fredag 26 april 2013

Hellre ute än inne.
Efter jobbet tar jag gärna en runda där ute. Jag är även nöjd med verandans yttre som taket, rännor och stuprör. Det viktigt att anlita hantverkare som förstår mina önskemål och inte bara kör över med någon ful och enkel lösning.
Ser ni skillnaden mellan husets svarta, böjda stuprör och verandans stuprör. Till verandan är även grovleken anpassad efter byggnaden. Detaljer är viktiga!


Här står jag i hästarnas sommarhage med ån bakom ryggen och huset där uppe. 
Nästa stora projekt blir takbyte med nya rännor och stuprör. Dessutom ska taket förlängas något.

Visst kan det sticka till i magen när jag har drar igång något större projekt, ansvaret känns stort. Men jag behöver inte vara med och jobba den här gången. Killarna sköter allt själva och jag kan sköta markservicen. Vi drar igång nästa månad och hoppas slippa regn.

Äntligen ligger den hysteriska jobbperioden bakom mig och jag får mer tid för bloggen och er!
Ha det gott med en fin fredag!   //Cia18 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Himmel vilket vackert hus du har !! Sååå fint..och jag älskar den grå färgen du har runt fönstrena..
Stora projekt på gång...så spännande..det kommer att bli bra ..
Kraaam Anette

VisaLiza sa...

Så vackert du bor! Förstår verkligen din känsla av ansvar inför kommande projekt. Vi lade om vårt tak förra året och allt som kunde gå fel gick fel. Vi hade anlitat en snickare som min man kände sedan många år men det slutade med att takomläggningen blev något av det värsta vi varit med om. Skönt att du jobbar mindre och kan rå mer av din tid själv. Liza

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhhh så fint du har det vilket fint hus du har!
Önskar dej en fin helg
Kramar Kathrine

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå det er jo akkurat sånn hus jeg ønsker meg vet du !!! Sånn jeg tenker at det er typisk for svenske , gammle og koselige hus ser ut . Også den fargen ... så nydelig !!! Ja du , det høres slitsomt ut med takbytte , fordi om man ikke skal jobbe med det selv. Synes jeg ser snekkerene kaaaster rundt seg med ting og tang fra det gammle taket . Ja.. det blir vel du som må stå for ryddingen tenker jeg ;) MEN , så godt og viktig å få nytt tak på huset ! God fredag til deg min venn ! Klem klem

lisashus sa...

Du har helt rätt - det är de små detaljerna som gör helheten! Absolut!
Ja, hoppas att vädret blir lämpligt för takbyte!
Vilken härlig bild med ditt hus där på avstånd. Åhh, så jag avundas din glasveranda! *suck*! Den skulle sitta så skönt nu när värmen aldrig kommer igång.
Skönt när en intensiv jobbperiod är över! Snart blir det så för mej också!
Kram
Lisa

Katta sa...

Så himla fint du bor, där skulle jag kunna ströva runt i timmar på ledig tid om jag bodde. Klart du ska ha hantverkare som förstår både hantverket och husets och dina önskemål det är så viktigt man ser så många skräckexempel på tv numera som ger sig ut för att vara hantverkare men bara förstör. Kram Katta

Designe sa...

Men åh så vackert! Så fint du bor! Jaa..vet du..hade du inte sagt nåt om rännan hade jag aldrig lagt märke till det men nu såg jag en himla skillnad på dom! :)
Ha en fin helg!
Kram

Tina sa...

Jag fick kika lite närmre när du skrev det, hade inte sett det annars. Men många av de där viktiga måste-göras- sakerna, syns ju knappt iblan. Nu är det mycket utejobb som gäller, i ömsom sol ömsom regn...

kram o trevlig helg

Annas röda stol sa...

Så härligt du bor! Visst är det alltid jobb med gamla hus, men det är lite av tjusningen :) Ha en bra dag. Kram

Huset bakom lindarna sa...

Jobben på gamla hus tar nog aldrig slut. Vi ser ingen ände på våra projekt. Men man har ju sig själv att skylla. Man kunde ju köpt ett nybyggt i stället. Jag tycker det är med hus som med gamla bilar, de gamla är mycket charmigare och jag skulle heller aldrig köpa en ny bil! Ha det så bra och trevlig helg! Kram/Finas mammis

Här är gudagott att vara ! sa...

Jag vill då vara lika mycket ute som inne hos dej !- Så fint ditt hus ligger med skog och ängar som granne.
-Vilken bra arbetsledare/givare du är, som ger klara direktiv hur du vill ha det ! Du måste ha stora byggnadsvårdskunskaper när du har sån koll.- I´m impressed !!
Skönt att arbetsbördan på jobbet har minskat så du har ork att njuta av våren också ♥
Önskar dej en riktigt skön helg !
Kram Anneli

Anonym sa...

Underbart härligt.
Byta tak är lite pirrigt, speciellt eftersom vädret kan spela en ett spratt.
Så fint på din veranda!!!!
Ha en skön fredag
kram
AC

Chokladvillan 1910 sa...

Vad fint ! ;) Visst är detaljer viktiga, absolut. Skönt att den hysteriska perioden har lagt sig, nu har jag det lite hysteriskt så bloggandet blir förstås lidande. Sen såg jag att jag lagt in samma bild i två inlägg !? Dessutom 2 gånger...herregud, är jag senil
eller ? Nu är man bra mör & trött hehe. Nästa vecka är det ju bara 3 1/2 dag, det är nog tur det ! ;)
Må så gott !
Kram Anki

Vardag och flärd sa...

Cia, så fint du bor! Visst är det roligt att gå ett varv och titta hur man har det, jag går alltid ut på kvällen och tittar när jag bytt gardiner, vill ju se hur det ser ut för andra också.
Skönt att din jobbiga period är över och du kan ta det lite lugnare.
Ha en härlig helg!
Kramar Eva

Tinas bo sa...

Vad fint du bor och huset är härligt!!
Men jag är nog lite för harig för att bo så där enskilt.. :)

Lycka till med ditt stora takprojekt!

Ha en fin helg
Kraaaam Tina

Elsa och Helena sa...

Du bor så underbart vackert och rustar så fint. Det är dags för mig att byta några fönster i sommarstugan så jag måste börja undersöka priser och annat.

Skönt att du har hantverkare man kan lita på...ett måst om det ska bli bra.

Du undrade om affischen i mitt förra inlägg...det är inte mycket mer att visa än så, en kvinna utan huvud iklädd en turkos negligè, men den finns att köpa som tavla i stort format! Jag tycker den är läcker:)

Ha en fin helg önskar Helena o KRAM

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hehee du skriver så morsomme kommentarer at jeg må le, du er nå så god ! God natta sov godt ! Klem

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefint du bor. Att byta tak är stort, men bra. Vi bytte för något år sen, hade tur för det kom massor med folk och hjälpte till. Grannen sa att det såg ut som på Kalle Anka på julafton, när tomten målar schackspelet med rutig färg. Pannorna las på fort och elegant med svågern som arbetsledare.
Kramar
AnnaMaria