torsdag 14 mars 2013

Långväga äggkopp.


Den här är min favorit bland äggkopparna, den är emaljerad och foten är lite sned. En gång i tiden fick den följa med mig hem från Indien. Undrar om äggen var mindre där? Tidigare har jag visat masker, tavlan och lampan som också följde med hem från den resan.


Fina fisken!

Egentligen är jag inte så mycket för prydnadssaker, jag vill kunna använda det jag har omkring mig. 


Men så hände det, jag föll jag för en 20 cm lång fisk! Fantasin går igång för att försvara mitt köp med hur den kan användas. Kanske på det dukande sillbordet eller hängandes i fönstret. 
Jag gillar min dekorationsfisk i pärlemor fast den inte har någon annan funktion än att pryda.

Det skulle vara roligt att få veta hur ni tänker kring prydnadssaker, hos er själva eller andra.

Nu blir jag borta ett par dagar och gissar att nästa inlägg blir på söndag. Hoppas vi syns då!

Önskar er en trevlig helg!

22 kommentarer:

Tina sa...

Fina saker, pärlemor är så fint!
Äggkoppar ja, de kommer snart till mer användning! Påsken är ju snart här...

kram

Bellas Lantliv sa...

Vilken vacker äggkopp. Jag har alltid drömt om att resa till Indien, men än så länge har jag inte kommit iväg.
Har samma inställning till prydnadssaker som du, vill hellre ha praktiska och användbara saker.
Ha det fint!

Annas röda stol sa...

Ja!! Häftig äggkopp, jag håller med dig med det där med prydnadssaker, man vill ju kunna använda de i vardagen. Men sen finns det speciella saker som finns i hjärtat, det kan ju vara arvegods som man är lite extra rädd om. Ha en trevlig tur och en bra dag. Kram Anna

Huset bakom lindarna sa...

Ja du, prydnadssaker, det ska vara något speciellt med dem, annars är det bara något som står där och måste dammas. Min första äggkopp köpte jag på skolresa i första klass. För att användas till vattenfärgsmålning. Tyvärr har jag inte kvar den..
Kram/finas mammis

Vardag och flärd sa...

Äggkoppen är vacker och fisken är .... speciell!
Jag är ingen älskare av prydnadssaker även om jag har några som betyder något alldeles särskilt för mig. Jag vill helst ha saker som kan användas men de får gärna stå framme och pryda dessemellan.
Ha det fint!
Kram Eva

Jenny sa...

Vad härligt med reseminnen! Äggkoppen är riktigt fin, så smal och vacker. Prydnadssaker, jaa du jag har en förmåga att ha ganska mycket sånt. Det är plåtburkar, tallrikar, mm. Försöker använda sakerna som går men har mycket som bara är prydnad också.Däremot ska jag tycka att det är väldigt fint eller att det betyder något, annars vill jag inte ha det.

Kram,
Jenny

Anonym sa...

Prydnadssaker finns alltför mycket på våran gård ! Huset är för litet, så Kartonger är fulla av sånt och står i Strandstugan.Äggkoppen är så snygg! Vi har tuppar och hönor på våra. Fisken skulle jag duka med på sillbordet (SNYGGT)!Ha en bra tur! / Kers

Designe sa...

Oj så vacker äggkopp och med historia! Häftigt! Jaa du...jag är expert på att köpa prydnadssaker...eller var i allafall..nu försöker jag hålla mig till ljusstakar och ljuslyktor!:)
Såg en fråga från dig i ett inlägg som jag glömt svara på! Jag kavlar tallrikarna! Har drejat blomfat men inte provat att dreja tallrikar än men kan tänka mig att det inte är det lättaste!:) Kram

Monika sa...

Tack för många underbart fina inlägg! Som att läsa den bästa av inredningsböcker!

Ha en fin dag!
Kram
Monika

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Eggeglasset ditt er veldig koselig og staselig med stett ! Fisken er jo i de skjønneste farger og den skjønner jeg godt at du mtte ha , bare for å ha.Det gjør noe med en når man r sånne fine farger , ikke sant ?! God tur til deg ! Gleder meg til du er tilbake. God klem til deg .

Anonym sa...

Många gamla vackra föremål har liksom mist sin funktion idag men jag har kvar dem i egenskap av prydnad. Älskar gamla plåtburkar som funkar fint som ytterkrukor, några av mina gamla leksaker är enbart prydnader av nostalgiska skäl. Har alltför lätt att bli "kär" i prylar....suck...
Skorpan

VisaLiza sa...

Fast en funktion i sig måste ju vara att pryda en plats. På så vis har din firre en viktig funktion i hemmet ;) Liza

lisashus sa...

Vilken charmig äggkopp och just att den påminner dej om din resa, som måste ha varit fantastisk!

Så läcker fisken är och i pärlemor!!

Ha en fortsatt skön torsdag!
Kram
Lisa

Chokladvillan 1910 sa...

Jättefin fisk ! Hm, ja det är lite svårt med prydnadssaker faktiskt. Ibland faller man för saker som man själv inte begriper... !? När jag är på loppis & ser dessa tusentals små porslinsfigurer så ryser man ju lite, vem kan gilla sånt !? Haha de som gillar sånt undrar ju säkert hur man kan tycka om rostiga grejer... :O Jag har nog svårt för såna riktiga prydnadssaker, om du förstår vad jag menar, typ himla svårt...
Mannens farmor som var från norrland älskade såna små prydnadssaker. De levde ett hårt liv & när hon fick egna pengar (senare i livet) så köpte hon såna porslinssaker med glittrande ögon. ;)
Må så gott !
Kram Anki

blockethuset sa...

Det var verkligen en underbar liten äggkopp...och tänk att du släpat den med från Indien, för längesedan lät det som...härligt minne!
Kramis
Carina

Vardag och flärd sa...

Vännen, visst är det min dgotter som kommenterat.
Och du, kanske du blir mormor nu när din dotter gift sig!
Kramar till dig!
Eva

Vit Hortensia sa...

Ja, vad är prydnadssaker egentligen?! När vår äldste son flyttade hemifrån hjälpte vi honom att fixa i ordning den bostadsrätt han köpte. Han och jag var på en hel del shoppingrundor för att fylla på med sådant som behövdes...och han la verkligen fokus på BEHÖVDES! Menande sa han till mig att han ville ha rena ytor och inte så mycket saker (som jag har...men det SA han inte...fast jag vet vad han menade :))Jag har ingen förkärlek för porslinsfigurer och sådant som "bara" är till för prydnad, men kan ibland tycka att de är underbart vackra, precis som din skimrande fisk!
Hoppas att du får fina dagar!!
Kram
Birgitta

Ewa`s Galleri sa...

Äggkoppen var jättefin ,Så även fisken ,vad skulle man kunna använda den till förutom prydnad ??
Jag tycker om kombinationen ,till prydnad men kan användas, typ gamla krukor ,träfat , glasburkar, som man kan fylla med saker eller blommor, mat
Ha en riktigt skön fredag

Här är gudagott att vara ! sa...

Speciella,säregna och vackra är sakerna som du omger dej med ♥
Hemmet speglar ju vem du är.
-Sakerna som jag har framme tycker jag verkligen om...Och det är en salig blandning av gamla saker.
-Köper sällan och aldrig nytillverkade grejer.
Sköt om dej !
Kram Anneli

(Ja skattebetalarna i Leksands kommun måste ju vara i uppror tycker man...)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Äggkoppen är jättefin och fisken är vacker på ett annorlunda sätt. Oftast kanske det blir bäst om man inte tänker för mycket, då låser det sig. Har letat lampskärm i evigheter, och så slutade jag leta då fanns den där!
Hörs på söndag
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Så fin äggkopp som har rest så långt.
Önskar dig en härlig helg
Kram
AC

Nya Anno 1900 sa...

En sån där fisk är jag uppväxt med, den har alltid och kommer alltid att fascinera mig. Den låg bland min ammas stora 80-tals samling av vräkiga snäckor (och gör fortfarande...)Man tröttnar liksom aldrig på att sitta och vrida fiskkroppen fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag tycker den är underbar!

Ha en skön helg!