onsdag 28 mars 2012

Nya auktionsfynd!


När jag var på auktion såg jag plötsligt något som jag inte alls hade tänkt köpa. Det var den här tavlan med rokoko damen. Den är inte i min stil men något tilltalade mig så mycket att tavlan nu hänger här hemma. Hon ser lite självbelåten ut och jag gillar henne, trots att det blev ett impulsköp känns det bra!


Tavlan är olja på duk och ganska stor, jag tror hon ska få hänga ensam på en vägg så att hon får det utrymmet hon kräver.


Den charmiga 1800-tals flaskan föll jag också för, den är både skev och bucklig och är sådär ojämn i glaset som jag tycker om. Efter rengöring kommer det nog att framträda ännu bättre. En fin plats i trädgården skulle nog passa den.

Det jag egentligen ville köpa var den här skira kristallkronan från början av 1900-talet. Den är så fin och intakt med stora prismor i form av löv, fem av dem är lite mörkare rökfärgade. Under färden hem lossnade några prismor så nu ska här rengöras och putsas. Den hänger i burspråket för ordentlig genomgång  innan den hamnar i sovrummet. Det jag funderar över är alla dessa nya lampor, finns det några som kan ersätta skenet från en traditionell glödlampa med klart glas?

Nu är det fyra dagar kvar att delta i utlottningen av klädda kartongen, vinnaren dras på söndag! 
Kram från mig, Cia

23 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Så vacker tavla,, helt underbar!
Och flaskan och lampan underbara saker!
Vilken härlig auktionstripp du vart ute på!

Hoppas du har det bra!
Kramar Kathrine

STENLYCKA sa...

Godmorgon goa Cia!
Vilken tavla, så vacker, förstår att du köpte den.
Flaskan var också härlig har länge varit på jakt efter en sådan flaska, gillar färgen.
Vilken tur att du hittade den vackra kristallkronan tycker det är svårt att hitta fungerande kronor, fick söka i många år innan jag fann min i en antikaffär.
Ha nu en fin vårdag här skiner solen och vi har runt 10 grader varmt.
Stor kram till dig!
Raina

Norrfrids Eija sa...

Du har så vackra saker i ditt hus, rokokodamen är ljuvlig samt flaskan...ja du har smak du Cia!

Chokladvillan 1910 sa...

Tavlan är ju underbar ! Flaskan är väl högvaluta nu för tiden ? Jättefin ! ;) Kristallkronan går inte av för hackor den heller...Vilka fynd !
Ha en härlig vecka !
Kram Anki

Här är gudagott att vara ! sa...

Här kan man snacka om FYND !
- Förstår att du blev förtjust i den vackra tavlan...Och flaskan,den är förtrollande med det ojämna glaset och den fina färgen.
Ja vad kan man säja om kristallkronan mer än ; WOW ♥
- Jag ber att få gratulera så mycket till dina otroligt vackra saker !
...Hur går det med verandabygget ?
Längtar att få se ;)
Kram fina du !
Anneli ♥

Vardag och flärd sa...

Det är fina fynd du gjort! Tavlan har något speciellt som tilltalar och för min del tror jag det är färgerna men ibland kan man inte riktigt säga vad det är som gör att man faller för det.
Ha en fin dag!
Kram Eva

Anonym sa...

Vilken fin målning, jag tror att det är den finurliga damens ansiktsuttryck som gör den speciell. Jättefin, de andra fynden är inte heller dåliga. Lyckliga du..
Marie J

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Det ser ut som att hon har en massa hemligheter! :) Fin tavla!! Kram!

hagagården sa...

Vilken underbart fin tavla du har köpt,förstår om du föll för den,helt underbart fin !!!!!!!!!!!
Stora kramen.
Ninni

Vitspets sa...

Vilka fynd vännen ...
Jag blir lite avis nu :-) :-)
UNDERBAR krisstallkrona
Ha en trevlig kväll
Kram Kram Karina och Spöket

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin tavla, tur inte jag var där före dig, då hade den varit såld. Och din stora glasflaska passar ju superbra till, samma nyans på det gröna. Ljuskronan är jättevacker, du har fyndat jättebra saker.
Kramar
AnnaMaria

Vita Novum sa...

Du verkar ha hittat en riktigt bra auktion. Vilka fina fynd du gjort! Hoppas på att få se Rokokodamen på plats på väggen sen! Ljuskronan var underbar- VILL HA! :)

Stor kram Karin & Chico

Unknown sa...

Vackra bilder!!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Var gör man såna här fina fynd???!!! Tavlan var ju bara så läcker, både motivet och färgerna och lampan var gudomlig, läcker gammal flaska med.

Kul och fin bild på alla härliga färgrullar, JAA nu ärman lite mätt på bara vitt, särskilt efter vintern som du säger;) Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kristina sa...

Hej Cia!
Vilka fina fynd du gjort!Förstår att rokokodamen fick följa med dig hem, hon är jättefin!Flaskan likaså, jag gillar färgen. Och lampan är bara outstanding!! Grattis till dina fina fynd. Du har verkligen god smak må jag säga!
Vilken läcker bild på trådrullarna i förra inlägget! Förstår precis vad du menar när det gäller det här med färg. Jag funderar på att hänga upp lila gardiner och det är inte likt mig men så får det nog bli! Hoppas du har återhämtat dig och mår bra!
Stor kram från mig!
Kristina

Mariette sa...

Åh vilken vacker kristallkrona...underbar!!!

Gillade tavlan också...det är ju det som är så roligt med auktion att helt plötsligt finns det något man måste ha, som man inte tänkt sig alls...

Elsa och Helena sa...

Åhh så vackra saker du visar. Hinner vara med i utlottningen ser jag:)

KRAM Helena

Unknown sa...

Vilken underbar flaska! "Vill-ha" begär på den...

Kram på dig

Linda

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hej! Vilka fynd man blir ju Ha avis......va själv inne i vår loppis butik nästgårds,,,,,mmmmmm mycket nytt men tyvärr det jag ville ha va på tok för dyrt...jag vill ju fynda. ha en fortsatt härlig helg kram från Maja

Hulda sa...

Det var noe utrolig spesielt over dette bildet. Tror det må være øynene til den vakre damen som gjør bildet så sjelfullt. Vakkert..

Likte også så godt den lysekronen din!

LOPPISLIV sa...

Vilken underbar kristallkrona, supercharmig!! Och vilka fina fynd du gjorde med tavlan och glasflaskan också, härligt när man hittar så mycket!!

Ha nu en fin lördag!
Kram Paula

Maggi sa...

Oj, vilka fynd! Glasflaskan är verkligen underbar! Blir lite aktionssugen själv :) Men himla glad för fynden som nu hittat hem. Det är ju så det känns när man fyndat något riktigt "eget", att man kan ge dem, fynden, ett hem :)