lördag 17 oktober 2015

Vågen.


När jag bakar tycker jag det blir bäst att väga de torra ingredienserna. Tidigare hade jag en stor våg som tog mycket plats och var väldigt tung. Nu är den såld och för pengarna köpte jag den här, så mycket bättre!


Kvällarna är mörka och jag gör vad jag kan för att få det trivsamt.
  


I glasskålen ligger granatäpplen och Ingrid-Marie. Jag fick en känsla av advent!


Jag har verkligen fått kämpa för att få nya krukväxter att överleva. Men, det har visat sig att växterna varit nerlusade. I fortsättningen ska jag verkligen syna de jag köper, ända in i grenvecken! I kassen en synad asparagus.

Trevlig helg!
/Cia

10 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Vekten er gammel og fin og tar vel heller ikke alt for stor plass. Aspargesen er fin ja , og forhåpentligvis uten lus fra butikken ! Det ser koselig ut hos deg da, og granatepler , det er noe spesielt pent med de synes jeg . God helg ! Klem

lisashus sa...

Vilket bra köp,för vad passar väl bättre än en gammal butiksvåg i en gammal affär! Så läckert!
Härligt med all frukt just nu och så fint med granatäpple och Ingrid Marie! Ja, lite adventskänsla får man just nu när det blir mörkt så tidigt och kylan verkar ha kommit på allvar.

Himla trist med löss på blommorna, särskilt om de är nerlusade redan när man köper dem! Hoppas att du har tur med din nya asaparagus.

Jag önskar dej en härlig helg och tusen TACK för alla dina, alltid så personliga och rara kommentarer hos mej!
Kramar
Lisa

Fågel Blå sa...

Hej!
Föröker att kommentera härinne men det verkar inte funka,
gör ett nytt försök,
Fint du har gjort,
mysigt med äpplen,
Fin Helg till dej!
Kramar Kathrine

Cat sa...

Vilken underbar gammal butiksvåg :-) Perfekt att väga ingredienser med.

Ha de gott. Kram, Catarina

Meta sa...

Den är verkligen fin din nya våg och verkar var lagom stor för ett hushåll och ingen butik. Jo du man får verkligen se sig för det är lätt att få med sig ovälkomna djur hem. och hur svåra som helst att få bort.
Ha det gott och njut av ditt fina hem
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Du gör det alltid trivsamt och mysigt hos dig, du gillar ditt hem och din våg är ju precis en sådan som passar i ditt kök.
Undrar om det beror på löss att mina krukväxter dör från mig??
Ha en fortsatt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Hajan sa...

Då tycker jag verkligen synd åt dig, peppar,peppar det är länge sen
jag hade det. Det var en Hibiskus för flera år sen, det var både spinn och löss. Det är ju bara att kasta innan alla träd får detta.
här är på nollan i dag, men det gör ju inget
ha det bra önskar Hajan

Solstrimmor sa...

Vågen är inte bara praktisk, fin som piedestal också. Otur med lössen på krukväxterna, hoppas du slipper dem i fortsättningen. Mina murgrönor som vuxit sig stora på balkongen var fulla med svarta löss när jag skulle ta in dem, bara att slänga, jag riskerar inte att andra krukorna blir smittade. Fy för kryp!
Höstmörkret smyger sig på och jag älskar det! Hösten har ju varit fantastiskt fin hittills. Advent... ja snart är vi där, en av mina längtor!

Ha en fin söndag.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Nu fick jag se din fina våg! Jag förstår varför du föll för den, jättefin och lagom stor också.
Inte kul med lusiga blommor, trist när de finns där redan från butiken. Jag köpte också lite nya blommor och fick spraya en med såpvatten direkt när jag kom hem. Såg inte lössen i affären tyvärr. Tror att jag fick bort dem och nu växer blomman bra. Hoppas att du hittat lusfria växter den här gången!
Ha en skön söndag!
Kramar, Ann

Unknown sa...

Hej ! Mckt fin våg ! En sådan var i bruk på Palles konfektyraffär i Halmstad ända in i sent 1990 tal sedan rev de huset för nybyggnation ! Var vågen tog vägen vet jag inte ! Mvh Pdex