måndag 8 oktober 2012

Dessa fönster...

( lilla verandan med ingången till huset)

Om jag inte glömt det till nästa år så blir det som anonyme S tipsade; "RUT:avdrag"!

(oputsat fönster i matrummet)

Resten får vara oputsade för idag tar jag mig fram som en snigel, ryggen tålde inte kroppsarbetet från igår. Att hänga sig fast med en arm och sedan jobba med den andra armen blev snett för ryggen och det känns aj, aj idag.


Det var ändå tur att jag var hemma för slamköraren kom oväntat för att tömma trekammarbrunnen. Han vågade inte komma innanför grindarna, det är förståeligt att man inte går in till en okänd hund som går lös på gården. 

Det var lite underligt att kika ner i brunnen och prata med en främmande man om innehållet. Hans kommentar var; det är dyrt att tömma men dyrare att fylla den, och det är inget skitsnack! Undrar om han fäller den kommentaren nästa år också.


Eftersom han såg att jag hade ont i ryggen och han kom oanmäld hjälpte han mig att plocka bort krukor och annat från locket. Innan han åkte ställde han tillbaka allt, det var ju snällt.

Nu är det slut för idag, godnatt!
Cia

17 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Haha artig slamkjører må jeg si . Stakkars deg da ! Ikke noe godt når ryggen streiker.God bedring og god natt , sov godt ! klem

Ett ögonblick sa...

Ja det frestar på att putsa fönster.

Det verkar som om dom bestämt sig för att koma oanmälda numera, slamsugningen. Då får dom ta det som det är också tycker jag. Locket på vår brunn ligger helt inbäddat i buskar men den snälle slamköraren brukar fixa det mycket snyggt! Slamkörarna kanske är snälla överallt?

Nu är det slut för idag här också.
Kram och godnatt!
lisamaja

Anonym sa...

Så fina fönster du har. Men det tar på att putsa. Man får ta ett då och då.
Ha en bra dag
Kram
AC

Fågel Blå sa...

Så vackra förnster, ja det kan bli jobbigt att putsa,,du får ta han dom dej!
Kramar Kathrine

Vardag och flärd sa...

Ja, kroppen säger ifrån när man inte är snäll mot den, vila den nu så är du snart på banan igen.
Det var en snäll slamkörare som hjälpte dig!
Kram Eva

Solstrimmor sa...

Fy, när ryggen gör ont! Och orsaken är inte kul den heller... jag avskyr att putsa fönster! Det är min värsta syssla och vore jag inte fattig pensionär så skulle jag leja bort eländet! RUT:avdrag borde ALLA få, hihi, alla med tusen spröjs i alla fall! Hoppas du får hjälp med resten.

En fin tisdag önskar jag dej.
Kram Eva-Mari

Unknown sa...

Jag putsade köksfönstret en extrasväng. Det blir så avslöjande när solen står höstlågt.
Önskar dig en finfin vecka!
Kram
/Ingemar

Vitspets sa...

Fina bilder ...
Önskar dig en lugn dag
Kram Karina

blockethuset sa...

Ha ha..vilken skön slamkörare "..och det är inget skitsnack". Minns också när barnen var små(bodde i ett annat hus på landet då)hur man stod där och glodde på all skit som de kom och hämtade. Vilken syn!
En kram och fin tanke till dig för din onda rygg..
Carina

lisashus sa...

Ja, vilken trevlig slamkille! Hoppas att din rygg kryar på sej och att du kan vila idag!
Lisa

gamla skolan sa...

Krya på ryggen !
Kramar // Susanne

Cat sa...

Jaa tvätta fönster känns allt rejält efteråt. Men det blir fint.
Det var minsann en rolig prick som tömde brunnen ;)
Ha de gott. Kram, Catarina

Chokladvillan 1910 sa...

Jag undrar just vad det skulle kosta att få fönstrena putsade ! Det är inte hälsosamt att svinga runt på darriga ben & försöka nå överallt... Det är verkligen härligt med många fönster & fint med spröjs men ack så besvärligt när det kommer till putsning :}
Ta hand om ryggen & hoppas på snar bättring !
Kram Anki

Norr om Köpenhamn sa...

Här om någonstans borde det tvättas fönster, men finner bara inte tid till det. Jag får väl sätta upp ett mål om att de måste tvättas innan advent ;o)

Stackars dig som har fått ryggont...det är inte roligt! Hoppas att du kryar på dig snart.
Tusen tack för din fina kommentar om stolen. Ja, ärligt talat blir jag lite kluven nu, när många tycker att jag ska behålla den som den är och inte måla. Vi får väl se :)

Ha det gott!
Kram
Ulrika

Bitte sa...

Hej vädur! :-) Nu har jag bestämt mig, sent omsider ;-).

Jag förstår att du har ont i ryggen idag, det är tungt att tvätta fönster! Allt som har med fönster att göra är det värsta jag gör här hemma, men nu måste jag nog snart ta tag i dem innan det blir kallare ute.

Vilka underbara bilder på din fina hund i hög hatt! Han ser ut som en riktig engelsk lord, speciellt på den stora bilden som är näst längst ner i inlägget. Vilken charmör! :-)

Många kramar
Bitte

Kristina sa...

Hoppas du känner dig bättre i ryggen nu, det frestar på att putsa fönster. Vilken hygglig karl slamtömmaren var, och vilken kommentar....haha! Fin flaska som ligger där i gräset!
Ha det fint Cia!
Kram
Kristina

Odensvi gård sa...

Gillar verkligen din blogg, den inspirerar. Blandningen av reflektioner oc betraktelser kring livet, vardagen, husen och mycket annat också hunden.Har själv en äldre herre 11 år som är min följeslagare.