fredag 12 september 2014

Liten brud.


För en tid sedan skulle jag värdera en bröllopsklänning med slöja. Det är uppdrag jag går igång på!


Klänningen är helt sydd för hand i konstsilke och slöjan är broderad med tabursöm på tyll, en söm som liksom virkas på ovansidan.


Klädda knappar som jag tycker är så fint.


En blivande brud blev väldigt intresserad men kom inte i den!


Igår ringde ägarinnan och ville att jag skulle "ta hand om" klänningen. Jag tänkte att den skulle kunna bli fin på en av mina provdockor. Men nej, den är alldeles för liten!


Det finns ett bröllopsfotot som visar den lilla söta bruden. Hoppas hon var lycklig i sitt äktenskap!

Då vill jag önska er en fin helg! 

18 kommentarer:

lisashus sa...

Åh, vilken fin brudklänning och slöja - fint broderad! Spännande och själv får jag en massa bilder med en gång! Kul att du hade bild på denna brud när det begav sej!

På biblioteket här i byn hade de en gång en "brudutställning", där människor fick lämna in sina brudsaker, det kunde var allt från klänningar, slöjor, torkade blombuketter, hårsmycken etc.! En mycket fin och intressant utställning och tidsdokument! (Den kom jag att tänka på när jag ser dina bilder här...)

Önskar dej en fin och skön septemberhelg!
Kram
Lisa

MODERN COUNTRY sa...

Hei Cia,

Det er herlig å være tilbake å lese din blogg igjen! :) Det blir å nyte en stund med fine bilder av det du har delt den siste tiden. Jeg håper du har hatt en minnerik og skjønn sommer der du bor. Har selv virkelig satt pris på varmen og de usedvanlige lange ukene med sol. Man skulle vel kanskje tro man blir mettet, men nei jeg synes alltid det er vemodig å si hadet til sommeren. Selvom jeg elsker høsten også da :) Må bare kort få si at din pappas pensler er alldeles herlige. Jeg har sånn svakhet for gammelt verktøy selv og skulle hatt en vegg med fine koster, pensler og hammere å utstille. Ja bare for å kikke på. Super patina har den med langt tynt skaft.

Må du ha en mysig kveld, nyt og ha en avslappende helg også !

Varm hilsen ~ Aina

Meta sa...

Så fint, vad kul att det finns ett foto på bruden. De slog mig vad duktiga folk var förr med handarbete, nu sker ju det mesta på maskin.
Ha en fin dag
kram Meta

Vardag och flärd sa...

Dessa fantastiska handarbeten som ger så mycket tankar, jag är så fascinerad! Inte många syr sin brudklänning idag, de köps färdiga eller t o m hyrs. Ja, jag vet, det är nya tider nu ....
Ha en riktigt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Mee and Molly sa...

Vacker vackert och va kul med fotot/ Kram MM

Huset bakom lindarna sa...

Såå vacker klänning! Men, jag förstår inte heller vad som händer med den där lilla bruden, som kom i den där lilla klänningen en gång. Min brudklänning har jag kvar i en garderob och jag förstår inte alls hur jag fick plats i den en gång...
Kram/Finas mammis

Villrose sa...

Utrolig delikat arbeid, og nostalgisk brudebilde...

Solstrimmor sa...

Så vacker, både utstyrsel och brud. Mors brudklänning är också liten och välarbetad med raden av överklädda knappar i ryggen (och precis den färgen också!) och jag förstår inte vilken smal midja hon hade haft en gång? Midjorna var mycket smalare förr... hur det nu kom sig?
Tänk att du fick ta hand om den!

Ha en skön helg.
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Dom var väldigt smala förr, speciellt väldigt smala midjor. Har provat min mammas klänningar och, ja....
Klänningen är mycket vacker och slöjan rena drömmen.
Kramar/AM

Vit Hortensia sa...

Så fint med både klänning och kort!....men synd att den inte passade på vare sig den blivande bruden eller din provdocka!
Jag har min svärmors brudklänning, med en hel rad klädda knappar i ryggen, sparad i gömmorna. Jag hoppas att den en dag kommer till användning igen, på ett eller annat sätt!
Vår Rocky hann precis bli bra från sin tarminflammation när han förra lördagen blev huggormsbiten! Inläggning på djursjukhuset med dropp och övervakning igen! En hängig tax med blånad över hela bröstkorgen, pipig av smärtor och ingen aptit fick vi hem på söndagen, men nu ligger han på rygg igen :) Tur att han är ung och stark!
Önskar dig en jättefin helg!
kram
Birgitta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å så nydelig brudekjole du har fått tak i da , helt skjønn og kommer til å passe deg perfekt ?!!! Klem og god helg her fra hytta 😊

Lily sa...

Så vacker klänning och slöja, så fint med klädda knappar! En riktig skatt du fått ta hand om.
Kram Lily

Tidevarf sa...

Vilket hantverk och skatt. Underbart att fotot finns med.

Ha en fin dag.
Kram
Anneli

Snäckskalsdalen. sa...

Helt bedårande! Tänk vilket arbete. Värderar du kläder? Låter spännande, är det en profession, nu blev jag nyfiken!
Människorna var nog mindre förr, dom rörde sig mer...
Agneta kram

HWIT BLOGG sa...

Vilken vacker brudklänning och vilket handarbete...otroligt!
Fantastiskt att se klänning även på kortet!
Ha en skön vecka, sköt om dig...
Kram Titti

Odensvi gård sa...

Det finns så mycket vackert och välgjort gammalt hantverk undanstoppat runt om i landet. Värt att lyfta fram och beundra eller användas och glädjas åt .

Chokladvillan 1910 sa...

Va häftigt ! Så fin <3 Fast jag kan inte begripa hur de kunde vara så nätta förr !? Jag menar överallt...skor, hattar & midjan :( Jag känner mig som en jätte ju ! :( 58 i huvudmått...jag kommer inte ens i herrhattar ! Hahaha
Kram Anki

Katta sa...

Så makalöst vackert! Blir ju rörd över att se både arbetet bakom och bilden av bruden. Kram Katta