lördag 22 december 2012

Ofrivilligt herrbesök och jag behöver hjälp!
Men visst är det en domherre! Förmodligen har den flugit in i något och kan inte flyga utan hamnar på marken hela tiden. I går tog jag tog in den en stund för att den skulle få värme och piggna till. Men efter ett par misslyckade försök lät jag den övernatta inne i en fågelbur, med sällskap av den sydda ängeln.


I morse verkade den så pigg, åt solrosfrön och kvittrade lite tyst. Nytt försök igen för att träffa sina kompisar men det blev en landning i djupsnö....jag kan ju inte låta den frysa ihjäl om jag kan hjälpa den! Är det någon som har tips om vad jag kan göra, den har väl inte ätit för mycket...?

I morgon ska jag åka iväg inför julen och kanske inte ska komma med en domherre i bagaget, men måste jag så gör jag väl det! Har vi någon fågelexpert där ute?

13 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å helighet ! Så lenge den spiser og drikker vann så er det jo bra. Da er den nok bare litt skadet i vingen kanskje...? Du må nok ta med deg den lille dompapp mannen på juleferie , hvis han ikke kan fly i morgentenker jeg. Han blir nok helt fin igjen bare han får noen dager på seg. Å han er vakker da !! Vi holder på å gi en høne vann og medisiner med sprøyte i munnen , mye jobb. Klem og lykke til !

Fågel Blå sa...

Nej men gu så söööt, om den äter är det väl inge fel på den, men konstigt att den inte kan flyga,
Jag vet inte vad du skall göra, du får välan ta med dej pippi bort då!
Fniss!
Önskar dej en fin Dan före dan Kväll
Kramar Kathrine

Fågel Blå sa...

Hej Igen!
Kom på att du kan ringa till Strömsholms djursjukhus eller någon annan veterinär och fråga vad du skall göra,
Kramar Kathrine

Tinas bo sa...

Vilken liten fining...
Har ingen aning om vad du kan göra, förutom att ringa en veterinär...

Önskar dig en underbar jul!!
Varma kramar
Tina

Unknown sa...

Oj stackars liten!! Jag tror att om den har tillgång till solrosfrön så kommer den att klara sig på egen hand för den omvandlar ju fröna till värmeenergi. Efter någon dag så har kanske vingen läkt och den kan flyga iväg. Tack för att du tänker på djuren, du har en själsfrände i mig!!
Ha en riktigt bra och god jul!
Kram

lisashus sa...

Åh, så fin den är och så synd om den! Så omtänksamt och rart av dej!
Ja, du kanske ska ringa en veterinär och rådgöra åtminstone!
Så sällan man ser den på så nära håll...jättefin!
Hoppas att det ordnar sej till det bästa!
Lisa

Maggi sa...

Ojdå, hoppas den piggnar till. Om fåglar flugit mot tex ett fönster så brukar de klarna till inom någon timme eller så. Hade själv en domherre i "vårdnad" för ett par år sedan. Den ville inte heller flyga iväg, den satt bara stilla i min hand när jag förde ut den. Först när den hörde sina gelikar pipa, så tog den och flög sin väg. Riktigt coola små tuffingar dessa domherrar - hoppas den klarar sig!!! Ha en riktigt skön jul - med eller utan domherre :) Kram

Nina sa...

Nämen ojdå, stackarn. Jag tror det bästa är att ringa veterinären.

Kram och god jul och hoppas din lilla vän flyger iväg snart.

These are the days sa...

Mamma, kom precis på Katastrofhjälp för fåglar och vilt. http://www.kfv-riks.se/default.asp?itemID=169&itemTitle=Medlemmar

Jenny sa...

Vilken sötnos, hoppas det går bra med den. Säkert behöver den bara vila. Eller så tycker den det var så mysigt och lyxigt med all mat så den spelar lite ... ;)

Kram,
Jenny

These are the days sa...

Undrar just on LIsa skickade fågeln just såhär till Jul. Kanske kan den flyga direkt när julen är över...

Unknown sa...

Jeg først besøkte denne bloggen og jeg virkelig liker, og jeg synes det er veldig nyttig og interessant, jeg er imponert jobber for å vise her på denne bloggen, håper jeg du vil beholde, og vil dele mer enn på denne måten,
http://www.makemoney.pk/earn-money-from-blog.html

::fina:: sa...

Nämen oj! Så himla praktiskt att han kunde bo där. Det ser ju verkligen ut som en juldekoration. Åh nu måste jag läsa vidare och se hur det gick för den!