affären. Jag har äntligen kunnat avsluta och lagt en uppgift i mitt liv bakom mig och känner en enorm lättnad! Nästan all min energi har gått till detta under mer än tre år. Ibland går man stärkt ur något men ännu kan jag inte känna det, bara en stor trötthet och skön befrielse. Men jag har inte varit ensam i det här, tack alla omkring mig som stöttat och hjälpt mig, inte minst mina älskade flickor. Rosorna är till er och alla andra fina.
Bloggandet har varit en glädjekälla under den här tiden och därför är rosorna även till Er alla fina besökare!


Igår kikade jag in min pappas fina målarlåda som innehåller så mycket spännande. Har var målarmästare och hade enorma kunskaper inom området. Ibland restaurerade han kyrkor och då kom bladguldet till användning. Det finns ett tjockt stort kuvert med det tunna guldet och jag skulle verkligen vilja veta hur man gör när man förgyller. Idag skulle jag vilja förgylla allt omkring mig!


Alla de gamla penslarna ser olika ut och han var en pedant när det gällde att sköta dem, inte ett spår av färgrester. Där har jag något att lära!

Önskar er alla en fin helg!


16 kommentarer:

Cat sa...

Det är alltid lika skönt att kunna stänga dörren bakom ryggen och gå vidare. Hoppas att din trötthet släpper och att du snart går vidare på riktigt lätta fötter.
Gillar dina lådsatser och håller med dig att det var synd att de inte var heskiva ovanpå.
Ha de gott. Kram, Catarina

lisashus sa...

Det låter ju jätteskönt att ha avslutat en krävande uppgift och att sen kunna gå vidare! Grattis till det!
Hoppas att du nu får hämta kraft och ork!

Vilka underbara saker efter din pappa! Både vackert och säkert en speciell känsla för dej att bevara som ett fint minne!
Ha en skön helg!
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra att du vänt blad och gått vidare, och det är bra med vänner.
Såg på tv när dom la på bladguld, det blev jättefint. Tror det var på Äntligen hemma, Lulu Carter.
Kramar och trevlig helg
AnnaMaria

Fågel Blå sa...

Skönt att vända blad,,,
Att gå vidare, och glömma allt gammalt och rikta in sekj på nya saker.
Så vackra penslar, otroligt vackra bilder så levande,,
Hoppas du får en fin helg

Kramar Kathrine

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hmm dette høres ikke ut som noe bra , det som har vært. Må si at jeg lurer veldig på om det har vært et forhold ,sykdom eller andre plager. Uansett så er det deilig å begynne på nytt !Det har jeg gjort flere ganger i livet ...og det er godt !jeg har ventet og ventet på innlegg fra deg . Endelig skrev du ! Jeg ønsker deg en god og avslappende helg ! Klem

Yvonne sa...

Menar du att du har fått ett SLUT på det som du har gått och oroat dej för och som har tagit så mycket energi. Jag unnar dej verkligen den friden som det måste ge.
Jag brukar tänka på något som du sa att din pappa brukade säja och det var att när man målar med linoljefärg ska man ha mer färg kvar i burken när man slutar än när man började. Så tunt ska man måla. Det har jag tagit till mej.
Hälsningar Yvonne

Nina sa...

Det låter helt undebart! Kram och ge dej själv tid.

Cajsas Faster sa...

Vad stark du är! Skönt att vara igenom nåt som är jobbigt. Lycka till med återhämtningen nu.

Kram Marie

Vardag och flärd sa...

Gratulerar till en ny vändning och förhoppningsvis ska du känna glädje och harmoni av detta! Så fina penslar efter din pappa, det är en skatt! Du kan säkert lära dig förgylla, tror det finns kurser.
Ha det nu fint!
Kram Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Kjære deg da ! Tenker på dere . Så nydelige malepensler du har ...koselige bare å ha på pynt. Klem

Lilla Blanka sa...

Hej goa Cia,

Det låter som det varit tunga år, skönt att du kan lämna det bakom dig nu. Kan tänka mig att det är en befriande känsla.

Härliga bilder! Penslarna är ju så välskötta och vackra, och det där med bladguld låter spännande. Jag har aldrig förstått hur de gör :)

Kram
Mia

Katta sa...

Stor kram till dej för vad du än gått igenom och lyckats lämna bakom dej. Dessa penslar är så otrolig vackra! Kram Katta

Hajan sa...

Säger som vår konung,nu vänder vi blad,och börjar på en ny sida,Lycka till lilla vän.
kram

Maggi sa...

Kan bara sälla mig till alla andra som kommenterat, och glädjas med dig åt det du lämnat bakom och nu känner en lättnad! Den lättnaden liknar inget - när man vet att man kan stänga en dörr som man inte längre vill skall vara öppen. När man får sätta en punkt och börja blicka åt det håll man vill.

Sedan penslarna; känner lite igen mig här - min pappa var också otroligt ordentlig med sina verktyg, penslar, allt. Och jag har inte riktigt ärvt det av honom...men jag försöker :)

Stor kram!

These are the days sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
These are the days sa...

Så skönt älskade mamma. Snart finns bara fina minnen om röda läppar och nymålade naglar. :)