torsdag 31 januari 2013

Förspilld kvinnokraft?

virkat överdrag till galge

Absolut inte! Min farmor virkade och klädde galgar med garnrester, vackert tycker jag. 


Har någon hört talas om förspilld manskraft? Tror inte det.
Förutom att de är vackra att se på så fungerar de utmärkt då kläderna hänger kvar på galgarna, även den silkigaste blusen. Jag tror faktiskt jag ska leta på lite garnrester och virka till fler galgar, men då ska det vara trägalgar.


Mellan mig och plastgalgar råder det krig! Kläderna hänger inte kvar utan de där långa banden som finns isydda i plaggen. Ni vet de där som kryper fram från halsurringningen och lägger sig som konstiga bandmaskar på framsidan. Kriget har utökats till att klippa av de långa öglorna. 

Önskar er en trevlig helg redan nu!

Cia




28 kommentarer:

Tinas bo sa...

Ja visst är de där långa banden störiga!
Jag klipper av dem direkt.
Lindar gummisnoddar plastgalgarna... :)
Nackdelen är att gummisnoddarna blir spröda efter ett tag..

De där virkade "fodralen" på trägalgarma är riktigt coola... :)

Kraam Tina

Nina sa...

Jag tycks alltid bara vara lika betagen av allt det fina du visar, dessa galgar är sååååååå fina. Och håller helt med om att det inte är spilld kvinnokraft, och har aldrig hört talas om spilld manskraft!!!

Kram!

Huset bakom lindarna sa...

Mina bästa galgar är de "dubbla" trägalgarna. Jag har några med firmatext från min mans farfars skrädderi! Kram/Finas mammis

Unknown sa...

Å så skjønne hengere! Nå fikk jeg gamle minner frem :) takk skal du ha :)
Ønsker deg en god helg, klem :)

Snäckskalsdalen. sa...

Dom var jättefina. Helt underbara och ja, kläderna hänger kvar. Och vet du, jag håller på att virka runt några sedan länge, dom ligger i kistan jag har fötterna på när jag sitter vid tv:n! Men jag behöver fler trägalgar av precis den enkla typen och än har jag inte hittat det - loppis får det bli. När jag sökte på nätet hittade jag en grossist som hade och det företaget finns i Gbg så nästa gång åker jag kanske dit! Jag blev ju liksom påmind nu!
Agneta kram

Och ordet kvinnokraft, ja, vad är det? Och lägger man till förspilld - vad blir det då?

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken jättebra idé, för det händer ofta att kläderna glider av galgen. Jättefina, hon var duktig din farmor.
Kramar
AnnaMaria

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

De fine heklede kleshengerene er vakkre rett og slett ! Jeg er også så heldig å ha noen sånne kleshengere , veldig fine.Mannsdrift og kvinnedrift er jadddda det er forskjellig det vet du , det mennene gjør er jo alltid mye viktigere enn hva vi gjør ... grr ! Kjenner meg igjen med de dumme lange båndene på nye plagg , ja det er bare å få klippet de av. God kveld til deg og klem !

Vardag och flärd sa...

Jag gillar inte heller halkiga plastgalgar, möjligen kan man hänga tvätt på dem. Allt gjordes både praktiskkt och snyggt förr så det tycker jag inte är förspilld kvinnokraft! Man blir glad av galgarna!
Ha en fin helg!
Kram Eva

Anonym sa...

Jag skulle verkligen behöva virkade galgar, Helt hopplöst när inte kläderna hänger kvar.
Men vilket pyssel
Ta hand om dig
Kram
AC

Katta sa...

Jättesöta galjar! De där dumma öglorna som hoppar fram ur kläderna klipper jag bort på direkten och plastgaljar är bannlysta hos mej. Brukar också klä min a galjar men med tygremsor, dels blir de fina sen sitter plaggen kvar så mycket bätttre. Kram Katta

VisaLiza sa...

Älskar gamla galgar, särskilt de som är så vackert dekorerade. Med galgar i den stilen blir garderoben/klädkammaren mer av en konstinstallation. Liza

Marie sa...

Underbart fina galgar!!!

De där öglorna klipper jag också bort, blir bara irriterad på dem.

Ha en trevlig helg Cia!
Kram Marie

Annas röda stol sa...

Så vackra!! Ja det kan ju vara en kul grej att virka in galgen :) Kram Anna

Cat sa...

Ohhhh, det bara kryper i mig när jag tänker på de urfula urringningsbanden. Tacka vet jag trägalgar utan glid ;)
Ha de gott. Kram, cat

Monika sa...

Superfina galgar! Praktiska o så vackra även när det hänger utan några kläder på.

Gillar inte heller plastgalgar. Men har ett knep för att få kläderna att hänga kvar. En gummisnodd i varje ände på galgen. (hihihi, inte snyggt, men funkar)

Kram
Monika

lisashus sa...

Jodå, jag vet såväl att kläderna oftast glider av galgarna! Själv kör jag med gummisnoddar, men de torkar ju, då är det både vackrare och bättre med virkade galgar - som här! Åh, så fina de är! Inte är väl den kvinnorkraften förspilld inte....! Nej nån förspilld manskraft har jag aldrig hört talas om heller!!! Märkligt va! :)
Lisa

Cat sa...

Oj, oj, oj, vad flitig du varit med dina kommentarer ;)
Klänningen är en omsydd coctailklänning från 50-talet (skam egentligen) med dottern behövde en princessvariant till en Halloweenmaskerad för 12-15 år sedan :o Den är till salu om intresse finns ;))Men inte gitarren! (den är en av dotterns käraste ägodelar tillsammans med alla hennes flöjter och piano)
Vildjäst! Det är en slags hemmagjord jäst, du hittar recept på både det och fördeg på min nya mat- och bakblogg: http://catsbakochmat.blogspot.se/2013/01/vildjast-av-russin.html
Ha de så himla gott. Kram, Cat

Chokladvillan 1910 sa...

Nå, de där banden gillar inte jag heller ! Plastgalgar är bannlysta hos mig... Jättecharmiga galgar !
Är det vad jag ska göra som nästa projekt...virka galgar ! ;)
Må så gott !
Kram Anki

Anonym sa...

Ja vem hittade på dessa band egentligen? Jag har garderoben full med plastgalgar (skäms..) men har flera vackra trägalgar med nostalgisk firmatext och 2-siffriga tfn-nr på till lyst:)
Ha en fin helg!
Skorpan

Nina sa...

Du har nog gissat rätt du!
Lite romans finns det i luften, men, jag som alltid slänger mej är nu av nån anledning återhållsam...
Men till Berlin ska vi. Och champagne kan jag aldrig motstå. Och lite kyssar;) Vi får se vad det blir...

Kram!

Tidevarf sa...

Ha, ha förlorad manskraft du är rolig du, gillar dina funderingar det är nämligen lite som mina.
Sedan så undrar jag vem kom på dom där upphängningarna på kläderna, som alltid kryper fram när man har dom på sig så som du beskriver. Näe bort med dom direkt!

Kramar
Anneli

Unknown sa...

Galgarna är verkligen nostalgi för mig, eftersom just min farmor också gjorde dessa virkade överdrag! Tyvärr har jag ingen kvar, men jag minns dem sååå väl!
Håller med om att de är både funktionella och roliga.
Ha en skön helg!!

Hanna sa...

fint.
Ha en bra fredagskväll.
kram
Hanna

Betty sa...

Kommer i håg galgarna men är inte lycklig ägare till några, skulle kunna tänka mig att sy överdrag för visst är det trist när det upphägnda ligger på golvet.

n o r d i n g å r d e n sa...

Dra på trissor!!!! Inlägg om klädda galgar samtidigt ;) Vilken lycka att äga såna, så duktig din farmor var som gjorde såna fina såna, jag hittade mina på loppis i Kph som du såg, coola att ha framme!! ;) Och det köket ditt, fy fasen va fint, den gröna färgen där du har Håkans rosenkalender, åh va snyggt!!!! Mari. ( Kul att du gillade Annikas blogg också)

Karin sa...

Hej! Jättefina galgar och jag håller med kläderna hänger bra på dom. Virkade några för ett tag sedan, kolla in min blogg under virkade blandade grejer får du se hur jag gjorde. Ha en bra helg Karin

Odensvi gård sa...

Att försköna och skapa är aldrig fel det har människor gjort i alla tider. Titta på både mäns och kvinnors ömhet, skaparlust och kreativitet genom alla tider. Att vi sedan inte värderat alla fantastiska textilier som kvinnor gjort är lite sorgligt , men det ändrar vi på nu.

Kristina sa...

Ojoj, hon var duktig din farmor! Sånt här går jag igång på! Jag älskar galgarna! En fröjd för ögat!
Tänk om man hade lite mer tid....men det kommer väl när de små växer till sig. :)
Kram!
Kristina