lördag 25 maj 2013

Lejon och loppis


De fina lejonskålarna från Kathrines, Fågel Blå Butik är uppackade. Det var värt att vänta tills de rätta dök upp! Jag gillar foten, avslutet, de tydliga lejonhuvudena och så är de behagliga att äta ur.
Jag är så glad över dem!


Till höger står en gammal senapsburk, också med lejonhuvud.


Idag var jag till Erikshjälpen och gjorde en del fynd. Asken för kragar och manschetter tyckte jag om och den står nu bredvid bysten Lisa.

Väl använd!


Och så föll jag för en ryamattan i ull! Tiderna förändras för jag har bokstavligen hatat ryamattor! Färgåtergivningen är inte den bästa, i verkligheten är den mer enhetlig i färgerna och cirklarna är inte så dominerande. Till vintern ska jag ha den nedanför min gamla järnsäng, för hunden och mina fötter.

Önskar er en fortsatt fin helg, underbart eller hur!
Cia

19 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Underbart är det den här tiden på året. Underbart är det när man får saker man verkligen tycker om och underbart med en mjuk rya att sätta ner nakna fötter på :-)
Bara att njuta av allt!
Kram
Birgitta

Annas röda stol sa...

Ja det är något speciellt med lejonhuvuden. Kragasken helt underbar :) Jag spanar alltid efter ryamattor på mina turer, men de är nog väldigt populära, för riktigt svåra att finna. Så din är ett sånt där glatt köp och fin är den. Ha det gott. Kram Anna

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhh vad roligt att du blev nöjd med skålarna, men du dom är fina, och till senapskruset blir det så fint!
Häsligt med nöjda kunder!
Fina saker du fann på erikshjälpen, vilken fin kargask!
Önskar dej en fin Mors Dag!
Kramar Kathrine

Snäckskalsdalen. sa...

Nu blir det löksoppa och annat gott framöver, ser jag. Är inte skålarna typiska soppskålar?! Ryamatta, ja, vem har inte tassat på en sådan någon gång i sitt liv! Läckra färger.
Agneta kram

lisashus sa...

Vilka härliga fynd du har gjort! De där lejonskålarna är ljuvliga!!!

Ha en fin söndag!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Åhh jag tassar också på min rya, knöt den faktiskt själv en gång i tidernas begynnelse...
Skorpan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Lejon på porslin har jag alltid gillat, så fina skålar du köpt. Kathrine säljer så mycket fint, som en antikloppis de lux. Den ryska yoghurten köper jag, det är den som är i en liten hink. Den ryska är så otroligt krämig och god, just nu äter jag den med jordgubbar eller hallon.
Kramar
AnnaMaria

Ett ögonblick sa...

Hej! Tack för att du svarade:) Sorkar? har jag aldrig funderat på men det finns ju väldigt mycket sork här nere på åkern...men jag tror nog ändå på frosten för de andra växterna i slänten har klarat sig, det är just den lilla "prinsessan" som fått ge sig. Jag har i alla fall ett digret arbete framför mig med att ta bort dom, hur många som helst...

Det är något visst med lejonhuvud på skålar, det blir så pampigt och vackert. Konstigt att du visar en ryamatta just nu, för mina tankar har den senaste tiden varit upptagna av just ryamattor, en magkänsla som gör att jag vill ha in dom i inredningen igen. jag har två sängmattor som mamma knutit, får väl börja med dem. Din, tyckte jag var riktigt läcker, jag älskar ju färg:)

Må så gott!!
kram lisamaja

Chokladvillan 1910 sa...

Vad man kan ändra sig !? Ryamattor har jag också sneglat på, det trodde man ju aldrig... ;)
Det blev aldrig någon loppisrunda för mig, jag orkade inte !? Då är det kris haha. Jag vet inte om det har med klimakteriet & göra men jag är vansinnigt trött & håglös. Det gillar jag inte ! Jag som är så sugen på loppis... Jag får ta nya tag !
Må så gott !
Bästa tiden är nu.
Kram Anki

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Nämen åhhh så fina lejonskålar..och allt annat du visar oxå..jättefint !! Jaa , tänk att jag efter dessa hemska år äntligen får bli lycklig över att ha fått ett nytt jobb som verkligen är som klippt för mig..jag tror knappt det är sant..Tack för den fina kommentaren hos mig, det värmde gott...
Kraaam Anette

Lily sa...

Det är fint med lejonhuvud. Jättefina skålar, och kruset är så fint.
Ryamattan är underbar, älskar de färgerna.
Ha det gott
Kramar Lily

Elsa och Helena sa...

Fina skålar tycker jag också...äger några själv:) Ja tänk att ryamattor är populära igen, din är härlig i färgerna...!

Fin kväll önskar Helena och KRAM

Meta sa...

Då blir det löksoppa snart då i skålarna. Asken var ju för fin.
ha en fin vecka
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Lejonskålarna är så fina, jag har åtta stycken och är så glad för dem! Asken är ju helt underbar, vilken lycka att hitta en sådan! Och ryamattan är fin att sätta fötterna på, ryorna kommer visst tillbaka igen har jag sett.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

hagagården sa...

Super fina skålar!!!
Kramar
Ninni

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Åå så fine suppeskåler med løvehoder på ! Nydelig i hvitt !!! Den lille esken også er kjempe sjarmerende! Teppet er jo i ull , så deilig og i fine farger ! Blir nok deilig for trøtte føtter til vinteren foran sengen ja. God kveld til deg ! God klem .

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fina saker du har fyndat! Det var länge sedan jag hittade nåt kul på loppis.

Kram,
Regina

KuriÅsa sa...

De där soppskålarna är underbart fina, det finns inte så många av den sort du hittat. Kopiorna har så "blurriga" otydliga ansikten, men dina lejonskålar hör inte dit! Har en (1) sån där fin lejonskål, men jag letar vidare;)
Kram
Åsa

kersogras sa...

Urtjusiga skålar! Är de ugns fasta? Säkert gott att äta soppa ur dom!
/kers