onsdag 9 oktober 2013

Pica pica
Det betyder skata på latin.


Fågelburar är så vackra och den här i allmogestil är helt gjord i trä.


Den uppstoppade skatan flög hit för länge sedan från SUEDECO. Där finns så mycket fint!

Jag tänker på alla er som kikar in här och skriver så härliga kommentarer, tack! Själv är jag ingen vidare bloggare, bördan på jobbet tycks aldrig bli lättare. Och så måste jag lära mig att säga det lilla men viktiga ordet -nej! 19 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Härliga bilder på den söta skatan och buren så fiiiin Vill ha!
Hoppas det snart lugnar ner sej på jobbet dit!
Önskar dej en fin KVäll
Kram Kathrine

Tinas bo sa...

Vilken vacker bur!!
Skatan är fin den med... :)

Tack för dina alltid så goa rader, vännen.
Kollade emailadressen dvs jag skickade mig själv ett email och det fungerade. har ingen aning om varför det inte fungerar för dig..

Ja usch vad jobbigt det är när det blir stressigt på jobbet...
Hoppas det lugnar ner sig..
Jag börjar jobba på måndag igen..
Vardagen väntar...

Kramar
Tina

Vardag och flärd sa...

Riktigt vacker fågelbur och skatan är fin. Skator är vackra mot vintersnön.
Ja, det här med mycket jobb, det är ett evigt dilemma! Nu ska jag i alla fall få en dag ledigt i veckan, men hur länge vet jag inte.
Ha det fint!
Kramar Eva

Hulda sa...

Så fint det buret var. Det passer godt inn i stilen din. Fin skjære også.

Monika sa...

Klokt tänk där! :o)
Nej är ett mycket bra ord att kunna. Jag har själv jobbat hårt med att lära mej det. Så nu vet jag hur bra det faktiskt är att kunna säga N-E-J! Hihi, numera gör jag det till och med utan att känna dåligt samvete. En härlig känsla :o)

Vilken, helt fantastisk bur! Det kan man kalla hantverk. Pica pican passade så fint in där.

Må så gott!
Kram
Monika

Snäckskalsdalen. sa...

Ta ett djupt andetag och så säg det....nej, jag är ledsen, det går inte....Det kommer att kännas som en befrielsen, jag lovar. Pica pica är en fin fågel, dom är flitiga och vackra och har man en så fin bur så....helt underbar!
Agnetakram

Mor Inger`s hus sa...

For ett vakkert fuglebur.

Og skater er også flotte fugler. Har massevis av dem her hos meg.

:) Inger

Huset bakom lindarna sa...

Vilken fin bur, har aldrig sett en sådan! Och skatan tycker jag är den vackraste fågel vi har här i vårt land! Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Du har ju både skata och fågelbur! Den fågelburen går inte av för hackor, som man säjer....! Åh, så fin! Skatan verkar ju dessutom trivas hos dej! :)
Kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Underbar fågelbur! Gillar den gedigna konstruktionen... du har så mycket fint runt dig! Skator ser jag helst på utanför mitt fönster, har lite svårt för uppstoppade djur...

Höstkramar från Eva-Mari

Ett ögonblick sa...

Wow, vilken fågelbur!!! och vilket arbete!! ser ut som att allt är gjort i trä, inga metallspik. Väldigt vacker!! ...och jag trodde först att Du fått besök av en levande Pica pica:)
Tack för dina alltid så fina kommentarer:)

Ha det gott och trevlig helg!!
kram lisa

VisaLiza sa...

Verkligen vacker fågelbur! Inte lätt det där att sätta gränser och säga nej. Ofta härdar man ut och tänker att det blir bättre men så skall det inte vara. Bra att du tänker på dig själv och sätter din gräns. Kramar liza

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fin bur, och skatan har tur som inte hamnat inne i. Suedeco har mycket fint, kikar in där ofta.
Kramar
AnnaMaria

Min KuriÅsa Värld sa...

Angående att säga nej: säg "Jag skulle gärna vilja, men vet inte om jag kan. Jag ska fundera på det, och får återkomma!". Lovar att det funkar för då ger du dig själv tid att verkligen veta om du vill/har tid.
Kram Åsa

Vit Hortensia sa...

Det är viktigt att både kunna säga ja och nej!
Jag har lärt mig att tänka efter, och framför allt känna efter, innan jag tackar ja eller nej om det inte känns så där 100% rätt. Det är inte så lätt att hitta den där balansen mellan arbete och vila när både ens egen ambition och andras krav trummar på ens axlar!

Jag önskar dig allt gott Cia!!!
Stor kram
Birgitta

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej hallå, hösten är kommen, mysigt för oss inredningstokar ;) Åh vilken vacker gammal bur, ja fågelburar är verkligen snygga, men man får ont i magen när man tänker på att ngn stackare har hållits fången där, hoppas inte... vacker var den onekligen och skatan passade så bra till! Ngt annat vackert är din röda vattenpump, åh så snygg, en röd, min är grön och trist... och vilken lycka att få bära med g hem såna vackra saker som ngn annan ratar, TUR vi har olka smak :) men oj, vilka fina hus, bor du i ena ingången el har du ett fristående hus intill? Mycket fina hus, DÄR skulle jag vilja bo, kanske jag ska bli din granne ;) Men, det var lite tätt inpå ingångarna, jag förstår det är viktigt att få en "normal" och trevlig granne då, lycka till med det och ha en njutbar höst önskar tvåbenta och fyrbenta på Nordingården! ( gullig kompis du har i köksoffan!)

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja huff det er en treningsak det å lære seg å si nei du , ikke lett . Så nydelig fuglebur da ! Trodde først at du hadde fått en Skjære på besøk denne gangen , du har jo tatt vare på en liten fugl før , men så det etterpå at den var utstoppet , hehee. God lørdag til deg ! Klem

Unknown sa...

Fin bur! Tur att Pica pica är uppstoppad!....annars ser det lite trångt ut!

Kram
Ingemar

Frøken Anker sa...

Skønne billeder. Og fuglen er da bare så sød.

God dag