fredag 28 december 2012

Omgivningarna.





På min dagliga promenad går jag förbi några vintertomma gårdar. Det här huset får ganska ofta besök av ägarna när det inte är snö. Under vintern tror jag en eller kanske flera tomtar bor här.


Som ni ser har vi gott om snö trots att det blåst och varit några dagar med töväder. Året innan jag flyttade hit hade byborna varit utan elektricitet mellan jul och nyår! Nu är många ledningar nedgrävda men ni ser så snötyngda kontakterna är till omvärlden.


Solen har visat sig idag och jag känner att jag mår bra av den. Jag välkomnar ljuset och njuter av varje minut som våra dagar blir allt längre.



Ännu dröjer det innan solen värmer så pass att den tär på snön. Först behöver vi många soliga dagar med snö under januari, februari och halva mars, låter det bra?
'

Jaa ni ser rätt! Uthuset är snett och fallfärdigt. Varje år undrar jag om det ska orka ännu en vinter för här hjälper inte solen! 

Jag får önska er ett fint slut på veckan!
Kramar /Cia


18 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så nydelige bilder og hus du viser , sånn skal det være. Ja nå trenger vi masse masse sol, så man blir litt lett og glad i kroppen. Her er det mye snø og ti kuldegrader , men i morgen er det meldt åtte varmegrader og regn . Det kommer til å bli farlig glatt ..huff ! I kveld skal vi ha ute juletrefest og grille pølser på bål. Jeg tror ikke det er så bra for bronkitten min , men håper det går fint. God klem til deg .

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å det hadde vært kjempekoselig om du hadde kommet hit i kveld. Kanskje neste år da... klem

Chokladvillan 1910 sa...

Vilken underbar farstukvist !!!!
Vi har haft regn ett par dagar men har fortfarande snö kvar. I dag är det -3 grader men ska tydligen bli varmare igen. Lite trist !
Må så gott !
Kram Anki

Tidevarf sa...

Vilken söt historia om den lilla fågeln och fina vinterbilder som du bjuder på.

Kram
Anneli

Anonym sa...

Jamen nu bjuder vintern på sin vackraste sida. Åh så fint det är, det är bara att njuta. Du har verkligen fångat det sköna på bild.
Ha en härlig fredagskväll
kram
AC

Tinas bo sa...

Vilka vackra bilder!!
Och snickerierna på farstukvisten är såå fina...

Och du, jag har hittat kvarglömda julsaker.. hhi

Kram Tina

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka härliga hus, jag skulle kunna tänka mig ett eller varför inte hela högen, ditt inkluderat förstås. Även fast jag bor fint, så vill man (jag) mer och nåt annat ibland......
Väldigt vackra och trolska bilder!
Agneta kram

lisashus sa...

Vilka vackra bilder på gamla hus och visst är det vackert med snön, ännu vackrare när solen lyser! Den fina verandan var något alldeles extra med snickarglädjen! Oj, så fint!
Ja, nu hoppas vi att solen visar sej lite oftare!
Kram
Lisa

Blockethuset sa...

Vilka vackra bilder du bjuder oss på idag..nog är det så att det bor lite tomtar på här o var..:)
Kram
Carina

Jenny sa...

Vilka härliga bilder, jag tror alldeles säkert att någon tomte tittar till husen. Jag njuter också av den vackra vita världen vi har och speciellt när solen kommer fram. Känns skönt att tänka på att dagarna blir längre och ljusare. Samtidigt har jag börjat kolla pelargonkatalogen och lite vårnytt från inredningskataloger ...


Kram,
Jenny

Cajsas Faster sa...

Hej!
God fortsättning!

Kram Marie

Vardag och flärd sa...

Du visar så fina bilder! Tiden går fort och vips så är det vår och det börjar grönska så vi ska nog ta vara på denna tiden också.
Jag är bättre i ryggen, tack rara du!
Ha en fin fredag kväll!
Kram Eva

Kristina sa...

Hej fina bloggvän!
Det värmer mitt hjärta att du ids kika in till mig trots att uppdateringarna är få!Det är så mycket annat i dessa tider som tar min tid.God fortsättning önskar jag dig!
Ljuvliga bilder du visar! Den gröna verandan är såå fin, det är sånt jag älskar. Och solen, ja den blir man glad av och den behöver vi i massor. Det får gärna vara kallt och snö, bara det är sol!
Vilken underbar berättelse om den lilla fågeln, så härligt att det gick bra. Dom är så vackra domherrarna, min man matar fåglarna frenetiskt så dom trivs bra här.
Många härliga inlägg ser jag att du skrivt, måste läsa allihopa noga fast en annan dag. Nu blir det film här.
Ha det bäst Cia!
Stor kram från Värmland!

STENLYCKA sa...

Vilka vackra vinterbilder och vad snö ni har!
Tack för dina alltid så rara hälsningar, du skall veta att det glädjer mitt hjärta.
Tänk att snart är ett år slut, så fort det gick....
Önskar dig riktigt sköna dagar de sista dagarna 2012 jag hör av mig innan vi skålar in det nya.
Kram Raina

Ewa`s Galleri sa...

Vilka fina bilder
Gillar tanken att tönten bör dör
Ha en riktigt skön helg

Elsa och Helena sa...

Ja, din väderprognos låter helt ok! Du bor så väldigt vackert och jag kan känna längtan till naturen och lugnet när jag kikar in hos dig!

Vill också önska dig ett riktigt Gott Nytt 2012 och så vill jag tacka för dina rara kommentarer som värmer mig:)

KRAM Helena

Solstrimmor sa...

Soldagen igår tog nästan andan ur mej också! Så otroligt vackert med snö på granarna och höga plogkanter, precis så här var det förr om vintrarna!? Jag njuter av denna vita vinter och hoppas att den får vara kvar till mars sådär... sen vips bort och välkommen våren:) Tänk så mycket vi har att se fram emot!

God fortsättning på årets sista dagar.
Kram Eva-Mari

Katta sa...

Så vackra hus och detaljer! Klart att en eller annan tomte bor i det huset och tar hand om det när inte de andra ägarna är där ;) I går sken solen en hel del och gav hopp om ljusare tider. Kram Katta