tisdag 19 maj 2015

Närstudie.
Tänk att naturen är så perfekt, de vackra klockorna på jätteramsen har slagit ut.


Det finns kvistar lite här och var.


Fönsterluckorna har målats grå och nu funderar jag på blivande väggfärg. Det lutar åt en färg mixad av de två färgproverna. Jag gillar den högra men den behöver ljusas upp lite; smutsrosalila. Vad tycker ni? Det finns tid att fundera för jag börjar måla först i augusti.

Önskar er en fortsatt fin vecka!
Cia

13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det finns mycket vackert att se om man bemödar sig att titta! Vackert bladverk och underbara små klockor, som ju håller sig ett tag också. Jag njuter av allt vackert nu, både hos dig och i naturen! Att se det lilla i det stora är en ynnest...

Beträffande färgen så kan ditt färgsäkra öga avgöra valet, det har vi ju blivit varse tidigare! Vi litar helt på dig:)

Må så gott och fortsätt njuta.
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Håller med Solstrimman, Du är så
duktig att detta klarar du själv.
Proverna Du visade var ju snyggt
allt samman.
Skall bli spännande och se va<d du valde.

I går såg jag en gren Trollhassel
på en vägg, jättesnyggt tänk
att den inte dör och multnar
Det var hela dekorationen på den väggen.
toppen tyckte Hajan

lisashus sa...

Så vacker den växten är med både bladen och klockblommorna!

Jag tror att det blir en utmärkt kombination av färger, som du visar här.
Ja, då har du ju tid att fundera och prova dej fram lite. Att måla en vägg kan ju ha sina sidor, och oftast blir det ju mörkare på en större yta.

Regn och mörker här idag och riktigt kallt, dessutom. Maj är bara vacker att titta på just nu, men jag hoppas på värme framöver!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Vackra bilder! Färgerna är fina och jag tror att en blandning skulle bli bra. Den högra kanske blir lite mörk som du skrev. Man tycker ju ofta att väggen blir lite mörkare än man tänkt sig när man målat färdigt. Tur att du hinner fundera lite till innan du bestämt dig helt!
Kramar, Ann

Huset bakom lindarna sa...

Ska bli spännande att se vilket färgval du gör. Jag blev förtjust i den vänstra, men det är ju du som ska se den varje dag.
Det blir säkert bra med vilken som.
Kram/Finas mammis

House and Garden by Bia sa...

Ja nu går det undan med blomningen ute...man hinner nästan inte med, och inte blir det bättre av att det blåser och är kyligt ute heller, då vill man ju inte gå ut precis....
Tycker båda färgerna är fina....själv älskar jag ju grått i alla nyanser ;)
Kram bia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så nu blommar din jätterams, det var fina klockor. Och färgproverna, först tyckte jag den vänstra. Men vid andra titten vete sjutton...tur du har tid och fundera.
Kramar/AM

Vardag och flärd sa...

Nu funderar jag mer och mer på att plantera in jätterams i trädgården, men jag ska vänta till efter blomningen. Så ar jag en tid på att fundera var de ska stå.
Färgen ja, vad jag förstår är fönsterluckorna ljust grå och tror det bör vara en färg som gör att luckorna kommer till sin rätt också så kanske den högra om än lite ljusare. Ja, jag vet att du kommer att göra ett perfekt färgval, du har så mycket kunskap.

Ha en fortsatt fin vecka!
Kramar Eva

Meta sa...

Blomma som är en gammal som kommit i ropet på nytt.Det är kul när växter kommer tillbaka och får nytt liv. Gillar den nu men inte när jag flyttade in här då fanns den över hela tomten nu är det mesta i skogen utanför. Bra en planta hos mig. Den får hållas hårt.
Färger är så personligt men jag hade valt den högra men mycket ljusare.Många gånger är det bar en nyans som gör susen.
Ha en fin och skön vecka
Kram Meta

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Underbart vackra bilder :)
Färgen är svår att säga, jag tycker dom är lika fina båda två faktiskt..
Kram kram
Jessica

Annas röda stol sa...

Så vackert!! Färgerna är underbara :) Tack för dina fina kommentarer hos mig det värmer gott. Kram Anna

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja blomstene er jo så vakkre , så deilig denne tiden er nå , bare isvinden slutter ! Fargene er jo så fine begge to ,selv om jeg er litt svak for den mer lilla til høyre , hmm vanskelig for den rosa er jo også så fin . God pinse til deg ! Klem

Snäckskalsdalen. sa...

På raken säger jag färgen precis mitt emellan de där två för det är så vi har det överallt i alla rum här! Vi har ju ohyvlade plankor på väggarna och dom är laserade med en färg precis däremellan, väldigt trevligt, det tycker jag!
Jätterams är så fina, och jag vill minnas, när vi hade sådana i trädgården där vi bodde tidigare, att dom stod ganska länge också!
Agneta kram