söndag 28 april 2013

Större och små fåglar.Idag när jag planterade om blommor ute på verandan var det en fågel som flög in i rutan! Nej, det var inte den här anden utan en liten talgoxe. Jag hann före katten och efter lite vila kunde den flyga iväg.


Men rutorna är verkligen inte rena så den borde sett glaset! Så kom jag ihåg de gamla änderna.


De har hängt ute på olika platser i trädgården, det var bara att leta reda på dem. Jag har alltid trott det varit tre olika men nu såg jag att det är vingarnas vinklar som är olika.


Änder är inga rovfåglar men jag hoppas de håller småfåglarna borta från glaset.

Tack alla ni som så troget tittar in i G:a Affären! Nu när jag fått mer tid över funderar jag på en utlottning, kanske det blir kuddar igen.

Önskar er en fin kväll!
Kramar //Cia


18 kommentarer:

Hulda sa...

Så fine ender, flott å ha de hengende oppe ute. Fint var det også med den i vinduet, kanskje den kan hindre at småfuglene flyr i vindusruta.

Tinas bo sa...

Vilken bra ide'! Och mycket snyggare än de rovfåglar man kan klistra på fönstren.
Såna finns det iallafall här, falls du inte har en aning om vad jag talar om... :)

Har satt hönsnät i alla gluggar på balkongen, men på nåt sätt tar sig ibland en fågel in där. fattar inte vad som är så spännande på min balkong när de har hela världen utanför... Och deras dödsdom har det oxå varit...För min Timmi är jädrans snabb för sin ålder...

Ha en fin kväll
Kraam Tina

Ingun sa...

Vakkert er det.;-))

Eva sa...

Vilka vackra änder - och så smart att använda dem som skrämsel i fönsterrutorna. Hoppas att det fungerar!

Vardag och flärd sa...

Det var fina änder! Har märkt att fåglarna vill flyga på vissa fönster - även om de är skitiga - så det är bra att förvilla dem lite.
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Vit Hortensia sa...

Inte kul när småfåglarna flyger in i fönstren! Det händer hos oss då och då när himlen speglar sig i glasen, men som tur är brukar det ändå gå bra för de små flygfäna.

TACK snälla Cia för dina goa kommentarer!...och ja, visst är det synd när man glömmer bort ett språk som man kunnat...och jag hoppas verkligen att du får tid att stanna till vid Butik Vitt och Brett om du har möjlighet till det!!
Ha en jättebra vecka!
KRAM
Birgitta

Huset bakom lindarna sa...

Härliga fåglar du har! Hoppas de hjälper. Vi har så stora fönster på vårt hus, så det händer ganska ofta att de flyger i dom. Ibland klarar de inte kraschen. Jag har också planterat lite idag, men nu har jag städat i verandan så nu får jag hålla till i vårt brygghus. Vi hade det så blåsigt och kallt för att hålla till utomhus. Nu har jag bara femtioelva små petuniaplantor att plantera om! Kram/Finas mammis

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Uff så fælt da ! Men enda godt at du fant den før katten og at den kom seg igjen ! Sikkert lurt å henge de endene i vinduet , da holder nok småfuglene seg unna. God kveld til deg ! Klem klem

blockethuset sa...

Förra sommaren flög det in en ringmärkt duva i köket...efter lite glaskross och fågeljakt fick vi ut den igen.
vackra stillsamma fåglar du har..
Kram
C

VisaLiza sa...

Riktigt smart idé! När jag var barn hade vi panoramafönster i vardagsrummet där det ofta flög in småfåglar. Till slut målade mamma en berguv och satte i fönstret vilket fungerade alldeles utmärkt. Kramar Liza

Monika sa...

Åh, så fint det blev! Där blir dom ett blickfång både för folk och fåglar :o)

Underbara inlägg jag missat här nedan. Jag väljer också ute just nu. Men inte idag, för där skiftar himlen i olika mörka grå nyanser. Och mitt i allt så haglar, snöar och regnar det om vart annat.

Tack snälla för info om brevstället. Jag köpte mitt i en antikaffär. Där påstod de att det var, just antikt. Men på nåt sätt hade jag på känn att det inte var så ändå. Men vad gör det, jag gillar det. Det är det som gäller :o)

Ha det gott och en fin vecka!
Kram
Monika

Jenny sa...

Jösses, vilken tur att det inte var en and som brakade in i fönstret! Vilken smäll det skulle blivit.

Ha en härlig, solig vecka!

Kram,
Jenny

lisashus sa...

Vilken bra idé att hänga en fågelsihuett i fönstret! Jag har också småfåglar som flyger in i rutan då och då, oftast klarar de sej och då blir man ju så glad.

Dina änder är sååå fina och vilken läcker patina!
Kram
Lisa

Unknown sa...

Skönt att höra att du räddade taloxen. Bra ide att hänga de fina änderna i fönstret som markerar att det är olämpligt att flyga den vägen.
Eftersom det händer rätt ofta hemma också att man får ta hand om avsvimmade felflygare så tänker jag följa ditt exempel.

Chokladvillan 1910 sa...

Jätteläckra ju ! På jobbet hade vi samma problem med en busshytt, det for in koltrastar hela tiden. Väldigt sorgligt...så jag köpte väggdekor & satte upp. Koltrastdöden försvann. ;)
Skitiga fönster har jag också & det lär dröja innan jag gör något åt det...
Må så gott !
Kram Anki

kersogras sa...

Fina fåglar du har! De påminner om ett gäng fåglar i keramik(änder tror jag) som mina barns Farföräldrar hade. Jag tyckte de var så vackra!
Kram /kers

Här är gudagott att vara ! sa...

Så vackra och ovanliga fåglar..Dom måste vara fridlysta ;) !
Här har vi haft begravning både av an stackars sädesärla som inte fick uppleva våren, och en mindre stackars mus som dog råttfälledöden i köksskåpet !
Hoppas allt är bra med dej och att du får en mysig Valborgsafton !
Kram Anneli ♥

Unknown sa...

Tror att det även funkar med änder, som "fönstervarnare".
Hoppas att kuddutlottningen blir lyckad!
Själv gillar jag att gå in affären då och då, även omslag inte behöver några vinster.
Kram
Ingemar