måndag 22 juli 2013

Hemma igen.



Resan till Helsingfors gjorde mig gott. Jag har träffat släkt, vilat, ätit gott och bara varit. Inget speciellt handlande, bara flanerat och tittat på stan. 

Fönstret i sovrummet står öppet och jag kan höra hästarna i hagen. Det gör mig inte så mycket att det fortfarande är omålat, smutsiga rutor och skräpigt på fönsterbrädan. Jag tränar och upprepar som ett slags mantra, "tids nog blir det också gjort".


På nattduks bordet står de torkade pionerna i en glaspotta och de luktar fortfarande gott!


Där sitter också en docka, som jag en gång i tiden räddade från soporna. Bakom bordet ser det ut som en plåt men det är en fin gammal gustaviansk dörr!


Det var spännande att komma hem och se den sidan av taket som nu är förlängt. Och jag är så nöjd! Ny råspont och takpapp är också lagd, nu fattas bara den bandtäckta plåten, stuprör och hängrännor.
Idag är det måndag, men var är hantverkarna?


Så här ser det ut från verandasidan. Hoppas ni också ser skillnaden på vänster och höger sida. Och nu ser jag att katta smyger under äppelträdet. Bilderna går att förstora...

Solen och gräsklippning väntar där ute. Men sedan ska det bli kul att kika in hos er och se vad som hänt.

Kramar //Cia



21 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det er fint når det er godt å komme hjem ! Huset ditt er jo så koselig , med flott glassveranda og nydelig hage ! Heldige du som fant den fine gammle dukken ! Huff , tenk alt som blir kastet du. Ønsker deg en deilig dag i sola bak gressklipperen !!! klem

Jenny sa...

Välkommen hem, det märks att du haft det bra, precis som det ska vara! Vilken härlig docka, vad tacksam hon måste vara att du tog hand om henne!

Kram,
Jenny

Rapport till Vänfors sa...

Låter som en perfekt liten resa, bara ladda sina batterier. Om din första bild som du inte var riktigt nöjd med pga brist på målarfärg och smuts säger jag bara: Åhh,så stämningsfullt.Dessutom gillar jag verkligen den somriga gardinen:)
Kram Annika

Elsa och Helena sa...

Ditt hus blir finare och finare, det ser så mysigt och hemtrevligt ut.

Roligt att få reda på du bott i Schweiz! Det är så vackert där en gång hade jag ressällskap på tåget från Rom till Schweiz...jag var ung och den äldre mannen "tog hand" om mig på resan:) Roligt med vänliga människor!

KRAM Helena

blockethuset sa...

Så vackert..jättefint. Gillar ditt tänk, jag tänker lite likadant...det får ta sin tid. Det kan inte vara perfekt överallt, man måste hinna leva också. Å de där perfekta människorna vet jag inte om de mår så mycket bättre..jag lullar gärna runt här i min trädgård, målar lite när andan faller på och tar det bara lungt annars med en bok...semester är gott för livet!
Kramar till dig
Carina

Snäckskalsdalen. sa...

Ser skillnaden på taket och det var väldigt snyggt! Hela huset är så fint, måste vara underbart att komma hem och se det. Gardinen på första bilden är ju underbart vacker. Jag hade tittat på den och på hästarna och hade inte sett varken damm eller annat sånt. Det är livet för kort för.
Agneta kram

Fågel Blå sa...

Låter som en underbar resa!
Och skönt att komma bort ett tag,
Underbara bilder som alltid härinne!
Så vackert!
Önskar dej en fin dag
Kramar Kathrine

Solstrimmor sa...

Kan tro att du känner glädje när du ser förändringarna som gör sån skillnad. Hoppas hantverkarna inte dröjer, tyvärr har de en tendens att försvinna...
Så skönt att du fick en bra vistelse i Finland. Nya intryck och träff med släktingar behövs för att få lite distans till vardagslivet... även om det är just det livet man allra helst vill ha, och har valt:)

Tänk att du är en dockräddare! Så charmig och söt liten prinsessa!

Kram från Eva-Mari, som njuter av livet...

Vit Hortensia sa...

Så fint det blir med tak, fasad och de gråa detaljerna! Det gör så mycket när det blir sådär rent och enhetligt!
Jag längtar alltid efter det där färdiga resultatet, men när jag kommit dit börjar jag alltid med något nytt så egentligen är det resan dit som är rolig fast det är svårt att se det så ibland :)
Njut av dina sommardagar!
KRAM
Birgitta

Tidevarf sa...

Var sak har sin tid! Det som är perfekt är inte alltid lika med fint.
Takfoten tror jag det heter som du visar och det ser ut att bli jättebra.

Välkommen tillbaka Cia. :)
Kramar
Anneli

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej Cia
Välkommen hem :)
Skönt att vara borta och få träffa släkt och vänner och byta miljö ett tag men lika underbart att komma hem efter varje liten tripp :)
Stor kram till dig.
Jessica

Odensvi gård sa...

Det blir superfint med det förlängda taket, det ger huset en annan resning. Jag gillar tyget i din sovrumsgardin, vackert trots fönster som behöver målas och lite sommarskräp i fönstren.
Pia

Viola sa...

Låter som du haft en skön tripp till Finland :) härligt med nytt tak, vi lade nytt på Bossgård för 3 år sedan och tala om att det blir förvandling :) ha en fortsatt fin vecka, kram

VisaLiza sa...

Vilken skillnad! Ser jättefint ut :)Tycker att tids nog känns som ett bra mantra. Kramar Liza

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härligt att vara iväg på en tripp, miljöombyte är nyttigt för att fylla på med inspiration och energi. Så fint det blir med det nya taket, det är ett projekt som vi måste ta itu med nästa år...
Ha det gott och må så fint!
Kram,
Regina

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej, Hallå, men oj vilket vackert hus du har, makalöst fint!!!! Och det sovrumsfönstret med den gardinen, snyggare fönster går inte att få, snyggare än målat ;) Du har verkligen mycket fint hemma, många vackra detaljer också, såsom din skvallerspegel. En riktigt härlig fortsatt sommar önskar jag Dig! Mari.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är stor skillnad, dom har gjort ett bra jobb. Hoppas hantverkarna har dykt upp, så det inte blir som utomlands där dom försvinner någon vecka.
Må gott och kramar
AnnaMaria

Här är gudagott att vara ! sa...

Visst är det härligt när man kommer hem efter en resa, lång eller kort det spelar liksom ingen roll.
Torka pioner visste jag faktiskt inte att det gick, och till och med färgen på blommorna är kvar ! - Men nu är det ju försent så jag får vänta tills nästa år.
- Snickarna gör ett förträffligt jobb.- För oj vad snyggt det blir !!!
Lite skit och spindelväv inne har ingen dött av, men däremot finns det nog många som har städat ihjäl sej !
Den vackra dockan är dej evigt tacksam, det är jag övertygad om.
- För vem vill inte bo i ditt underbara hus !
Hoppas du njuter av solen och har det riktigt bra ♥
Varmaste kramar / Anneli

Unknown sa...

Låter som om du har haft en undebar liten tripp! Skönt att komma iväg men visst är det underbart att komma hem! Visst ser jag skillnaden på taket, såå snyggt med den bredare takfoten!! Tänk vad mycket det gör för utseendet! Vad härligt med nytt tak. Jag är så nyfiken på vad det blir för plåt. Är det aluzink du har på verandataket? Dockan är så fin, vilken tur att du räddade den! :)
Jag känner igen tyget på gardinen, visst är det väl samma som du klädde den ljuvliga asken med som jag vann? :)
Härligt mantra du har, jag kör också på den linjen nu.
Hoppas på att snickarna har dykt upp, det finns ju inget drygare än att vänta på hantverkare!
Hoppas även att du njuter för fullt av den härliga sommar som äntligen kom!
Stor varm kram från värmland!
Kristina

Huset bakom lindarna sa...

Tack för alla fina kommentarer hos mej! Jag har varit så dålig med att besöka bloggvärlden den senaste tiden, besök av släkt och vänner får man nästan bara sommartid! Visst syns skillnaden på höger och vänster, visst är det härligt när saker blir färdiga. Visst, det är ibland frustrerande att se flagnande målarfärg, men som min gubbe säger, det går mycket lättare att skrapa!! Ha det så bra i sommarvärmen och njut av lata dagar! Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Så fint huset blir och så skönt att få det gjort innan vintern brakar loss igen! Hantverkare ....ja...hoppas att de dök upp som de skulle!!!

Så fina dina pioner blev och vilket vackert stilleben med den gamla dockan!
Jag tycker din inställning till "görat" låter mycket klok! :)
Kram
Lisa