lördag 8 oktober 2011

Gipsfiguren som föreställer mig.


Några har undrat om det är jag som är gipsfiguren -ja det  är det, min pappa har gjort den. Så här såg jag ut, det är väldigt likt mig när jag var i 9 års åldern.
Först modellerade han upp bysten med fingrarna och små spatlar (tror det hette så), figuren fick sedan ligga fuktigt fram till nästa tillfälle. Därefter gjöt han en gipsform i två delar och sedan kunde han gjuta hur många gipskopior som släkten ville ha! Jag var tvungen att sitta modell framför honom och jag minns hur jobbigt det var, jag ville slippa undan och gjorde grimaser för jag fick ofta myror i kroppen.
Jag har tagit av henne/mig kronan och mjukat upp med en mössa.
Önskar er en fin söndag.
/Cia

8 kommentarer:

Linda sa...

Den är verkligen fin!

Kram kram

hagagården sa...

Men gud va roligt att ha en sån på sig själv,den var jätte fin,duktig din pappa är.
Kram o ha en fin dag.
Ninni

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En mössa kan du behöva idag, här kom farbror frost inatt. Fast du är lika fin i kronan, och det är en underbar gipsfigur. Din pappa är jätteduktig, jag tror inte det är lätt och avbilda någon så. Lyckliga du som har denna fina.
Kramar
AnnaMaria

STENLYCKA sa...

Förstår att det inte var lätt för en liten nioåring att sitta modell när man har mycket spring i bena men i dag ångrar du säkert inte att du hade lite långtråkigt, när du ser din fina gipsfigur och vet vem som har gjort den. Vilken duktig konstnärlig pappa du har! Vad fin du och den var!
Kram Raina

Här är gudagott att vara ! sa...

Vilken kärleksgåva från din pappa ! - Förstår nu vem du ärvt din konsnärliga ådra från, som vi ser i dina fantastiska foton.
Må så gott och kram!
Anneli

Junk De Lux sa...

Så utrolig morsomt å eie noe slikt! Dekorativt og annerledes....superfin!

Takk for dine søte kommentarer inne hos meg, setter stor pris på dem!

Klem,Hanne

Fågel Blå sa...

Så fint,,, och så roligt att ha nåt sådant vackert!
Önskar dej en ny fin vecka!
Kramar Kathrine

Anonym sa...

Nämen tänk att det är du, som din pappa fixat, otroligt! Och så fina mysiga bilder fr ditt hem, det Fågel blå täcket, jag förstår att missen gonar sig i det vackra täcket=) Katter, såna härliga djur, sällskap OCH inredningsdetaljer=) Mari på Nordingården( Du, jag ser att blogspot haft ett problem sista veckorna, vi är många som har svårt att kommentera inloggade på helsidesfönster i kommentarsfältet. Om du testar att gå in på "Inställningar", "Kommentarer" och sedan väljer "pop up fönster" i stället för helsida så kan nog flera lämna kommentar, tjingeling!)