torsdag 22 oktober 2015

Att åldras.


Gamla hus har alltid fascinerat mig, det här ville jag så gärna köpa när jag var strax över tjugo år. Nu blev det inte så.


Redan då hade det stått öde i många år. 
Naturen har tagit över och förfallet har kommit långt. Det är vemodigt vackert.


Jag har bott på många ställen, men här har jag lagt ner mest arbete och pengar. Ett blått plåthus som befriades från sin fasad. Det blev rött, fick nytt tak och fina fönster.
 Mitt alldeles egna hus!

13 kommentarer:

Meta sa...

Visst är gamla hus med sitt förfall vackert och tänk om de kunde berätta sin historia, vad mycket både sorgligt och fint vi skulle få höra.Ibland kan man känna det när man besöker de husen som har nåt att berätta.
Det blev ett fint hus det, du visar på bilden, där du lagt mer så mycket jobb på.Det kan vara vemodigt att få lämna sitt hus.Ibland kan det också ge en ny utmaning som finns där och gror.
Just nu är det kolonin som ger mig den tillfredsställelse jag behöver av skapandet.
Ha det gott
Kram meta

Fågel Blå sa...

Ja tänk så många gamlahus som bara står och förfaller, det är ledsamt tycker jag,
så bra att du tog hand om ditt fina hus,
och renoverade upp det så fint
Fin Torsdag till dej
Kram Kathrine

Vit Hortensia sa...

Många gånger när jag ser såna där hus som bara blivit lämnade åt sitt öde kan jag känna en enorm lust att omfamna dem med snickarglädje, målarpensel och engagemang. Skulle vilja rädda dem från förfallet och få dem att lysa igen. Blir därför så glad när jag ser att det faktiskt händer.....att någon tar hand om ett hus och får det att blomma....som när jag ser ditt hus! Det är såååå fint med den nya verandan och de väl avvägda färgvalen med rött, vitt och grått. Det har ju inte kommit till av en slump utan finns där efter mycket engagemang och många timmars jobb :)
Kram till dig!
Birgitta

Solstrimmor sa...

Det var nog meningen att du skulle ta dig an gamla affären. Jag riktigt hör, och ser, hur bra huset mår efter att ha hamnat i din vård. Du är så stilsäker och har sån fingertoppskänsla... rätt kvinna i rätt hus!

Ha en fin torsdag.
Kramar från Eva-Mari

lisashus sa...

Ja, gamla hus väcker onekligen många känslor! Så mycket som finns där och som sitter i väggarna! Otroligt fascinerande! Vilket vackert hus du drömde om och det finns ju även en charm i förfallet. Ditt hus är helt underbart och varje sak som du har berättat om, som du har gjort i ditt hus, har du verkligen gjort med känsla! Sånt lyser igenom dina berättelser! Även dina gamla ting som finns i ditt hus tyder på en oerhörd respekt för tingen och en vacker omvårdnad!
Så härligt att få se ditt vackra hus!
Kramar
Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, och jag har också, precis liksom du, alltid tyckt om gamla hus och har tills för 8 år sedan bara bott i riktigt gamla hus. Och nu när jag bor i nytt, jag trivs, men det går inte upp emot ett gammalt hus. Jag när fortfarande en dröm om det där timmerhuset nånstans ute i ingenstans, gärna i Norge.....
Men ditt hus är ju fullkomligt fantastiskt! Underbart!
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Du har gjort ett beundransvärt arbete med ditt hus och du jobbar fortfarande med det! Visst ser man många gamla härliga hus som man vill sätta händerna i men det går ju inte, det räcker med det vi redan har.
Hoppas du får en trivsam helg med lite hemmapyssel, vännen!
Kramar Eva

House and Garden by Bia sa...

Finns det något finare än gamla nyrenoverade hus, som har kvar sin gamla charm...nää !!
Så fint huset verkar ;))
Kram bia

Erikslundsliv sa...

Så fint ditt hus ser ut! Du tar ju hand om det på ett fantastiskt sätt och du är så duktig som fixar det mesta själv. Bra gjort!
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Det är så fint med gamla hus som har blivit varsamt renoverade och man behållit många gamla detaljer... vackert :)
Du är verkligen duktig, allt du visar som du gjort är underbart vackert!
Kram kram
Jessica

Unknown sa...

Tack för en härlig bildkavalkad! Har inte varit inne hos dig på ett tag, så nu fanns det mycket fint att njuta av! Dessutom skriver du så bra till bilderna.
Kram

Hajan sa...

Den längtan har vi nog alla haft,Här har det alltid varit pengar som fattats.
Vi har aldrig tordas tagit lån för att förverkliga sådana drömmar.
Men drömde gjorde vi.
Kram från Hajan

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det er trist synes jeg med de gammle ubebodde og forfallne husene . I Sverige har jeg ikke sett så mange av de , men i Norge florerer de i hopetall. Deilig å være sin egen herre i huset ! Huset ditt ser veldig koselig ut da ! Klem