måndag 20 maj 2013

Så blev det måndag.



Hemma igen och naturligtvis fick jag höra en hel del av katten.


Hon blev glad att vi var hemma igen men hon kunde inte sluta klaga, så snart jag tittade på henne kunde hon inte vara tyst.


Det är rogivande att ta en liten runda i trädgården. På ett dygn har det hänt mycket och det känns redan som sommar. Snart blir det vatten i cementringen för jag tycker att vattenblänk hör till i en trädgård.


Innan jag åkte blev det lite krattning. Det blev en paus på soffan och som så ofta lämnar jag bara redskapen efter mig. Sedan blir det till att leta! Verktyg har också en förmåga att försvinna, speciellt då sekatören. Har ni ordning på era verktyg och redskap?


 På väggen till vedboden hänger gamla redskap som jag inte använder. Inget letande eftersom de finns där året om.

Önskar er en fin start på veckan!

17 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Sååå roligt att höra att din katt också pratar, det gör vår också..varje morron får man ett högljutt - gomorron..och då man kommer hem på kvällen..
Jaa dessa redskap..en del bara försvinner.. :)
Men nu har jag en stor lerkruka där jag har alla mindre små redskap..
Kraaam Anette

Fågel Blå sa...

Åhh så söt han är,,, det ser it som han pratar!
Skojsig katt!
Härliga bilder som alltid härinne
Önskar dej en fin vecka
Kramar Kathrine

Tidevarf sa...

Visst är djur är verkligen härliga, man känner sig så välkomnad när man varit borta.
Sååå lantlig och fin bild med redskapen på vedboden.

Ha en superfin dag.
Kram
Anneli

Vit Hortensia sa...

Jag borde helt klart köpa mig en neonfärgad sekatör..om det nu hjälper. Bättre vore väl att ha den i ett snöre runt halsen...eller skaffa 10 stycken! Krattan brukar vara lättare att hitta även om den kan stå lite här och var den också men den är ju lite större och så är den utstickande Gardena blå :)
Kul med en pratande misse! En egensinnig taxherre har vi, men ingen katt. En såååå fin katt satt en dag utanför vårt hus och lät sig villigt klappas. Jag smälte inför den katten och skulle gärna ha tagit med henne in, men hennes välmående yttre sa mig att hon inte var hemlös även om hon gärna ville komma in och titta hur vi hade det.
Ha en jättefin vecka Cia!
Birgitta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja de kattene de prater og klager og gjør alt de kan for å innynde seg hos en. I går natt våknet jeg av at Hanniball hadde kommet inn vinduet og sto over hodet mitt , så jeg våknet. da fikk han fort komme seg ut av vinduet igjen i en rasende fart ! De gammle verktøyene er så fine med rust og det hele. Jeg har også litt gammelt verktøy , som jeg skal henge opp når vi har funnet et annet sted å bo. God ny uke til deg ! Klem klem

blockethuset sa...

Ha ha...härligt att läsa att vi är fler som är lika. Hur många sekatörer tror du jag köpt genom åren...oj oj, du milde.
Hittade en rostig häcksax som legat ute hela vintern..men å andra sidan så har den ju blivit snyggare nu..:)
Kram
Carina

Annas röda stol sa...

Härliga bilder!! Ja av katten får man alltid reda på saker :) Ha en bra dag. Kram Anna

Snäckskalsdalen. sa...

Gillar ditt gökur, nu har jag läst ikapp! Roligt!
Och vilken fin plantering du gjort ute, väldigt vackra färger.
Agneta kram

Anonym sa...

He he vad roligt att katten har åsikter.
Så fint du har det på din hängare. Att leta efter saker tar många timmar hemma hos oss. Så onödig tid. Måste nog försöka att skapa lite ordning och reda.
Ha en skön start på veckan.
kram
AC

Bitte sa...

Vad härligt att åka iväg en helg, hoppas att ni hade det lika soligt och varmt som vi i pingst! I natt drog ett oväder in över stan, det är inte klokt hur det har regnat och stormat! Tur att jag passade på att vara ute hela helgen :-).

Vad söt din katt är som klagar när du kommer hem, jag gillar när djur blir "sura" och visar att de tycker att man har gjort fel. De är så charmiga då!

Jag känner igen det där med att lämna verktyg och redskap överallt, jag har tre hammare men i skrivande stund vet jag inte var en enda av dem är ;-).

Ha en fin vecka!

Många kramar
Bitte

kersogras sa...

Katterna på den här gården klagar bara om vi är lite sena med maten! Man skulle kunna sätta klockan efter dom! En papegoja som funnits med hos oss i 25 år, hade valt mig som sin "fru",blev så besviken på mig när jag var på"turne" under 3 år. Fast jag varit hemma igen i 3 år, så har han inte förlåtit mig än. Kul med en katt som pratar! Hade du det bra när du var hemifrån. Ha det bra!Kram /kers

Maggi sa...

Hahahha...känns igen! Fast senast när jag lämnade katten hemma så hade jag ordnat en liten överraskning åt katten. Min äldre son, och kattens stora, stora, kärlek kom och sov över ett par nätter. Kattens lycka var total (i kattens värld är det liksom han som gäller och så efter ett låååångt tomrum kommer vi andra...) och katten var faktiskt lite sur på att vi kom hem och stal sonens uppmärksamhet...;)

VisaLiza sa...

Katter är verkligen lustiga varelser. Min ena katt surar på mig när jag varit borta och vägrar låta sig klappas i flera dagar. Vilka vackra gamla verktyg du har på väggen. Fint att låta dem bli dekoration efter lång och trogen tjänst. Kramar Liza

Lilla Blanka sa...

Hej goa Cia!

Hihi vår katt är oxå väldigt pratsam, jag tycker det är mysigt hihi

Fina bilder, så roligt att njuta av dem!
Kram
Mia

Fint o Fult sa...

Vilken fin upphängning med redskap, det är verkligen vackert med gamla slitna redskap! Och katten var ju bara för fin, klart han måste tala om allt som hänt. Och beklaga sig lite över att han inte fick följa med :)
Kram Monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kissen ser onekligen lite onöjd ut, du blev utskälld det syns.
Jag dräller grejer hej vilt, är dock gift med en man född i jungfruns tecken. Då drälls det inte, så jag försöker hänga upp....fniss
Kramar
AnnaMaria

Ett ögonblick sa...

Klart att man klagar när man blir lämnad hemma;) Kul med katter som pratar. Vi har också pratiga kattor, när man öppnar dörren och släpper in dom så får man alltid ett tack...eller hej... :)
Jag har nog ganska bra ordning på mina verktyg, värre är det när dom lånas ut..., då är dom plötsligt väck.
Vilken otroligt vacker kruka du har planterat i, i förra inlägget. Finns dom att köpa? eller är det en gammal?

Ha det gott!!
kram lisamaja