lördag 23 januari 2016

Kaktusen har blommat!


Tänkte jag skulle visa de små gula rakborstarna men det hela var redan över, från en dag till nästa. Men jag gillar den ändå. 
Och novemberkaktusen har fått knoppar! Konstigt.


Och kylan är också över, tack och lov för det! Fina tvåändsstickade vantar är de som bäst klarat att hålla kylan utanför. 


Och det ska vara ull så klart!

Trevlig helg!

15 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Tack för den värmande kommentaren hos mej beträffande vårt vatten som inte vill komma upp! Jag har precis varit ute och kollat hur det går, men det ser mörkt ut. Vi hade lite hopp förut men det försvann fort.
Jag har också en novemberkaktus med en massa knoppar nu, verkar lite lustigt. Jag köpte min i höstas så det är första säsongen jag har den. Dina vantar ser så fina ut, förstår att de värmer gott. Visst är det skönt när det inte är så kallt, men slask som vi lär få framöver är inte roligt heller. Det är bara att gilla läget.
Trevlig helg till Dej också!
Finas mammis

Meta sa...

Såna vantar älskar jag och så sköna de är. När jag ser ullkragen minns jag min rävkrage som någon stal på ett världshus i Borlänge snyft.
Här r det varmare också hoppas snön försvinner snart jag läääängtar till våren.
Ha det gott i Dalom
Kram Meta

lisashus sa...

Både ullsjal och vantar behövs i denna kyla! Lite mindre nu, men uj, så kallt vi har haft! Bedårande vackert dock, med rimfrosten!
Härliga saker du visar och vilken rar kaktus, och som har blommat dessutom!
Fina bilder i ditt förra inlägg, som jag måste ha missat! Åh, vilken veranda du har, och en kamin låter ju underbart såhär mitt i vintern, även om den kommer i mars.
Härliga vinterdagar önskar jag dej!
Kram
Lisa

Rost och rädisor sa...

Tycker kaktusen är minst lika flott utan blommor. Vantarna ser gosiga ut och så snygga sen! Skönt att kylan gett med sig.
Ha det så gott
Anette

Vit Hortensia sa...

Vilken härligt ullig krage! Jag dras alltid till naturmaterial som ull. lin och bomull och försöker i så stor utsträckning jag kan att välja kläder och andra textilier i de materialen, men de måste vara mjuka, stickig ull klarar jag inte då blir det kli på kroppen!
Visst är de söta de där små gula rakborstblommorna även om de inte varar så länge. Märker här hemma att mina växter nu mår lite dåligt efter den långa mörka period som varit. Jag plockar torra blad och ställer dem så ljust jag kan och snart är det dags för omplantering och frisering så de får ny energi till att växa igen.
Ha en fin söndag Cia!
Kram
Birgitta

Erikslundsliv sa...

Min novemberkaktus blommade som vanligt så fint i november, men nu har den några knoppar igen precis som din. Undrar varför det blev så i år?
Vilka underbara vantar! Har du stickat? Det verkar svårt att tvåändssticka tycker jag, men jag förstår ju att du kan det mesta inom textilarbeten!
Ha det fint!
Kram, Ann

Meta sa...

Vad trevligt att stöta på någon som också börjat sin bana på Lidingö. För det har jag gjort. Kanske därför jag tycker det är så fint där. Mor och far bodde i Lidingös första hyreshus. Så gammal är jag hihi
Ha det gott i veckan
kram Meta

Margareta sa...

Tack för dina vänliga ord hos mig.Jag blir så glad.
Jag är så dålig på att kommentera,men jag gillar din blogg mycket.Ditt fina gamla hus.Tittar in ofta,även om jag inte syns.
Känner igen kaktusen ,som är som levande pinnar. Vi hade en sån på jobbet,men den blommade aldrig. Så roligt när man får lite blommor som bonus. Jag har elefanttunga,sen kanske 40 år tillbaka. Vet att den blommade någon gång i början,men det är väldigt länge sen. Ändå väntar jag och kollar då och då...kanske kommer det en knopp...
Dina vantar är så fina.Förstår att dom är varma också.Det har verkligen behövts denna vinter.Och ull ska det ju vara för både värme och känsla.Jag har förresten börjat sticka på en röd ullkofta..."koftan Siri".
Nu just har vi milt,med snöras från taket.
Så skönt att dagarna börjar bli lite ljusare och att januari snart gått.Tiden går fort,men ändå längtar jag efter ljuset och den vår som komma skall.
Ha det så bra!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Vackra varma vintervantar! De har vi behövt en längre tid nu. Den här veckan verkar bli varmare, hoppas bara att det inte blir varmgrader!
Min vita novemberkaktus, som muterat till att bli ljusrosa, har en blomma kvar efter att ha blommat oavbrutet sen början av november. Den har nog hittat sin bästa plats så där får den nu stå kvar.

Vilken vacker krage! Antar att den använts väl också den?

Önskar dig en fin sista januarivecka.
Kramar från Eva-Mari

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj så flotte votter , vanter du har , de er skikkelige fiiiine ! Har du laget de selv ? Skjerfet på det nederste bildet ser både deilig og pent ut , det er saueull vel ? Jeg har lett etter vaskemiddel for ull i Sverige , men ikke funnet det , men dere sier vyll ?? God ny uke til deg ! Klem

Vardag och flärd sa...

Jag har också en sådan kaktus men den har inte blommat, kanske det händer nån gång.
Ull är det enda som gäller i kylan, har köpt på mig ullgarn så jag ska sticka vantar och sockar till barnbarnen och mig inför nästa vinter. Det är riktigt skönt att den tränga kylan har gett sig för denna gång, jag vill inte ha kallare än 10 grader.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, en sån succulent har jag också haft en gång och där försvann också dom små blommorna fortare än kvickt. Men dom är tåliga och bra.
Fina vantar och härlig krage.
Agneta kram

Solstrimmor sa...

Tack för dina fantastiska kommentarer, du är fenomenal att ge mig luft under vingarna, tack min vän!

KRAM!

House and Garden by Bia sa...

Såå fina stickade vantar, gillas av mej ;)
Och den ulliga sjalen likaså ;)
Idag har vi plusgrader...snön tinar, gillas däremot inte av mej.
Ha det gott !
Kram

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Så underbara vantar, såna gillar verkligen jag :)
Du visar så vackra bilder som alltid, man vill liksom flytta in hos dig :)
Stor kram
Jessica