onsdag 3 februari 2016

Speglingar


Att jag gillar speglar är ingen hemlighet, men mer för oväntade synvinklar än fåfänga. Här studsar energier mellan väggarna!
(enligt Feng Shui)


Stearinljusen är slut efter julen, men när fyra ljus är tända blir det med spegelns hjälp det dubbla.


Annat som också ger spegeleffekt är de gamla glasen i skåpet. 
I love it!

Tack för alla kommentarer om kaminen, så glad jag jag blev!
Med värme och knastrande ljud kommer den att bli som ett väsen här i huset.

14 kommentarer:

lisashus sa...

Jag kan tro att kaminen blir ett eget väsen hos dej, som också vet att uppskatta kvalitet och vackert hantverk, och säkert också levande eld!

Åh, så vacker spegel och vilka speglingar den ger! Det blir ju extra dimensioner med gammalt glas som ger en alldeles egen syn på tillvaron!

Tack för vacker och upplysande kommentar om mitt Stockholmsfönster! Åh, jag älskade verkligen mina gamla fönster och dörrar, där allt var original! Kul att få veta namnet på låsanordningen. Jag saknar också utrymmet med de djupa fönsterbrädorna - tänk så mycket sånt gör för ljuset!
Önskar dej en skön och härlig februaridag, men se upp när du går till postlådan!
Kram
Lisa

Huset bakom lindarna sa...

Bland det första vi köpte just till vårt gamla hus var en spegel! Visserligen ingen gammal, men en spegel som vi tyckte passade huset. Så vackra bilder du visar, just det där gamla glasen har ett liv som man inte ser nuförtiden.
Ha en fin dag!
Kram/Finas mammis

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja jeg vet , elsker de gammle glassene ! Vi har jo det i vinduene i Eplestua . Speil og lys gir en fin effekt og speilet ditt er jo i tillegg veldig sjarmerende. God dag til deg ! Klem

Meta sa...

Speglar har inte varit favorit hos mig tidigare men nu har jag hittat många vackra så jag har ångrat mig. Nu gillar jag dom. Så bra de är att fördubbla rummen med också. Den sista bilden tokgillar jag.
Solen lyser in idag och jag blir allt lite piggare av det
Ha det gott i dag
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Speglar är trevligt, de kan ge lite rymd och lite spännande vinklar i ett rum. Men vill helst inte se mig själv i dem!
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Maggi sa...

Så skoj att se din kamin, för precis häromdagen så hade jag vägarna förbi ett ställe där de säljer spisar, kaminer, typ allt - gamla och nya. Och där gick jag och småförälskade mig i en liknande kamin och tänkte att OM jag skulle behöva en kamin (vilket jag inte gör) så skulle en sådan få flytta hem till mig bums! Härligt sammanträffande. Kram!

House and Garden by Bia sa...

Här har du en till som gillar speglar...köpte senast i går en grå spegel till "nya" sovrummet...visserligen var den i ny skick...men den kostade bara 50 kr så jag kunde inte motstå, hihi...och den passar bra i sovrummet ;))...din ser gammal och härlig ut...
Kram bia

Erikslundsliv sa...

Det är jättefint med speglar och det är oftast lätt att fynda dem på loppis och auktioner också. Fina väggljusstakar, det måste vara effektfullt när de speglar sig i din fina spegel.
Det bubbliga glaset i skåpet är en annan favorit. Blir så levande med gamla glas, eller hur?
Allt gott till dig!
Kramar, Ann

Vit Hortensia sa...

Vilket härligt bubbligt glas i ditt skåp!.....och speglar gillar jag också just för att bilden ständigt förändras förutom att de också förstorar ett rum.
Ha en fin dag Cia!
Kram
Birgitta

Solstrimmor sa...

Speglar kan man inte få för många av i ett stort hus, men väl i en liten tvåa! Jag har fått ransonera mina till tre förutom min fåfängsspegel i helformat, en nödvända på hallgarderobens insida!

Önskar dig en soldag som den hos mig idag! Och att du snart kommer till skott;)
Kramar från Eva-Mari

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Hallå, sååå mycket vackert att du skulle bli poppis på Instgram! Där är jag mest numera men jag lämnade dej en hälsn under din kommentar :) Vinterhälsn fr Västernorland

Hajan sa...

Set märks arr Du gillar speglar, och speglingarna fina bevis på det.
Roligt att se så fina bevis,
hälsar Hajan

HWIT BLOGG sa...

Speglar ja, äääääälskar speglar men de ska vara gamla med ett glas som man knappt ser sig själv i! Man kan verkligen trolla med speglar och ljus...
Jättefin spegel du har!
Ha den bästa av fredagar och en skön helg.
Kram från Titti

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Det är så vackert med speglar och din är helt underbar :)
Speglar och stearinljus kan verkligen göra allt för ett rum :)
Hoppas du har en fin fredagskväll.
Stor kram
Jessica