söndag 21 februari 2016

Charmen med att bo i ett gammalt hus...


Huset är mitt stora bekymmer just nu, suck. Jag som hade sett fram emot en renovering av köket, men så var sotarn här i fredags. De två rökkanalerna jag behöver använda måste tätas, och det kommer att kosta en förmögenhet. 
(och varför envisas blogger med ett stort mellanrum här?)


Jag försöker skingra tankarna med annat, som att sätta upp nytvättade gardiner.

Funderar på att sy hissgardiner av det gamla linnetyget. Och jag sprättar gamla linnesäckar, kanske blir det överdrag till soffan.
Men mina tankar återvänder ändå hela tiden till skorstenen.14 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så tråkigt! Och inte syns det heller när det blir gjort. Men du får tänka långsiktigt. Gamla hus har många överraskningar, inte bara av ondo! Men jag förstår din frustration. Så gott det går... trösta dig vid symaskinen du.

Kramar från Eva-Mari

::fina:: sa...

Nej vad trist! Och skorstenen känns ju oerhört viktig för ett hus och farligt om de inte är hela och fungerar som de ska. Men ändå, oerhört charmigt har du det och det är som att titta in i en annan värld att besöka din blogg. Så smart det blev med de nya pardörrarna som snickaren gjorde till skjutdörrar. Förstår att du är nöjd med den snickaren! Och hunden som är hos dig ibland som gillar att vakta grinden, så söt den är. Och extra speciellt att katten tycker om honom också! Jag önskar dig lycka till med skorstenen och hoppas att det inte ska vara alltför surt att bita i det äpplet. Kram!

Erikslundsliv sa...

Men det var tråkigt, att kunna elda i sitt gamla hus är ju så viktigt!
Jag förstår att det är lite deppigt, men det kanske ordnar sig om det går ett tag, allt brukar ju lösa sig till sist.
När det blir så stora kostnader och bekymmer med huset så spelar ju inte ett mellanrum som blogger vill ha någon roll alls.;-)
Skrattade gott åt din lilla kommentar!
Hissgardiner och sofföverdrag i dina fina tyger låter vackert och det blir det säkert också.
Ha det fint och tänk på att det mesta ordnar sig!
Kramar, Ann

Vit Hortensia sa...

Visst är det jättetråkigt att lägga en massa pengar på sånt som inte syns, men är nödvändigt!
Vi gjorde ju i ordning vår skorsten förra året och jag vill inte ens tänka på vad en extra värmekälla kommer att kosta i slutänden. Vi tar en bit i taget för billigt blir det inte!
Det känns i mitt hjärta när jag läser att du skulle vilja göra i ordning köket, men nu måste prioritera skorstenen. Önskar jag vore en fe som kunde svinga mitt trollspö över ditt hus och vips så var skorstenen tät och fin :) Får nöja mig med att skicka en värmande kram och tänker att de där gardinerna av det grova linnetyget kommer att bli jättefina!
KRAM
Birgitta

Meta sa...

Ja du så är det alltid.Har man gamla hus skulle man ha en skattkista att gräva ur.Det måste vara stora ingrepp då eftersom det kostar så mycket.Bodde du närmare så kanske du kunnat få hjälp av mannen min.Du får forska bland vänner och bekanta kanske det finns någon lite billigare murare.Du ska se att det ordnar sig. Håller tummarna
Det är alltid bra att skingra tankarna med annat när sånt här händer rätt som det är kommer en lösning
Ha det gott i veckan
Kram Meta

Huset bakom lindarna sa...

Det där med gamla hus är en särskild historia för sig, man blir aldrig färdig, såvida man inte är miljonär. Idag är pengarna värda så lite, så det kanske inte ens räcker till då. Visst känner man ibland att man vill ge upp, men så kommer det nya dagar, nytt ljus och fåglarna kvittrar och livsglädjen kommer tillbaka!
Kramar från en som vet hur det är, Finas mammis

Snäckskalsdalen. sa...

Aj, då. Fast jag känner igen det, en av anledningarna till att vi övergav vårt gamla hus och gjorde oss ett nytt....det kändes som att begå nån sorts våldshandling på allt som behövde göras i vårt gamla hus om man skulle få det något så när bekvämt....vi hade allt, men lite mer provisoriskt....badrum t ex, svårt att passa in i gammalt hus, rökgångarna också, två stora med kaminer överallt, fyra i ena gången och två i andra...Men du ska se att det löser sig, det brukar finnas någon som fixar till det fort och lätt! Jag lovar, bara man tar sig tid att invänta denne!
Så vackert det ligger där, ditt hus!
Agneta kram

Hajan sa...

Åh, vad jag tycker synd åt er, med de reparationer som behövs göras.
Allt kostrar ju så mycket pengar, så det är inte klokt, tycker jag.
Så är det ju så också, att de gamla husen bliver ju som en familjemedlem.
Rökgångarna måste du väl få ordning på i varje fall.

Tycker synd åt dig och framtida utgifter.
kram från Hajan

House and Garden by Bia sa...

Sådana överraskningar är inte roliga...bättre att koncentrera sej på att byta gardiner då ;))...ser fram emot att få sätta upp vår/sommar gardiner jag också...men jag väntar nog ett tag till...
Vilken härlig bild på huset i vinterskrud ;))
Kram bia

Vardag och flärd sa...

Visst finns det charm med gamla hus men också kostsamma saker. Tycker du ska höra dig för, kanske du kan få det åtgärdat på rätt sätt men till ett billigare pris. Kolla runt och ge inte upp, säkert hittar du någon som kan hjälpa dig, vännen!
Kramar från Eva

Margareta sa...

Ja,detta med gamla hus.Är det inte det ena så är det nåt annat.Jag känner igen det. Hoppas du kanfå bra hjälp att fixa skorstenarna,det är ju sånt som måste fungera.Här fick vi sätta in rör.Även om man försöker tänka på annat,så kommer ju tankarna tillbaka.Gardinerna ser verkligen fina ut och detta med mjölsäckar till överdrag,låter Jättesnyggt.
Kram Margareta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj da ! Du hadde kanskje sånn brann kontroll på huset ? Det skal vi ha på huset vårt på fredag , i Sverige og jeg håper at det går bra. Blir litt overrasket hvis det ikke går bra , for det var maken brann kontroll av soteren for 6 år siden i det huset , meeen vi får se. Det er noe skitt med alt som koster mye penger i disse fine husene våre ! Jeg tenker at gardinene blir fine , kos deg med det ! God kveld til deg ! Klem

lisashus sa...

Här har jag missat ett inlägg! Oj, så jättetråkigt för dej med rökkanalerna!
Tänk, att allt med hus måste kosta så mycket hela tiden! Hoppas ändå att det på något sätt löser sej för dej! Håller alla tummar!!!
Kram
Lisa

nellybrown nytt&nött sa...

hej,,jag undrar mest över vart du får mjölsäckarna ifrån???jag har letat i många år,,sänd gärna ett mess till 0700535231,,mvh Anne Rosenberg