lördag 10 november 2012

Trevlig Helg!


Nu handlar det mest om överlevnad i väntan på advent. För mig tar jobbet den energi som finns och sedan famlar jag i skymningen. Tillvaron får symboliseras med blomman jag tänkte lägga på komposten. Den lever i alla fall så den får vara kvar härinne och blomma, långt ifrån sommarens prakt.



Novemberkaktusen har fått knoppar på den sidan som var vänd mot ljuset.


Snickaren har varit här och nu är fodren runt fönstren på plats, det sista som gör så mycket. Det finns stunder jag sitter här även om det är kallt. Det blir ullstrumpor och en tjock pläd runt mig, som en väl inslagen tjock rulle. Tänk att jag har en veranda, jag är så glad för det!

Glad är jag också för alla er som kikar in hos mig, jag önskar Er en fin helg!

Cia

23 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nå begynte jeg å lure på hvor det ble av deg altså...det var koselig med et lørdags innlegg ! Hva arbeider du med ? jeg er nyskjerrig nå... hehe. Ja du er en heldiggris som har sånn en fiiin glassveranda ! Da får man heller pakke seg inn eller sette på en liten ovn der inne , tenk så deilig å bare sitte der inne og se ut gjennom de fiiine vinduene . Jeg ønsker deg en god lørdag ! Gode klemmer fra Sidsel ;>

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gråare och regnigare höst var det länge sen vi hade, kan undra hur vintern blir. Ber en bön att nederbördsmängden ska bli mindre!
Din kaktus kommer snart blomma fint, facinerande at växter har koll på att det är nov.
Kramar
AnnaMaria

Unknown sa...

Ja, överlevnad är precis vad det är frågan om den här mörka transportsträckan. Visst blir det lättare i advent tack vare alla ljus som ska tändas. Ja, vilken härlig veranda du har, jag kan föreställa mig hur fint det blir med adventsljus i fönstren!!
Ha en avkopplande och skön helg!!

Solstrimmor sa...

Härligt när det man drömmer om går i uppfyllelse... så fin din veranda är!

Ha en avkopplande och skön fortsättning på helgen... glöm inte Downton Abbey ikväll på ettan:)

Kram Eva-Mari

Elin sa...

Vilken fiiiin glasveranda vi har fått tillslut! ;) Kram!

Chokladvillan 1910 sa...

Ja, vad härligt med en veranda ! Förstår att du är nöjd ;)
Tapeten som syns lite har jag haft ett inlägg om men jag hittar det inte... Det är i allafall en Cole & Son tapet. Nu ska vi tapetsera salongen med "samma" tapet men den går i svagt mörkguld. Himla fin tycker jag & det ska bli spännande att se hur den blir i rummet ;)
Ha en härlig helg & njut av din veranda !
Kram Anki

Cat sa...

Åhh det är så ljust och fint på din veranda. Visst är det väl ändå lite hopp när novemberkaktusen sätter knopp när det är som mörkast. Lagom till den slår ut får vi tända adventljusen dessutom.
Ha de gott. Kram, Catarina

Fågel Blå sa...

Underbara bilder från dej,,, så vackra och gåtfulla, härlig fint med en veranda,,
Önskar dej en fin Helg
Kramar Kathrine

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Vilket mysigt tillhåll! blev jättefint med fodren!! Kram!

gamla skolan sa...

Din veranda har verkligen blivit så fin , kan visst tänka mig att du sitter där ibland trots kyla , och tänk till våren ... så härligt !!
Jag har också en klöver som blommar här inne :)
Önskar dig en trevlig helg !
Kramar // Susanne

Tinas bo sa...

Här är en till som bara överlever för tillfället...
Vi har det sååååå jobbigt på jobbet just nu... Fattas inte mycket innan jag får magsår eller en nervkollaps...
Det regnar mer eller mindre ständigt och det är mörkt och tråkigt...
Tur att det finns levande ljus, som lyser upp i tillvaron.. :)

Fina bilder och förstår att du stortrivs på din veranda... Den är ju såååå mysig...

ha en härlig helg
Kram Tina

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å det hadde jeg aldri gjettet. Vi har leid bort jordene våre i åtte år til , så det kan være litt vanskelig å selge gården . Det er konsesjonsplikt på gården vår , så jordene må drives.Vi har ikke funnet noe drømmested ennå , men det dukker opp.Travbanen ja ... hm ja da er det nok best i stallen hihi. Men du ... det er snart juleferie da ! Klem klem

Blockethuset sa...

Vad härligt med en veranda..vet hur det känns att hålla sig flytande på jobb..ibland får man gå in i ett vakum och stänga av allt...att det ska behöva var så..stress i detta samhälle..
Fin kram till dig..
Carina

Katta sa...

Underbart med verandan, det är ju en dröm att ha. Tänd en massa ljus på en bricka så får du extra värme där nästan som en liten brasa så kan du njuta ett tag till. Kram Katta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hahahahh ! Det betyr , jeg tror ..nyfiken på svensk. Ja noen ord er vanskelige å skjønne ...klem

Yvonne sa...

Soffan du har i burspråket är ett objekt man skulle vilja ha. Jag såg en likadan i Dalarnas Auktionsbyrås katalog från kvalitetsauktionen. Köpte du den? Om inte kan du ju gå in där och titta vad dom fick för den.
Vi var några stycken som var på Slöjdsymposium i Falun igår. Och nu vill jag väva band. Tänker på dina fina bandgrindar, en sån ska jag köpa, när jag ser någon. Jag har länge velat ha en (eller flera) men dom är ganska dyra.
Kanske du kan visa mej hur man drar på en sån väv?
Hälsningar Yvonne

lisashus sa...

Jag känner som du - det är verkligen tröstlöst detta mörker och gråväder nu! Din novemberkaktus är som mina - båda har feta knoppar och den ena har börjat slå ut! Otroliga växter som blommar trots mörkret!:)

Ja, vi får försöka stå ut och tända många ljus istället!
Ha en fortsatt skön söndag!
kram
Lisa

Hulda sa...

Så vakkert det blir i din veranda. Falt helt for de flotte vinduene, ble jo ekstra fint når vinduskarmene kom på plass. Er skjønt med slike steder, er selv veldig glad for lysthuset vårt. :) Så fint at du kunne berge en av sommerblomstene. Flott novemberkaktus også, blir nok fine blomster på den.

Superfin var også sofaen du viste under her. Så fint med utskjæringene på den.

Mariette sa...

Ja tänk att ha en inglasad veranda... Klart man ska vira in sig och sitta där ibland... Tänk vad mysigt att kunna göra adventsfint där också...

Den nya gamla soffan var verkligen en skönhet!

Ha det bäst!

(Snart är det advent...)

Kram Mariette

Jenny sa...

Du kan skicka hit snickaren sen ... Har en del som behöver göras. Många som skriver om gråa november nu, för oss är den ändå rätt festlig eftersom vi har en del födelsedagar att fira.

Kram,
Jenny

Norr om Köpenhamn sa...

Hej Cia!
Så gullig du är som har länkat till min butik :) Jag blev jätteglad!! Man behöver ju all reklam man kan få ;o))
Nu har det blivit jul i butiken och det är så himla mysigt. Ska fixa julkategorien i webbutiken också och fixa lite julbilder.

Ha en mysig måndagskväll där ute på verandan. Det ser härligt ut!!
Kram
Ulrika

Vardag och flärd sa...

Gratulerar till din fina veranda! Förstår att du sitter där och njuter och det ska du göra!
Vänd inte på din novemberkaktus för då ramlar knopparna av!
Hoppas du inte sliter ut dig helt på jobbet!
Kram på dig!
Eva

Kristina sa...

Sååå fint det blir!! Jag säger som jag brukar, är grymt avis....hihi!Kan tro att det är mysigt att sitta där i ullsockorna och filosofera! :) Hoppas det lugnar ner sig för dig på jobbet snart, så du får ta det lite lugnt. Novemberkaktusar, så fina! Såna svämmade det över av i mitt barndomshem, mamma älskade dem.Det gjorde inte jag när jag var mindre men nu gillar jag dem lika mycket som hon gjorde då. Snart blommar nog din fina kaktus!
Kraam!
Kristina