tisdag 24 juni 2014

3:e gången.



Fördelen med det här vädret har varit att flädern har mognat allt eftersom och är fri från löss! Det är tredje gången jag gör saft i år.

Allt som behövs för en god saft är fläder, ekologiska citroner och socker.


Maggi med den fina bloggen TUVULL gjorde saft av syrener! Jag rekommenderar verkligen ett besök där för vackra bilder och tänkvärda texter.


Igår tassade jag in på jobbet efter kameran, kanske det blir lite tätare med inläggen nu.
Tack för alla generösa kommentarer, det är inte ofta jag skriver det men ni ska veta att det är härlig läsning och gör mig så glad!
Önskar er en fin junivecka!
Cia


14 kommentarer:

Unknown sa...

Åh vad gott med flädersaft!
Tack för din kommentar sist.
Nu startar jag om med en ny blogg istället för Min KuriÅsa Värld.

Den heter Min KuriÅsa Stil och du hittar den om du klickar på länken
http://minkuriasastil.blogspot.se/

Kram Åsa

Huset bakom lindarna sa...

Jag har aldrig haft tillgång till fläder men jag har fått smaka saften. Visst är det en speciell sommarsmak. Min dotter minns den från somrarna i sommarstugan med besök hos kompisens mormor, som alltid hade sådan saft.
Jag får också tacka för dina fina kommentarer hos mej!
Kram/Finas mammis

VisaLiza sa...

Så fantastiskt att kunna göra så många omgångar med egen saft. Vår fläderbuske är än så länge så pass liten att de blommorna noga bara skulle räcka till en fingerborg med saft. Däremot gjorde jag två omgångar med syrensaft för första gången i år. Verkligen helt fantastiskt gott! Kramar Liza

Vit Hortensia sa...

Åh så gott med flädersaft! Jag plockade av all rabarber igår och frös ner den i bitar. Brukar göra saft på en blandning av jordgubbar och rabarber, det blir också gott, men skulle inte ha något emot att också ha en liten fläderbuske.
Så skönt med semester!...och så fin bild på Leodin i midsommarskrud :)
Önskar dig riktigt härliga dagar!!!
KRAM
Birgitta

Katta sa...

Åh så gott och så vackra de är blommorna, kanske man skulle pröva på att göra flädersaft ändå. Kram Katta

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken söt vovve du har i förra inlägget - klart dom ska ha kransar på huvudet våra små vänner!

Flädersaft hör till, men i år har det inte blivit någon - det känns som om ingen dricker upp den.....! Märkligt.

agneta kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Flädersaft, det smakar sommar. Lyckost som har fläder och kan göra saft. Och bra att du hämtat kameran.
Kramar/AM

Vardag och flärd sa...

Flädersaft är så läskande och gott men jag får vänta till nästa år att göra saft, tiden finns inte nu. Jag tittade in hos Tuvull och där fastnade jag, vilka fantastiska bilder och fin text. Tack för tipset!
Ha en fortsatt behaglig semester, vännen!
Kramar Eva

HWIT BLOGG sa...

Flädersaft är gott! Ja nu är dom i full blom här på Öland så jag borde ta tag i det nu...men sen är ju jordgubbarna så billiga så då kanske det blir sylt och marmelad istället...ja ja, vi får se!
Härliga somriga bilder...
Varm kram,
Titti

Tidevarf sa...

Ljuvliga bilder och flädersaft som är så gott och läskande.

Kram
Anneli

Mee and Molly sa...

Å vad ljuvligt med flädersaft och fläder och sommar går ju lite hand i hand och så himla gott det är. Jag är själv lite dålig på att ta vara på alla godheter som finns därute Kram MM

Fågel Blå sa...

Åhhhhh så gott det ser ut och så vackar bilder, jag har gjort Rabarbersaft idag!
Har ingen fläder.
Önskar dej en fin Semester!
Kram Kathrine

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du Cia , jeg skjønner ikke hva fleder er , som du har laget saft av . Er det Hyll tro ??? Det ser spennende ut uansett ! Det kunne vært moro å laget den saften . Fryer du den ned etter at du har laget den ? Så godt at du har hentet kameraet ditt for da ble det så fine bilder å se på . Fiin kveld til deg og en god klem !

Maggi sa...

Nämen :D. Kan bara hålla med att sommar på burk är aldrig fel! Kram och skön sommar!